Konya’da ulaşımın kolay, kiraların ucuz olduğu mahalle!

Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı mahalle, kolay ulaşımı ve ev kira ücretlerinin daha uygun olması sebebiyle tercih ediliyor.
Konya’da ulaşımın kolay, kiraların ucuz olduğu mahalle!

Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Binkonutlar Mahallesi hakkında detaylı bilgi veren Binkonutlar Mahalle Muhtarı Fatih Keş, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Muhtar Keş, mahalleyi tanıtarak şu ifadelere yer verdi; “Mahallemizin güncel nüfusu 15 bin 450. Selçuklu ilçesinin kalabalık mahallelerinden bir tanesi. Tabi polis lojmanlarının yıkılıp, taşınmasıyla nüfusumuz azaldı. Şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Konya Otogarı’nın karşısında bulunuyor. Ulaşımı oldukça kolay. Tramvay, otobüs, dolmuş gibi tüm toplu ulaşım araçları geçiyor.”

binkonut-mahallesi-1.jpg

‘KİRALAR DAHA UYGUN’

Mahallenin avantajlarından bahseden Keş, “Mahalle sakinlerimizin Binkonutlar Mahallesi’ni tercih etmesindeki birinci öncelik ulaşımı kolay olması. 25-30 yıllık evler var. Bu yüzden de kiralar, diğer mahallelerdeki yeni yapılan evlere göre daha ucuz. Yeni yapılarda kiralar 15 bin lirayı bulurken, mahallemizde 8-9-10 bin lira arasında değişiyor. Genellikle 3-5-8 katlı binalar yer alıyor. Ama yapıların eski olmasından dolayı mahallemizde kentsel dönüşüm ihtiyacı var. Bunun dışında civar mahallelere göre komşuluk ilişkileri daha iyi. Çünkü artık çok katlı apartmanlarda komşuluk ilişkileri neredeyse yok.” diye aktardı.

binkonut-mahallesi-2.jpg

BİNKONUTLAR İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Mahallenin ismini nereden aldığını aktaran Keş, “Önceden bulunan polis lojmanlarındaki iskan bölgesinde tam bir tane konut var. 4 Nolu Gecekondu Önleme adında 60 metrekarelik bin tane ev yapılmış. Daha sonra bir kısmını polis lojmanlarına tahsis edilmiş, bir kısmı sivilde kalmış. Bu yüzden mahallenin ismi bu şekilde kalmış.

fatih-kes-001.jpg
Binkonutlar Mahalle Muhtarı Fatih Keş

10 yıl öncesinde burada 4 mahalle birleşti. Süleyman Çelebi, İmamı Gazali, Rauf Orbay, Peyami Safa Mahalleleri, Binkonutlar Mahallesi’nde toplandı. 5 tane camimiz, bir tane ilköğretim, bir tane de ortaokulumuz bulunuyor.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Diğer Konya Mahalleleri için tıklayınız!

 Muhabir
Etiketler :