Konya'da yarın okullar tatil edilir mi? Konya Valiliği uyardı

Konya merkez ve çevresinde başlayan yoğun kar yarın okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili soruyu da akıllara getirdi. Konya Valiliği ise yer yer kar kalınlıklarının 10 ila 20 derece olacağını yönünde uyarı yaptı
Konya'da yarın okullar tatil edilir mi? Konya Valiliği uyardı

Konya’da beklenen kar yağışı nihayet başladı. Şubat ayının başında başlayan kar yağışıyla ilgili de yapılan açıklamalar önümüzdeki günlerde devam edeceği yönünde oldu. Konya’da başlayan kar yağışı yüzleri güldürürken Valilik ise bu konuda uyarıda bulundu. Valilik yaptığı uyarıda, “Konya'da Kuvvetli ve Yer yer Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor! Yapılan son değerIendirmelere göre; 05.02.2023 Pazar günü bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) beklenen kar yağışlarının (05.02.2023) öğle saatlerinden sonra Konya il genelinde kuvvetli (10-20 cm), Konya'nın güney ve batı ilçelerinde ise yer yer yoğun (20 cm üzeri) olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma, don ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı

05.02.2023 16.00- 06.02.2023 23.59

Hadisenin Şiddeti Kuvvetli ve Yoğun Kar” denildi.

OKULLARIN TATİL OLMASI GÜNDEMDE

Kuvvetli kar uyarısının yapılmasının ardından yarın yarıyıl tatilini bitiren öğrenciler ikinci dönemin ilk dersine başlayacaktı. Uzmanlar tarafından yapılan yorumlar ise yarın okulların tatil edileceği yönünde oldu. Uzmanlar, geçmişte yaşanan aynı kar yağışları ve yoğun kar yağışı uyarılarının ardından okulların tatil edildiği açıklanmıştı.

 Muhabir
Etiketler :