• Haberler
  • Konya
  • Konya'da üretiyor şehir dışından talep yağıyor!

Konya'da üretiyor şehir dışından talep yağıyor!

Konya'da her türlü tasarımda gümüş yüzük ve kolye imalatı yapan Ahmet Nergiz, bu işe 37 yılını verip müşterilerinin memnuniyetini kazanmaya devam ediyor.

Konya Fatih Çarşısı'nda gümüş yüzük, kolye imalatını yapan yılların ustası Ahmet Nergiz, her türlü tasarımında ve tamirinde gösterdiği titizliğiyle gümüş hayranlarının dikkatini çekiyor.

Özel işçilik gerektiren tüm yüzük ve kolyelerin imalatını yapan Nergiz, "Normal gümüşler gramla satılır. Özel siparişler ise işçiliğe göre tane olarak satılır. Şehir dışından özel siparişlerimiz veren müşterilerim var. Özel siparişlerde gümüş kolyede veya yüzükte kullanılması için taş getirenler var. İnternette bir model bulup onun gibi yapılmasını isteyenler var. Ben de tüm istekleri yerine getirmeye çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Gün geçtikçe yok olan meslek

Yaptığı mesleğin eskisi gibi fazla rağbet görülmediğini aktaran Nergiz, "Bu meslek eskisi gibi değil. Artık bitmeye başladı. Yani gümüş imalatçısı nadir görülür. Eskisi gibi ne kalfa ne çıkarak yetişmiyor. Her şey makineleşti, elle yapılan bir şey yok." diye konuştu.

Kararmayan gümüş, hakiki gümüş değil

Eski yüzükleri ve toptancılardan alınan ham gümüşlerle eritip üretilen tüm ürün ayarlarını 925'e denk getirdiğini belirten Nergiz, "Normalde yaz aylarında vücuttaki asit üreten terden dolayı gümüşte büyük oranda kararmalar olur. Gümüşün kararması gerçek ve hakiki olduğunu ispatlar. Kararmayan yüzükler veya kolyeler gümüş değildir." diyerek çözümünün de kendisi gibi olan imalatçılara götürülüp uygun bir fiyata tekrar parlatılabildiğini kaydetti.

Bakmadan Geçme