Konya'da trafik denetimleri arttırıldı
Konya'nın Kulu ilçesinde yaz tatillerini geçirmek için yurt dışından gurbetçilerin gelmesi sonucu artan nüfus yoğunluğu nedeniyle, trafik ekipleri denetimlerini artırdı.
Konya’nın Kulu ilçesinde yaz tatillerini geçirmek için yurt dışından gurbetçilerin gelmesi sonucu artan nüfus yoğunluğu nedeniyle, trafik ekipleri denetimlerini artırdı.
Gurbetçilerin gelmesiyle birlikte ilçede trafik yoğunluğunun gözle görülür bir şekilde arttığını ifade eden yetkililer, “Yazın gelmesiyle birlikte yapılan düğünler, eğlenceler nedeniyle sürücülerin alkol kullanmaları söz konusu olabiliyor. Bu nedenle başka ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarında artış yaşanıyor. Bu tür kazaların önüne geçebilmek için ilçenin muhtelif yerlerinde 24 saat değişik yer ve zamanlarda kontroller yapılmaktadır. Yapılan kontrollerde kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılmaktadır” denildi.
Yetkililer, sürücülerin kazalara sebebiyet vermemeleri için trafik kurallarına uymaları tavsiyesinde bulundu.