Konya'da Yapıcı İş Merkezi en yoğun günlerini yaşıyor... En düşüğü 1500 TL

Sıfır telefonların daha pahalı olması halkı genelde başka çözüm arayışına çıkarıyor. Teknolojik aletlerin bozulmasıve kırılması Konyalıları tamire ve ikinci el telefon almaya yönlendiriyor. Konya’da teknolojinin kalbinin attığımerkezlerden Yapıcı İş Merkezi en yoğun günlerini yaşarken, genellikle ekran kırılma hasarıyla karşılaşılıyor.
Konya'da Yapıcı İş Merkezi en yoğun günlerini yaşıyor... En düşüğü 1500 TL

Cep telefonu piyasasında yaşanan fiyat yükselişinin, vatandaşı ikinci el telefon almaya veyahut mevcut telefonlarını tamir ettirmeye yönelttiğini belirten Telefoncu Yunus Emre Aydın, “İnsanlar son zamanlarda telefon almayı değil de tamir ettirmeyi seçiyor. En çok da ekran kırılması sorunuyla karşı karşıya kalıyoruz. Genellikle bir de şarj soketi bozulmaları oluyor. Telefonlar çocukların elinde çok fazla olduğu için ekran kırılmasına daha sık rastlıyoruz. Ekranın kırılması telefonun düşme şekline bağlı. Yere düştüğü zaman çıta üstü dediğimiz köşe noktalarına geldiği zaman ekran direkt dağılır. Şarj soketi bozulması da tamamen kaliteye bağlı oluyor. Bazı markaların şarj soketleri daha hızlı bozulabiliyor. Garanti kapsamında olan telefon arızlarını sadece üretici firmanın teknik servis yapabilir" dedi.

konyada-yapici-is-merkezi-en-yogun-gunlerini-yasiyor-en-cok-bu-sorun-icin-geliyorlar.jpg

TAMİR İÇİN GELEN DE ÇOK İKİNCİ EL İÇİN DE

Konyalıların hem tamir için hem de ikinci el telefon almak için kapılarını çaldığını söyleyen Aydın, “Bazıları telefonunu çok sevip değiştirmek istemiyor ve tamire başvuruyor, bazısı da yenisini almayı tercih ediyor. Müşterinin mağdur olmaması adına telefonuna göre tamir mi daha mantıklı yenisini ya da ikinci el alması mı mantıklı onu söylüyoruz. Gerisi müşterinin tamamıyla kendi kararına kalıyor. Mesela telefonu satmakla yaptırmak bazen aynı fiyata geliyor. Telefonu satacağı zaman 500, 1000 TL etmiyor ama ekranını yaptırmak daha fazla maliyete geliyor, bu durumda sıfır ya da ikinci el telefonları müşteriye öneriyoruz" diye konuştu.

konyada-yapici-is-merkezi-en-yogun-gunlerini-yasiyor-en-cok-bu-sorun-icin-geliyorlar-001.jpg

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖNEMLİ

Yerel esnafın müşteri memnuniyeti açısından her zaman üzerine düşeni yaptığına değinen Aydın, “Büyük marketler sanıldığı kadar iyi ve güvenilir olmuyor. Müşteriler bizim gibi esnaflara geldiği zaman gördükleri ilgi ve alakadan dolayı büyük satış mağazalarını terk etmeye başlıyor. Büyük mağazalarda tamamen çıkar ilişkisi üzerine kurulu bir sistem söz konusu. Bizim yaptığımız ise esnaflık, müşteri nasıl mutlu olacaksa, memnun kalacaksa o şekilde yönlendirmeye ve hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bir gelen müşteri diğer seferde başka bir işlem için gelir ve müşteri bu şekilde çoğalır. Bugün tamire gelen müşteri yarın çocuğuna telefon almaya gelir. Konya’da halk bir yere güvendiği zaman başkalarına da öneriyor. Bizim için güven her zaman önemlidir gerek telefon alırken gerek satarken. Müşteriye de bunu yansıtınca her iki taraf da memnun oluyor“ diyerek müşteri memnuniyetinin önemine dikkat çekti.

konyada-yapici-is-merkezi-en-yogun-gunlerini-yasiyor-en-cok-bu-sorun-icin-geliyorlar-003.jpg

EN DÜŞÜK İKİNCİ EL TELEFON FİYATLARI 1.500’TL DEN BAŞLIYOR

En düşük ikinci el telefon fiyatlarının 1.500 TL’den başlayarak 80 bin TL’ye kadar çıktığını söyleyen Aydın, “Bu fiyatlar marka, model, cihazın yıpranma payı ve kullanımına göre değişiyor. Sıfır telefonların fiyatları 6.000 TL’den başlıyor 95.000 TL’ye kadar çıkıyor. Sıfır telefonlar için de fiyat hafıza ve markaya göre değişiyor. Bu fiyatlar yeni yıla göre değişiklik gösterecektir. “dedi ve “Konyalıların küçük esnaflara sahip çıkmaları gerekli. Büyük mağazalara değil de esnaflara güvenmelerini öneriyorum. Kasko dayatmalarına maruz kalmayın“ diye önerilerde bulundu.

konyada-yapici-is-merkezi-en-yogun-gunlerini-yasiyor-en-cok-bu-sorun-icin-geliyorlar-002.jpg

Etiketler :