Konya’da yapılan bu bina Amazon Ormanları’nda hissettirecek! Türkiye’de bir ilk

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Şehir Kütüphanesi, Türkiye’nin en ikonik yapılarından biri olacak.
Konya’da yapılan bu bina Amazon Ormanları’nda hissettirecek! Türkiye’de bir ilk

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Büyükşehir Belediyesi binasının yerine yapılacak olan Şehir Kütüphanesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

kutuphane-11.jpg

İçerisinde kitaplık, oturma salonları, etüt salonları, okuma odaları ve sosyal yapıların bulunacağı Konya Şehir Kütüphanesi, etrafında bulunacak park ile bütünleşen, geleneksel yapım teknikleri ile modern teknikleri arasındaki ilişkiyi tarihsel referanslar ile güçlendiren ve günümüze bağlı olarak yeni açılımlarla modernize eden bir yapı olarak inşa edilmesi hedefleniyor.

konyada-yapilan-bu-bina-amazon-ormanlarinda-hissettirecek-turkiyede-bir-ilk-002.jpg

Proje tamamlandığında yaklaşık 200 adet farklı yaşlarda ve boyutlardaki ağaçlar ile doğal bir ortamda kitapseverlere hizmet verecek.

konyada-yapilan-bu-bina-amazon-ormanlarinda-hissettirecek-turkiyede-bir-ilk.jpg

'EN İKONİK YAPILARINDAN OLACAK'

Açılış konuşmasını yapan Uğur ibrahim Altay, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimize hizmet etmiş bir alanı maalesef beton dayanımını kötü olmasından ve deprem riskinden dolayı bu binayı yıkmak zorunda kaldık.

kutuphane-10.jpg

Aslında ticari olarak değerlendirmeye kalksak herhalde burası birçok ilçe belediyemizin bütçesinden daha büyük gelir getirecek bir ticari kazanç elde edeceğimiz bir alan olurdu. Hiçbir ağaca dokunmadan, ağaçların içinde bir mimari yapı ortaya çıktı. Önemli bir kültür merkezi olacak. Birçok proje çizildi.

konyada-yapilan-bu-bina-amazon-ormanlarinda-hissettirecek-turkiyede-bir-ilk-001.jpg

Bu projeye karar kılmamızın sebebi ağaçlık olması. Türkiye’nin en ikonik yapılarından biri olacak. Türkiye’nin ilk sıfır karbon binalarından biri olacak. Gençlerin buluşma merkezi olacak. Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Gençlerin, kitaplar içerisinde ders çalışabilecekleri bir yer olacak.” ifadelerine yer verdi.

 Muhabir
Etiketler :