Konya'da uzmanından öneri! Hangi koku nasıl kullanılır?

Sabah işe giderken veya okula giderken sıkılan parfümler mevsimden mevsime değişiyor. Parfümün nerde kullanacağını, nasıl kullanacağını ve nasıl kalıcı olmasını sağlama taktiklerinden bahseden Eser Erduran, kış aylarında ağır, yaz aylarında ise hafif kokuların tercih edilmesi gerektiğini kaydetti.
Konya'da uzmanından öneri! Hangi koku nasıl kullanılır?

Konya Zafer Meydanı esnaflarından Eser Erduran, yaklaşık 17 yıldır parfüm uzmanlığı yaptığını belirtip kokuların notalarını çözdüğünü vurguladı. Erduran, insanların tek tip kokuda kalınmamasını mevsimden mevsime ayrı kokular kullanılmasını önerdi. Kokuların bilgini Erduran, “Kışın ağır, yazın ise daha hafif kokular kullanılmalı” diyerek dikkatleri çekti.

whatsapp-gorsel-2023-11-18-saat-17-50-23-7f8cc017.jpg

HANGİ TEN HANGİ KOKUYA UYGUN?

Tenlere göre farklı kokular kullanıldığı söyleyen Erduran, “Beyaz tenliler genellikle hafif kokular kullanırlar. Ağır kullanamazlar çünkü rahatsız olma oranları çok yüksek. Buğday tenliler ise ağır kokular tercih ederler. Hafif kokular tatmin etmediği için.” diye konuştu.

whatsapp-gorsel-2023-11-18-saat-17-50-24-12f9dee7.jpg

“EN ÇOK KALICILIK KIYAFETE SIKILDIĞINDA OLUR"

Kokunun kalıcılığının sıkılan yere bağlı olduğunu belirten Erduran, en çok kalıcılık kıyafete sıkıldığında olduğunu söyleyerek saç, boyun ve bileklerde de kalıcılığın olduğunu ifade etti. Erduran, boyun tarafına sıkılması nedeninin boyun bölgesindeki derinin atardamardan dolayı ısındığını ve kokunun daha fazla yayılmasına yardımcı olduğunu dile getirdi.

whatsapp-gorsel-2023-11-18-saat-17-50-24-af3aa88e.jpg

•SERKAN ÖZRGÜR