Konya’da vaka sayısı 2 kat arttı! Leyla Şahin Usta’dan kritik uyarı

Konya’da son günlerde Koronavirüs vakalarının iki katına çıktığını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcı Dr. Leyla Şahin Usta, hastanelerde yatan hasta sayısının da önemli ölçüde arttığını ifade etti.
Konya’da vaka sayısı 2 kat arttı! Leyla Şahin Usta’dan kritik uyarı

Konya’da son günlerde Koronavirüs vakalarının iki katına çıktığını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcı Dr. Leyla Şahin Usta, hastanelerde yatan hasta sayısının da önemli ölçüde arttığını ifade etti. Ölüm oranlarında bir artış olmadığını söyleyen Usta, “Yoğun bakım ve entübe hasta sayısında da bir artış kaydedilmedi. Yeni normalde tedbiri elden bırakmamalıyız. Konyalı vatandaşlarımızın maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymasını rica ediyorum” dedi.

Konya’da Covid-19 vakalarının ciddi bir şekilde artış göstermeye başladığını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Leyla Şahin Usta, “Vaka sayımız yeni normal süreç öncesine göre neredeyse iki katına çıkmış durumda.  O yüzden tedbirlere çok sıkı uymak zorundayız. Hayatı durdurmuyoruz ama hayatın devamı için, kısıtlamaların ve yasakların tekrar gelmemesi için hepimizin maskeye, sosyal mesafeye ve temizlik kurallarına çok ciddi şekilde uymamız gerekiyor” dedi.

koronavirus-1-002.jpg

“1 HAZİRAN İTİBARIYLA 2 KATINA ÇIKTI”

Konya’nın vaka sayısını 1 Haziran öncesi süreçte minimum seviyeye çektiğini ifade eden Usta, “1 Haziran’da başlayan yeni normal süreç itibarıyla vaka sayımız iki katına çıktı. Bu durum sadece şehir merkezine özel bir durum değil. Konya’nın ilçelerinde de durum aynı. O yüzden aile ziyaretleri, bir takım toplu buluşmalar ve etkinlikler askıya alınmalı. Özellikle aile içi bulaşlarda çok fazla artış kaydediliyor” şeklinde konuştu.

“ÖLÜMLERDE ARTIŞ YOK AMA YATAN HASTA SAYISI ARTTI”

Konya’da ölümlerde şimdilik bir artış kaydedilmediğini vurgulayan Usta, “Ama vaka sayısının artması demek, hastalığın daha fazla yayılması anlamına geliyor. Bu durumun da ölümleri artırma riski var. Yoğun bakım ve entübe hasta sayımızda da bir artış yok şimdilik. Ama yatan hasta sayımızda önemli bir artış var” diye konuştu.

dr-leyla-sahin-usta.jpg

“DAHA FAZLA ÖZEN GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR”

Konya’nın pandemi sürecini iyi yönettiğini ifade eden Usta, “Gayet iyi gidiyorduk. Önceki süreci de çok iyi yönettik. Ama yeni normalin başlamasıyla birlikte; maske, temizlik ve sosyal mesafe kurallarını herkes gevşetti anladığım kadarıyla. O yüzden vaka sayısında ve hastaneye yatan hasta sayısında artış oldu” dedi.

“BU SÜRECE ALIŞMAK ZORUNDAYIZ”

Konyalıların daha fazla dikkat ve özen göstermelerini rica eden Usta, “Hemşehrilerimizden yeni normal sürecinde çok dikkatli olmalarını rica ediyorum. Salgın tamamen ortadan kalkana kadar belirlenen tedbirlere sıkı sıkıya uymak mecburiyetinde olduğumuzu ve bu sürece alışmamız gerektiğini unutmayalım. Başta maske- sosyal mesafe- temizlik kurallarını yeni süreçte hayatımızın merkezine koyalım” diye konuştu.

koronavirus-2-002.jpg

“ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR”

En son insanımız iyileşene kadar hepimiz iyileşemeyiz diyen Usta, “Cumhurbaşkanımızın dün açıklamış olduğu yeni kararlarda bir taraftan ekonomik üretimin devam etmesini öngörürken diğer taraftan insan sağlığının her şeyin önünde olduğu ısrarla vurgulanmıştır. Kendimizin ve sevdiklerimizin geleceğini düşünerek Covid-19 tedbirlerine uygun adım atmamız bir zarurettir. Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, kurallara uygun şekilde çalışarak ve üreterek en kısa zamanda bu musibetten kurtulmak için Maske, Sosyal Mesafe ve Temizlik kurallarına tam uymayı her hemşehrimden rica ediyorum. Unutmayalım ki eskisi gibi yakın olmak için daha zamana ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ