Konya’da teknoloji rüzgarı esti!

Konya’da TEKNO-SEL Selçuklu Teknoloji ve Robot Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.
Konya’da teknoloji rüzgarı esti!

Konya’da Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen TEKNO-SEL Selçuklu Teknoloji ve Robot Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.

konyada-teknoloji-ruzgari-esti.jpg

‘GENÇLERİMİZİN YAPAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK’

Programda öğrencileri tebrik eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Teknoloji rüzgârı esiyor adeta. Ben dün de buradaydım. Gnçlerle birlikteydim. Onların hem serbest katagoride ürettikleri projeleri tek tek inceleme imkanım oldu hem de buradaki yarışmalarda onlarla birlikte olma imkanına kavuştum. Bizim gençlerimizin yapamayacağın hiçbir şey yok. Öncelikle tüm gençlerimizi tebrik ediyorum. Aslında bizim gözümüzde bütün yarışan gençlerimizin hepsi ödüle layık. Hepsi burada en güzel şekilde robotlarını hazırladılar, getirdiler ama mutlaka her yarışta olduğu gibi bir birinci ikinci üçüncüyü de belirlememiz gerekiyor. Burada bunu belirledik.” ifadelerine yer verdi.

konyada-teknoloji-ruzgari-esti-002.jpg

‘HEPSİ ÖDÜLE LAYIK’

Tüm öğrencilerin ödüle layık olduğunu vurgulayan Pekyatırmacı, “Çocuklarımızın inovatif fikirleri ile düşünceleriyle ortaya çıkmış önce fikri üretmişler sonra projeyi gerçekleştirmişler ve uygulamışlar. Bütün serbest kategoride proje üreten kardeşlerimizin hepsini de ayrı ayrı tebrik ediyorum. Çünkü hepsi birinciliğe layık. Bütün projeleri kayıt altına alıyoruz. Projelerin hem gösterimleriyle hem fotoğraflarıyla, kitaplaşıyoruz bir yayına dönüştürüyoruz ve inşallah bu projelerden ben inanıyorum ki çok farklı inovatif yeni ürünler ortaya çıkacak. Katılım sağlayan öğrencilerimize çok kıymetli hocalarımız ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

konyada-teknoloji-ruzgari-esti-001.jpg

‘DONANIMLI YETİŞTİRMEK ÖNEMLİ’

Öğrencilerin donanımlı bir şekilde yetiştirilmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Kıymetli misafirlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Eğitimin en önemli amaçlarından birisi insanı geleceğe hazırlamak. Öğrencilerimizi teknolojiyi kullanabilen, teknolojiyi üretebilen donanıma ait olarak yetiştirebilmek son derece önemli. Bu nedenle bu tür projeleri eğitimin bir amacı eğitimi hizmet eden bir etkinlik olarak görüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

konyada-teknoloji-ruzgari-esti-003.jpg

‘BİZLERİ MUTLU EDİYOR’

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise şu ifadelere yer verdi; “Eğitimimizin geldiği seviyeyi bu yapılan etkinliklerle görmek bizleri mutlu ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz bu çağa ayak uydurmak adına teknoloji alanında da bir çok çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Artı olarak belediyelerin bize sağladığı bu katkılar, desteklerse özellikle ilimizde öğrencilerimizin her zaman diğer yerlere göre bir adım iki adım daha önde olmalarını sağlıyor. Bu yönden çok şanslıyız. Konya olarak, Konya Milli Eğitim olarak, Konya’daki öğrenciler olarak, Selçuklu Belediyemiz’e gerek yaptığı okullarla gerekli okullarımıza bunun dışında sağladığı desteklerle artı olarak yaptığı bu güzel etkinliklerle bize çok fazla katkı sağlıyor. Ben Selçuklu Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

 Muhabir
Etiketler :