Konya'da turist akını başladı! Mevlana Çarşısı'nda hangi ürünler ne kadara satılıyor?

Konya’da Şeb-i Arus programlarının başlamasıyla birlikte gelen yerli ve yabancı turistler Mevlana Çarşısı’nda yoğunluk oluşturdu. Bu dönemde satışlarının ikiye katlandığını belirten esnaflar, Konya ekonomisine katkı sağlandığını dile getirdiler.
Konya'da turist akını başladı! Mevlana Çarşısı'nda hangi ürünler ne kadara satılıyor?

Konya’da bu yıl Vuslat Vakti temasıyla gerçekleştirilen Şeb-i Arus programları devam ediyor. Türkiye’den yansıra farklı ülkelerden gelen vatandaşlar, yapılan programlara büyük ilgi gösteriyor. Mevlana Çarşısı esnafları da gelen vatandaşlarla birlikte satışların yoğunlaştığını ifade ederek gazetemize özel açıklamalarda bulundular.

sebi-arus-1.jpg

‘KONYA EKONOMİSİNE KATKI SAĞLANIYOR’

Şeb-i Arus programları döneminde çarşı esnafının yoğun günler geçirdiğini dile getiren Gaye Hediyelik mağaza sahibi Süleyman Acar, “Şeb-i Arus programları Konya’da başladı ve devam ediyor. Bu programlara gelen vatandaşlar mutlaka Mevlana’yı da ziyaret ediyorlar. Daha sonra Mevlana Çarşısı’ndan da alışveriş yapmadan gitmiyorlar.

sebi-arus-4.jpg

Haraketlilik başladı. Daha da yoğun olacağını tahmin ediyoruz. Her yıl oldukça yoğun geçiyor. Esnaf içinde güzel bir kalkınma oluyor. Konya ekonomisine de katkı sağlanıyor. İnşallah bu yıl da ilgi görür. Fiyatlarımız da zaten gayet makul. Herhangi bir zam gelmedi. Yılbaşından sonra zam yapılması düşünülüyor.” sözlerine yer verdi.

‘SATIŞLARIMIZ İKİYE KATLANIYOR’

Şeb-i Arus döneminde satışların ikiye katlandığını belirten Yıba Şekerleme mağaza sahibi Arif Güler, “Şeb-i Arus programlarıyla birlikte müşteri yoğunluğumuz da başlıyor. Otellerin dolu olduğunu öğrendik. Kalabalık olacak. Müşterilerimizi bekliyoruz. Programın başladığı ilk yıllarda yoğunluk çok fazla oluyordu. Daha sonra farklı şehirlerde de yapıldığından dolayı yoğunluk azaldı. Pandemi de çok etkiledi. Ama hala ilgi devam ediyor.

sebi-arus-7.jpg

Bu yıl yine yoğun geçeceğini tahmin ediyoruz. Yerli veya yabancı müşteriler en çok Mevlana şekeri ve Konya sarması alıyorlar. Bunun dışında pişmaniye gibi gıda ürünleri alıyorlar. Bu dönemde satışlarımız ikiye katlanıyor. Fiyatlarımız yazdan bu yana değişmedi ve oldukça uygun. Mevlana şekerleri gramajına göre değişiyor. 15 liradan başlıyor, 30 liraya kadar çıkıyor. Vatandaşlarımızın Mevlana’yı ziyaret etmelerini, bu manevi havayı teneffüs etmelerini öneririz. Herkesi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

‘HER ŞEY NEREDEYSE BEDAVA’

Mevlana Çarşısı’nda satılan ürünlerin uygun fiyatlı olduğunun altını çizen Öztürk mağaza sahibi Rıfat Öztürk, “Mevlana Çarşımız turistlerin ilgisini çekiyor. Şeb-i Arus’da bu alanda ilk senemiz. Yoğunluk bekliyoruz. Hava güzel. Mutlaka olacaktır. Sonuçta binlerce insan gelecek.

sebi-arus-8.jpg

Mutlaka alışverişte yapıyorlar. Gelen müşterilerimiz şu anda Mevlana şekeri, kolonya ve magnetlere ilgi gösteriyor. Bu çarşıda her şey hesaplı olduğu için hepsinden alıyorlar. Komşu esnaflarımızla rekabet etmekten neredeyse ürünleri bedava veriyoruz. 200 gram Mevlana şekeri 15 lira. 350 gram 25 lira. Konya dışında bu fiyatlara almanın imkanı yok. Gelen vatandaşlar çarşıdan, şehirden zaten çok memnun kalıyorlar.” diye aktardı.

sebi-arus-5.jpg

‘MEVLANA ŞEKERİ TERCİH EDİLİYOR’

Gelen müşteriler tarafından daha çok Mevlana şekeri tercih edildiğini vurgulayan Konya Şekercim Hediyelik Eşya mağaza sahibi Selim Yapılcan, “Mevlana Çarşımız yeni. Burada geçireceğimiz ilk Şeb-İ Arus. Hazırlıklarımızı yaptık. Yoğunluk bekliyoruz. Yeni çarşımız biraz sönük geçiyor ama iyi olması için dua ediyoruz.

sebi-arus-3.jpg

Önceki yıllarda bu dönem gayet iyi geçiyordu. Bu yıl da iyi geçmesini temenni ediyoruz. Gelen müşterilerimiz genellikle Konya ve Hazreti Mevlana’yı temsil eden ürünleri tercih ediyor. Bunun dışında olmazsa olmaz Mevlana şekeri alıyorlar. Her şeyin fiyatı arttı ama bizim fiyatlarımız hala çok ucuz. Özellikle şehir dışından gelen vatandaşlarımızı Şeb-i Arus programlarına, çarşımıza bekliyoruz. Eminim ki çok memnun kalacaklar.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :