Konya’da umreden dönenlerin kaldığı karantina yurdundan görüntüler

Konya'da umreden dönen ve korona virüsü sebebiyle 14 gün boyunca Konya'da yerleştirildikleri yurtlarda gözlem altında tutulacak vatandaşların karantina süreci 4'üncü gününde devam ediyor.
Konya’da umreden dönenlerin kaldığı karantina yurdundan görüntüler

Yurtta kalan umrecilerin yakınlarına gönderdikleri mesajda hizmetlerden memnun olduklarını ifade ettikleri görülüyor.

Devlete teşekkür eden umrecilerin morallerinin yüksek olduğu gözlendi.

Öte yandan yurtların çevresine gelen vatandaşların yakınlarına getirdikleri eşyalar da görevliler tarafından sahiplerine ulaştırılıyor.

 

VİDEO 1

VİDEO 2

konyada-umreden-donenlerin-kaldigi-karantina-yurdundan-goruntuler-1.jpg

Allahım Devletimize, Milletimize ve Ülkemize zeval vermesin

Karantinada bulunan umrecilerden birisi, süreçle ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Umre ibadetimizi yapmak üzere Ailece 25 Şubatta Özel Kafile olarak 27 günlüğüne  Eskişehir'den Suudi Arabistan'a gittik.

Tüm dünyayı kasıp kavuran  Koronavirüsü nedeni ile henüz günümüz dolmadan 15 Mart akşamı yurda dönüş yaptık ve gece saat 1.30 da Konya Hava Alanına indik, 

Devletimizin gerevlendirmiş olduğu görevlilerce Hava Alanından alınıp otobüslerle (Bagaj eşyalarımızıda uçaktan alıp kendileri getirdi) Konya'da bulunan KYK yurtlarına getirildik, Yurtlara geldiğimizde çok sayıda kişinin bir taraftan bizden önce varmış olan kafileleri bir taraftanda bizleri yerleştirmek için (Virüs ve yol yorgunluğu stiresi içinde olan bizlere karşı) sabir ve sükünetle yardımcı olabilmek için olağan üstü bir çaba ve gayret sarf ettiklerini gördüm.
Yurda yerleştirildikten sonra Sabah olur olmaz odalarımıza kahvaltı malzemelerini getirip verdiler, Takip eden saatlerde Bir taraftan yeme içme ihtiyaçları karşılanırken, bir taraftanda temizlik konusunda kullanabileceğimiz ne varsa hepsini kolilerle (sınızsızca) getirip dağıttılar, (Bazı vatandaşlarımızın farkında olmaksızın ve o an için düşünülemeksizin sadece burda kalacağı süre içinde değilde, burda bir yıl kalıp kullanacakmış gibi malzeme almasına rağmen) dağıtmaya devam ettiler ve ediyorlar.

Bizlere bu imkanları sunan Devlet Yetkililerine, Yurt görevlilerine, umre süresince bizlere yardımcı olan başta grup Hocamız Zakir hoca olmak üzere kafilede bulunan diğer grup hocalaromıza 
(bir araya gelip sohbet ettiğimiz ve benimle aynı görüşte olduğunu ifade eden umreci arkadaşlar adına) sonsuz şükran ve teşekkürlerimi arz ediyorum.
Yüce Rabbim bu Millete zeval vermesin, Güç Kuvvet versin, Birlik ve beraberliğimizi bozmasın, ve Umremizi Kabul etsin.

konyada-umreden-donenlerin-kaldigi-karantina-yurdundan-goruntuler-2.jpg

 

Konya’da umreden dönenlerin kaldığı karantina yurdundan görüntüler - 2

Konya’da umreden dönenlerin kaldığı karantina yurdundan görüntüler - 2

Konya’da umreden dönenlerin kaldığı karantina yurdundan görüntüler - 1

Konya’da umreden dönenlerin kaldığı karantina yurdundan görüntüler - 1