Konya’da üretilen yüz koruyucu siperlikler Avrupa’ya ihraç oluyor

Konya’da üretilen ve yüzde yüz yerli olan Coromask isimli yüz koruma maskesi, üretime başlanmasının ardından yoğun ilgi gördü. Vaka sayısının hızla arttığı Fransa ve Almanya gibi ülkelerin bu maskeye talep gösterdiğini dile getiren Tuncay Reklam Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özkan, ‘Yerli ürünümüzü dünyaya ihraç ediyoruz’ dedi.
Konya’da üretilen yüz koruyucu siperlikler Avrupa’ya ihraç oluyor

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs vakası sonrası insanlar kendilerini korumak için tedbirlerini giderek artırıyor. Hijyene dikkat etmek kadar, dışarıdan gelecek etkilere karşı yüzlerini korumak isteyen insanlar maskelere de büyük talep gösteriyor. Bu doğrultuda Konya’da Tuncay Reklam tarafından üretilen ve yüz koruma özelliği olan ‘Coromask’ isimli maske, üretime başladıktan hemen sonra yurtdışından talep görmeye başladı. Hem iç piyasada hem de dışarıda ürünlerinin ilgi görmesini beklediklerini kaydeden Tuncay Reklam Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özkan, “Yerli ve milli olarak ürettiğimiz ürünümüzün diğer yüz maskeleriyle bağlantısı yoktur. Coronamask, tamamen yüz koruyucu özelliği olan, tene temas etmeyen, sosyal mesafeyi koruyan bir maskedir. Tamamen şeffaf olduğu için başınıza taktığınız aparat sayesinde diğer insanlarla mesafeyi koruyabiliyorsunuz. Kolay ve taşınabilir bir üründür” ifadelerini kullandı.

tuncay-ozkan-tuncay-tabela-yb.jpg

YÜZÜ TAMAMEN KORUYOR

Virüsün yayılma hızını engellemek için böyle bir proje geliştirdiklerini aktaran Tuncay Özkan, “Çin’in Vuhan kentinde Koronovirüs hastalığı ortaya çıkınca neler yapabiliriz diye düşündük. Diğer dünya ülkelerini gözlemledik ve bu dönemde en büyük ihtiyacın maske olduğuna karar vererek üretimlere başladık. Yüz koruyucu özelliği olan maskemiz, konuşurken insanların ağızlarından çıkabilecek parçacıklardan korumak amaçlı üretilmiştir. Yüze dışarıdan bir etkinin bulaşmasını engellemektedir. Ayrıca hava alması kolay bir maskedir. Önde koruması vardır ve ağızı kapatmamaktadır” şekline konuştu.

coromask2.jpg

FRANSA VE ALMANYA’DAN TALEP GELDİ

İhraç edilebilir bir ürün yaptıklarını ve ilk olarak Fransa ile Almanya’dan talep geldiğini belirten Tuncay Özkan, “İhraç edilebilir bir ürün olarak geliştirdik. İlk etapta Fransa ve Almanya’dan talepler geldi. Fransa’da özellikle perakende kurulundaki tedarikçiler bunu istedi. Çünkü Fransa’da Mayıs ayında karantinanın kalkacağının söylenmesi üzerine insanlar artık sosyal mesafeye daha fazla önem vermek zorunda kaldılar. Bu sebeple böyle aparatlara oradaki vatandaşların çok büyük talepleri oluştu. Kendi sosyal yaşam alanlarında, iş yerlerinde buna ihtiyaçları olacak. Bizim ülkemizde de yine çalışmak zorunda olan kesimlerin bu tür maskelere talepleri vardır. Fakat dışarıda daha fazla talep vardır. İhraç edilebilir bir ürün tasarladık. Fransa’ya ilk etapta 5 bin ürün gönderiyoruz. Ardından devamı gelecek. Almanya’dan 200 bin adet talep geldi” dedi.

coromask3.jpg

‘HER ÜLKENİN TALEBİNİ KARŞILARIZ’        

Üretim kapasitelerinin yüksek olduğunu ve her ülkenin talebini karşılayabileceklerini söyleyen Tuncay Özkan, “Her ülkeden gelecek taleplerikarşılarız. Bu ürünlerimizin hammaddesini üretecek fabrikalarımız yeterlidir, tedarikçilerimiz de sıfırdan tedarik etmektedir. Bizler de imalatını yapmaktayız. Ürünlerimiz tamamen yüzde 100 yerlidir. Hem iç piyasada hem de dış piyasada koruyucu özelliği olan bu ürünlerimizin satışlarını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

tuncay-reklam-koronavirus-maskesi-7.jpg

‘ÖNLEM İÇİN BARİYER DE ÜRETİYORUZ’

Maskenin dışında hem vezneler için koruma bariyeri hem de sağlık çalışanları için doktor hasta bariyeri ürettiklerini kaydeden Tuncay Özkan, “Maskemizin haricinde vezneler için de ön koruma bariyeri de üretiyoruz. Ödeme noktalarında yapılan ürün ile para alışverişinde iki kişinin arasında yer alan bu bariyerimiz sayesinde insanlar birbirleriyle mesafeli olmaktadır. Altında yalnızca ürün ve para girişi kadar bir boşluğumuz olan bu ürünümüzün tamamı kaplı olduğu için dışarıdan iki insan arasındaki parçacıkların birbirine bulaşımını engellemektedir. Bu koruma bariyerimizi de bankalara, ödeme noktalarına uygun görüyoruz.Diğer bir ürünümüz de doktor hasta bariyeridir. Yalnızca doktorun elinin girebileceği bir bariyer gerçekleştirdik. O da sedyede yatan hastanın üstüne şeffaf malzemeden yaptığımız giydirme sayesinde doktor hastayı kontrol edebiliyor ve elinin girebileceği alandan muayenesini yapabilmektedir. Yaptığımız bu ürünlerle hastalığın yayılmasını engellemeye çalışıyoruz” dedi.

tuncay-reklam-koronavirus-maskesi-9.jpg

‘FİRMANIZIN LOGUSU YER ALABİLİR’

Ürettikleri maskelere firma logosu da ekleyebildiklerini söyleyen Tuncay Özkan, “İsteyen firmalara adet bazında yaptığımızda firma logosunu da maskeye koyabiliriz. Bu maskeleri firmalarımız promosyon ürün olarak da alabilir. Ayrıca üzerinde yine sosyal mesafeyi koruyun diye uyarımız yer almaktadır. Web sitemizde bu ürünlerimizin iç piyasaya satışı bulunmaktadır. Okularenkkat.com sitemizden ürünlerimiz sipariş edilebilir. Hem vezneler için ürettiğimiz koruma bariyerimizi hem de doktor hasta bariyerimizi yine yurtdışına numune olarak göndereceğiz. Onlara da yine maskede olduğu gibi büyük talebin geleceğini düşünüyoruz. Daha sonra onların da ihracatını yaparak ülkemize katma değer sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

coromask4.jpg

‘BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ’

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın çalışmalarını takdir ettiklerini belirten Tuncay Özkan, “Firma olarak bizler de gerekli tüm önlemlerimizi almış bulunmaktayız. Tedbirlerimiz doğrultusunda çalışmaya ve üretmeye devam etmekteyiz. Çalışanlarımız için maskeler ve el dezenfektanları temin ettik. Onların da güvenlikleri bizim için önemlidir. Tüm dünya şuanda virüse karşı büyük mücadele ediyor. İnşallah en kısa zamanda ekonomimiz toparlanır istiyoruz. Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’yı çalışmalarından ötürü tebrik ediyoruz. Kendisini bir Bakan olarak görmekten ziyade bir ağabey olarak görüyoruz. Kendi içimizden birisidir. Her gün büyük özveriyle çalışmalarını sürdürmekte ve aydınlatıcı, objektif bilgiler vermektedir. Kendisinden Allah razı olsun. Teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

coromask1.jpg

tuncay-reklam-koronavirus-maskesi-1.jpg

tuncay-reklam-koronavirus-maskesi-2.jpgtuncay-reklam-koronavirus-maskesi-3.jpgtuncay-reklam-koronavirus-maskesi-4.jpgtuncay-reklam-koronavirus-maskesi-5.jpgtuncay-reklam-koronavirus-maskesi-6.jpg-tuncay-reklam-koronavirus-maskesi-hbr-8.jpg