Konya'da üretiliyor, askerimiz sınır ötesinde kullanıyor!

Konya'nın savunma sanayi sektöründe ilk ana yüklenici firması olan MPG Makine A.Ş., Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 8X8 zırhlı kurtarıcı araç gönderiyor. Zırhlı araçların TSK tarafından halihazırda kullanıldığını belirten MPG Makine A.Ş. Ticaret Müdürü Veysel Soylu, " Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde halihazırda doğuda, güney doğuda ve sınır ötesinde aktif olarak yoğun şekilde kullanılıyor" dedi.
Konya'da üretiliyor, askerimiz sınır ötesinde kullanıyor!

Yüksek teknoloji kullanarak üretim yapan MPG Makine A.Ş. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güç veriyor.Firmalarının hem sivil sektöre, hem de savunma sanayine yönelik çözümler ürettiğini dile getiren MPG Makine A.Ş. Ticaret Müdürü Veysel Soylu, "Firmamız sivil sektöre yönelik faaliyetlerde bulunmanın yanında savunma sanayine yönelik de 8X8 zırhlı kurtarıcı araç, füze taşıma yükleme vinci ve el yapımı patlayıcı tespit imha robot sistemleri temin etmektedir. Projeler içerisinde özellikle 8X8 zırhlı kurtarıcı araç MPG olarak Konya'nın ilk ana yüklenicisi sıfatını bize kazandırmıştır." dedi.

veysel-soylu-mpg-makine.jpg

'ÇOK YOĞUN İLGİ GÖRDÜ'

Konya'da 23-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarında 8X8 zırhlı kurtarıcı aracı sergilediklerine ve yoğun ilgi gördüğüne dikkat çeken Veysel Soylu, "Bu organizasyona da 8X8 zırhlı kurtarıcı araç getirdik. Çok yoğun ilgi gördü. Dışarıdaki sergi alanında bu ürünümüzü sergiledik." ifadelerini kullandı.

mpg-makine-5.jpg

TSK ENVANTERİNDE KULLANILIYOR

Veysel Soylu, "Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde halihazırda doğuda, güney doğuda ve sınır ötesinde aktif olarak yoğun şekilde kullanılıyor. Üstün mayın ve balistik korumasına sahip bu ürünümüzün üzerinde 12 metre uzanma mesafesine sahip 7 metrede 25 ton kaldırabilen bir vinç mevcut. Arka tarafında gözlük dediğimiz aparatla 13 tona kadar olan kamyonları akslarından kaldırarak tehdit bölgelerinden güvenli alanlara çekilmesine olanak sağlıyor. Kahraman silahlı kuvvetlerimizin kullanımına sunduğumuz bu ürünümüzden son derece olumlu geri dönüşler alıyoruz." dedi.

mpg-makine-2.jpg

HEDEF MÜTTEFİK ÜLKELERE DE GÖNDERMEK

Firma olarak hedeflerinin 8X8 zırhlı kurtarıcı aracı müttefik ülkelere de göndermek olduğunu kaydeden Veysel Soylu, " Hedefimiz aynı zamanda bu ürünümüzü dost ve müttefik ülkelere de ihraç ederek onların da kullanımına sunmak. Önümüzdeki yıllar için stratejik hedeflerimizden bir tanesi, savunma sanayi ürünlerimizin ihracatını gerçekleştirmek." şeklinde konuştu.

mpg-makine-3.jpg

'ORGANİZASYON BAŞARILI OLDU'

7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarının başarılı geçtiğini söyleyen Veysel Soylu, "Konya Sanayi Odası tarafından eski yıllara göre bu yıl özellikle uluslararası heyetlerin katılımı noktasında çok daha başarılı bir organizasyon yapıldı. Bu anlamda sanayi odası yetkililerimizi, görevlilerimizi gayretlerinden dolayı tebrik ediyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

mpg-makine-1.jpg

14 ÜLKEDEN ASKERİ ATEŞE ZİYARET ETTİ

Veysel Soylu sözlerini şu şekilde tamamladı: "14 ülkeden askeri ateşe fuarımızı ziyaret etti. Bizler de kendileriyle birebir görüşme fırsatı bulduk.Şehrimizi, firmamızı, ürünlerimizi tanıtma imkanı yakaladık. Ülkeleriyle Türkiye arasında işbirliğimizi, ticaret hacmimizi nasıl geliştirebiliriz bu konularda kendileriyle istişarelerde bulunduk.Bunun yanında müşterilerimizle ve tedarikçilerimizle de bu fuar vesilesiyle bir araya gelmiş olduk. Genel manada başarılı bir fuar olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz."

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER

mpg-makine-4.jpg

Etiketler :