Konya’da uluslararası sempozyum başladı!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Konya Müftülüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi iş birliği ile düzenlenen 9. Uluslararası Öğrenci Sempozyumunun açılış paneli gerçekleştirildi.
Konya’da uluslararası sempozyum başladı!

Diyanet İşler Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, TDV Genel Müdürü İzani Turan’ın yanı sıra sempozyuma çok sayıda yurt içi ve yurt dışından öğrenci ile davetli katılım sağladı. “İslam Dünyasında Gençlik ve Din Algısı” temasıyla yapılan sempozyum 1-3 Aralık tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilecek.

aw089058-01.jpg

Sempozyumun açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Gençlik bizim en büyük değerlerimizden ve bizim en büyük hazinemiz. Sizler hem Türkiye'den hem farklı ülkelerden bir araya gelmiş, geleceği planlayan, tasarlayan ve geleceği tasarlarken inancımızı dikkate alan İslam ahlakını dikkate alan ve bu şekilde planlamasını yapan gençlerimizsiniz. İşte o zaman gençler değerli oluyor. Dinimizin ne kadar şefkatli, merhametli bir din olduğunu anlatmamız lazım her yerde. Dünyayı huzura, barışa, İslam dininin tarihte kavuşturduğunu, bundan sonra da kıyamete kadar İslam dininin dünyayı barışa ve huzura kavuşturacağından başka bir çözümün olmadığını anlamamız lazım olayları analiz ederek, değerlendirerek. Yahudileri sürdüler, 637 yılına kadar Hazreti Ömer Kudüs'ün idaresini ele alıncaya kadar sürgünde kaldılar. Hazreti Ömer Kudüs'ün idaresini ele aldıktan sonra orada tekrar bir huzur, bir barış ortaya çıktı. Yahudi'si, Hristiyan'ı, Müslüman'ı, beyazı, siyahı, farklı farklı ırktan insanların huzur içinde yaşadığı bir yer oldu ve adı Darüsselam oldu" dedi.

aw089058-06.jpg

'DÜNYAYA İYİLİĞİ İSLAM GETİRECEK'

Siyonist Hristiyanlığın, Siyonist Yahudilikten daha tehlikeli olduğuna dikkat çeken Erbaş, "Geçmişte tarihte olduğu gibi şimdi ben buradan dünyada yaşayan, hatta İsrail'de yaşayan bütün Yahudilere sesleniyorum. Siyonist Hristiyanların kışkırttığı terör devleti İsrail'i katliam yapmaktan durdurun. Çünkü tarih boyunca sizi katliamdan Müslümanlar kurtardı. Yahudileri tarih boyunca Müslümanlar himaye etti, haçlılar katletti. Endülüs'te katletti, haçlıların dedeleri Kudüs'te Roma eliyle katletti. Haçlılar Almanya'da 90 bin Yahudi'yi gaz odalarında zehirleyerek öldürdü. Ama Müslümanlar tarih boyunca hep onlara sahip çıktı. Şimdi sizler bunu anlamalısınız. Ey dünya Yahudileri bunu bilmelisiniz ve zalim İsrail'i sizler de durdurmak için harekete geçmelisiniz. Ve dünyayı İslam değiştirecek. Dünyaya iyiliği İslam getirecek. Tarihte getirdi, bugün de buna dünyanın ihtiyacı var" diye konuştu.

konyada-uluslararasi-sempozyum-basladi-002.jpg

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ise katılım sağlayanlara teşekkür ederek gençlik ve din algısının çok büyük bir dünya olduğunun vurgusunu yaptı.

konyada-uluslararasi-sempozyum-basladi-001.jpg

Kaynak:YENİ HABER

 Muhabir
Etiketler :