Konya'da yeni koronavirüs gelişmeleri! Su faturaları, minibüsler...

Konya'da yeni koronavirüs tebdileri kapsamında yeni gelişmeler yaşanıyor. Konya'da koronavirüs tedbirleriyle ilgili yaşanan gelişmeleri derledik...
Konya'da yeni koronavirüs gelişmeleri! Su faturaları, minibüsler...

Konya'da koronavirüs tedbirleriyle ilgili yaşanan gelişmeler...

Konya'da pazar günü minibüs seferleri yapılmayacak

KONESOB Başkanı ve Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Başkanı Muharrem Karabacak Konya'da pazar günü minibüs seferleri yapılmayacağını açıkladı.

Minibüsçü esnafı Konyalılara 'Evde kal' çağrısında bulunarak pazar günü evde kalma kararı aldı.

KONESOB Başkanı ve Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Başkanı Muharrem Karabacak yaptığı açıklamada: "Her daim, her şart ve koşulda kesintisiz ulaşım  hizmetini Konyamıza sunmuş olan minibüsçü esnafımız bu zorlu süreçte yine sorumluluk alarak Evde Kal çağrılarına duyarsız kalmadı. Bu yüzden pazar gününe özel olmak üzere Evde Kalma kararı almış olup, seferlerimiz pazartesi günü aynı sorumluluk ve hükümetimizin almış olduğu tedbir kararlarıyla devam edecektir" dedi.  

KOSKİ'den koronavirüs tedbiri! Son iki ayın ortalaması...

KOSKİ Genel Müdürlüğü, koronavirüs ile mücadele kapsamında 1 Nisan 2020'den itibaren sayaç okuma işlemlerinin yapılmayacağını ve son iki ayın ortalamasını alarak fatura kesileceğini bildirdi.

KOSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Su faturaları, 1 Nisan itibarı ile #Koronovirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında su sayaçları okuma işlemi yapılmadan, son iki faturanın ortalaması dikkate alınarak tahakkuk ettirilecektir." ifadelerine yer verildi.

Konya Büyükşehir'den duyuru! Mayıs ayı sonuna kadar...

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemi Dairesi Başkanlığı, ilgili bakanlıklar ve Valilikçe daha önce alınan tedbirler çerçevesinde mücadeleyi titiz ve kararlı bir şekilde yürütürken; yolculuk ve dolaşım sirkülasyonunu en aza indirebilmek için bazı tedbirler aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemi Dairesi Başkanlığı, koronavirüs salgınına karşı Konya genelinde mücadelenin tüm alanlarda başarıyla sürdürülebilmesi için ilgili bakanlıklar ve Valilikçe daha önce alınan tedbirler çerçevesinde mücadeleyi titiz ve kararlı bir şekilde yürütürken; yolculuk ve dolaşım sirkülasyonunu en aza indirebilmek için bazı tedbirler aldı.

Alınan kararlar şöyle

1- Belediyemizce tanzim edilen “İl İçi Yolcu Taşıma Yetki Belgesi”  ve bu belgeye kayıtlı “Yolcu Taşıma Güzergahı İzin Belgesi”nin süre bitiş tarihleri Mayıs ayı sonuna kadar askıya alınmıştır.

2- “Okul Servis Araçları Özel İzin Belgesi”, “Hatlı Ticari Minübüs/Otobüs Güzergah İzin Belgesi” “Özmal Personel Servis Aracı Güzergahı İzin Belgesi”, “Umum Servis Aracı Güzergahı İzin Belgesi”, “Sağlık Kurumları Özmal Araçlara Mahsus Özel İzin Belgesi”, “Ticari Taksi Çalışma İzin Belgesi” verilmesi Mayıs ayı sonuna kadar durdurulmuştur. Mevcut izin belgelerinin bitiş süresi de Mayıs ayı sonuna kadar askıya alınmıştır.

3- Her türlü devir işlemleri Mayıs ayı sonuna kadar durdurulmuştur.

4- Mayıs ayı sonuna kadar yetki ve izin belgesi alamayan, gerekli şoför ve diğer değişiklikleri yaptıramayan ticari araç sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için izin belgesine ilave edilecek veya değiştirilecek şoför rehberlerin taşıma vasfına uygun olarak belirlenmiş olan şartları taşıdığına ilişkin belgeleri, taşıma esnasında araçta bulundurmak ve yapılacak denetimlerde ibraz etmek şartıyla bu şoför rehberlerinin izin ve yetki belgesinde ismine bakılmaksızın taşıma faaliyetlerine devam edilebilecektir.

Konya Büyükşehirden dezenfeksiyon seferberliği

Korona virüsün Türkiye'de görülmeye başladığı ilk günden itibaren dezenfeksiyon çalışmalarına aralıksız devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, 31 ilçe merkezindeki tüm camiler ile 28 ilçedeki okulların dezenfeksiyonunu tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, korana virüs salgınının Türkiye'de görülmeye başladığı ilk günden itibaren vatandaşların sağlığı için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, Dezenfeksiyon Eylem Planı kapsamında merkez ve 28 ilçede bugüne kadar; belediye hizmet binaları, kamu kurum ve kuruluşlara ait binalar, kültür merkezleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar, üniversiteler, havaalanı, otogarlar, askeri binalar, camiler, umuma açık tuvaletler, meydanlar, alt ve üst geçitler, yatılı Kur'an Kursları, öğrenci yurtları, dernek binaları ve müzeler olmak üzere toplam 3 bin 66 binanın dezenfeksiyonunu yaptı. Büyükşehir, 28 ilçe merkezindeki camiler, okullar ve resmi kurumların tamamı ile şehir merkezindeki tüm camilerin dezenfeksiyonunu tamamladı.

Konya Büyükşehirden dezenfeksiyon seferberliği

'Panik yok, önlem var" sloganıyla çalışmalar yürütülüyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilk günden itibaren merkez ve 28 ilçede "Panik yok, önlem var" sloganıyla dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlatarak; vatandaşların mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları gerektiğini, korunma kurallarına uyularak bu sürecin çok daha sağlıklı atlatılacağını söyledi.

Dezenfeksiyon çalışmalarını 50 ekip 110 personel ile sürdüren Büyükşehir, şehir merkezinde vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda da dezenfeksiyon çalışmalarına devam ediyor. Ekipler son olarak Mevlana Meydanı, Mevlana Çarşısı, Bedesten, Alaaddin Tepesi çevresi, Zafer Meydanı, Kılıçarslan Şehir Meydanı'nın temizlik ve dezenfeksiyonunu yaptı. Ekipler, iş yerlerinin girişlerini de dezenfekte ederek "Panik Yok Birlikte Mücadele Edeceğiz" sloganının yer aldığı bilgi notları bıraktı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, otobüs ve tramvaylardaki dezenfeksiyon çalışmalarını da düzenli olarak sürdürüyor. Toplu ulaşım araçlarını kullanmak zorunda olan insanların sağlığı için büyük titizlikle çalışan Büyükşehir, toplu ulaşım araçları ve şehir merkezinde bilgilendirme broşürleri dağıtımını da sürdürüyor.

Konya Büyükşehirden dezenfeksiyon seferberliği

Konya Büyükşehirden dezenfeksiyon seferberliği

Konya Büyükşehirden dezenfeksiyon seferberliği

Konya Büyükşehirden dezenfeksiyon seferberliği

Konya Büyükşehirden dezenfeksiyon seferberliği

Konya Büyükşehirden dezenfeksiyon seferberliği

Muhacir Pazarı'nda dezenfekte çalışmaları

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi koronavirüsle mücadele kapsamında en çok kullanılan Muhacir Pazarı'nda dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.

Koronavirüsle mücadele kapsamında geniş yönlü çalışmalarını sürdüren Meram Belediyesi toplu alanların temizliğinden de en küçük taviz vermiyor. Bu çerçevede belediye, insanların en fazla kullanmak zorunda kaldıkları ve toplu bir şekilde bulundukları pazar yerleri için titiz bir çalışma yürütüyor. Meram'da bulunan tüm pazar yerleri Meram Belediyesi ekiplerince sık periyotlarda dezenfektasyonlarla temizleniyor.

"Muhacir Pazarı'na Cumartesi günü de gidebilirsiniz"

Konya'da en çok kullanılan pazarlardan biri olan Muhacir Pazarı'nda ve diğer semt pazarlarında dezenfekte çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürdüklerini vurgulayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş "Muhacir Pazarı, haftada iki gün kurulmasına rağmen pazar günleri daha çok tercih ediliyor. Bu durum da koronavirüs açısından risk teşkil ediyor. Ekiplerimiz, devletimiz tarafından alınan kuralları harfiyen yerine getirirken bu noktada hemşehrilerimize de önemli görev düşmektedir. Muhacir Pazarı'nda pazar günü oluşan yoğunluğu azaltmak için hemşehrilerimizin alışveriş için cumartesi gününü tercih etmelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullanıdı.

Meram Belediyesi Muhacir Pazarı’nda önlemleri artırdı

"Hijyen kurallarına olağanüstü derecede dikkat etmeli"

Aslolanın tüm vatandaşların dışarıya çıkmadan kendilerini virüs tehlikesinden sakındırması olduğunu hatırlatan ve tüm politikalarını bu minvalde şekillendirdiklerini söyleyen Başkan Kavuş, "Ancak insanımız tabi ki asli ihtiyaçlarını karşılamak mecburiyetinde. İşte tam da bu noktada biz devreye giriyoruz. Onların kullanmak zorunda oldukları yerleri, açık kapalı pazar yerleri gibi toplu bulunmak mecburiyetinde oldukları yerleri tehlikeden arındırmak adına ekiplerimiz yoğun bir çalışma sergiliyor. Bu alanlar kullanım öncesi ve sonrasında su ve sabunlarla temizleniyor, çeşitli dezenfektasyonlar kullanılarak olması muhtemel virüslerden olabildiğince arındırıyor. Meram'da başta belediyemiz olmak üzere tüm kamu kurumları olarak her an ve her alanda teyakkuzdayız. Hemşehrilerimizi tehlikeden korumak için yapılabilecek her şeyi yapıyoruz belki ama vatandaşlarımız şunu asla unutmamalıdır ki; virüs insandan insana kolaylıkla bulaşabiliyor. Bu sebeple hijyen kurallarına olağanüstü derecede dikkat etmeli, tehlike geçinceye kadar insanlarla mesafesini olabildiğince korumaya devam etmeli, alışverişini olabildiğince hızlı ve dikkatli gerçekleştirerek evine geri dönmeli" diye konuştu.

Meram Belediyesi Muhacir Pazarı’nda önlemleri artırdı

Esnafa yeni pazar düzenlemesi

Öte yandan, Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından açıklamada, "Pazar yerlerinde tezgah aralarında her esnaf 75 cm fedakarlık ederek 1.5 metre aralık bırakacaktır. Eldiven ve maske takmak mecburidir. Kurallara uyulmadığı takdirde pazar yerleri kapatılacaktır. İçisleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile 27 Mart Cuma günü saat 17:00'den itibaren tuhafiye, züccaciye, manifatura, oyuncakçı esnafı geçici bir süreliğine pazar yerlerinde tezgah açamayacaktır. Tüm esnafımıza önemle duyurulur" denildi.

Meram Belediyesi Muhacir Pazarı’nda önlemleri artırdı

Konya trafik ışıklarında ve led ekranlarda ’evde kal’ çağrısı yapıldı

Konya'da vatandaşların korona virüsüne karşı tedbirli olmaları için trafik ışıklarına "evde kal" led ekranlara da "Sağlık için evde kal Konya" yazılarıyla uyarılarda bulunuldu.

Konya trafik ışıklarında ve led ekranlarda ’evde kal’ çağrısı yapıldı

Birçok ülkede görülen korona virüsünün (Covid-19) Türkiye'de görülmesinin ardından her geçen gün tedbirler artırılıyor. Sağlık Bakanlığının bu çerçevede aldığı kararlara bir destek de Konya'dan geldi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla şehrin birçok noktasındaki trafik ışıklarına "evde kal" yazıları yerleştirildi. Ayrıca yollarda bulunan led ekranlarla da vatandaşlar uyarıldı. Led ekranlarda, "Sağlık için evde kal Konya', "Ellerinizi sık sık, 20 saniye süreyle su ve sabunla yıkayın', "Öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu kağıt mendille ya da dirsek içi ile kapatın', "Sürekli dokunulan yüzeyleri dezenfekte edin. Kirli ellerle ağzınıza, burnunuza ve gözlerinize dokunmayın" uyarıları yer alıyor.

Konya trafik ışıklarında ve led ekranlarda ’evde kal’ çağrısı yapıldı

Konya trafik ışıklarında ve led ekranlarda ’evde kal’ çağrısı yapıldı

Konya trafik ışıklarında ve led ekranlarda ’evde kal’ çağrısı yapıldı

Konya trafik ışıklarında ve led ekranlarda ’evde kal’ çağrısı yapıldı

Konya trafik ışıklarında ve led ekranlarda ’evde kal’ çağrısı yapıldı

Konya trafik ışıklarında ve led ekranlarda ’evde kal’ çağrısı yapıldı

Konya'da sağlık çalışanlarını darbeden 3 şüpheli tutuklandı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, 112 Acil Servis'te görevli sağlık çalışanlarını darbeden 3 şüpheli tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 25 Mart'ta saat 01.20 sıralarında merkez Karatay ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi Gülpembe Sokak'ta şüpheli İ.S'nin kullandığı aracın park halindeki tıra  çarpması sonucu araçta bulunan A.S. ve H.R.D'nin yaralandığı belirtildi.

Yaptıkları kaza sonrası 3 sağlık görevlisini darbeden 2 kişi serbest

Olay yerine gelen ambulanstaki sağlık görevlilerinin yaralılara müdahale ettikleri sırada şüpheliler İ.S, A.S. ve H.R.D'nin, kimlik bilgilerinin tespitine çalışılan diğer şüphelilerle birlikte sağlık personelini darbederek ambulansa zarar verdikleri ifade edilen açıklamada, gözaltına alınan İ.S, A.S. ve H.R.D'nin Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca kamu görevlisine görev yaptırmamak için birden fazla kişiyle birlikte direnme ve kamu malına zarar verme suçlarından çıkarıldıkları Konya 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandıkları bildirildi.

Açıklamada, olaya karışan diğer şüphelilerin kimlik bilgilerinin tespitine çalışıldığı, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Yaptıkları kaza sonrası 3 sağlık görevlisini darbeden 2 kişi serbest

Yaptıkları kaza sonrası 3 sağlık görevlisini darbeden 2 kişi serbest

Konya'da kaza ihbarına giden 3 sağlık görevlisi darbedildi!

Konya'da gıda işletmelerinin alması gereken önlemler

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yeni tip koronavirüs salgınına karşı gıda işletmelerinin alması gereken önlemlerin yer aldığı bir duyuru yayınladı.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan duyuru şöyle:

"Tarım ve Orman Bakanlığımız gıda güvenilirliği açısından tüketicinin korunmasını sağlamak amacıyla, gıdanın birincil üretiminden son tüketiciye arzına kadar, gıda hijyenine ilişkin genel kuralların kontrolü-nü kamudan aldığı yetki ile eksiksiz yürütmektedir. Son günlerde Dünyada pek çok ülkede yaşanan yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) kaynaklı olağanüstü durum, yeterli önlemi almakta geciken ülkelerde kayıpların artmasına neden olmuştur.

Bu hususta Gıda İşletmelerinin alası gereken önlemler:

 İşletme girişlerinde dezenfektanlı paspasların kullanılması,

 Girişlerde el dezenfektanlarının kullanılması,

 Çalışanların, el temizliğine dikkat etmesi, ellerin en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanması, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptikleri kullanılması,

 Gıdaların çevreden gelecek olumsuz etkilere ve insanların temasına açık olmasını önleyecek tedbirle-rin alınması,

 Açıkta satılan sebze ve meyvelerin önceden ambalajlanması veya müşterinin eldiven kullanılarak seçmesi ya da eldiven kullanan reyon görevlisi tarafından ambalajlanarak satışa sunulması,

 -Ekmeklerin ambalajlı olarak satışa sunulması veya satış görevlisi tarafından hijyen kurallarına dikkat ederek müşteriye teslim edilmesi,

 -Kuruyemiş satış yerlerinde direkt tüketicinin gıdaya ulaşacağı sergi sisteminin engellenmesi,

 -Kuru bakliyat, şekerleme ve diğer pastacılık ürünlerinde çevre etkisine ve müşteri temasına izin ve-ren açık sergilemenin önlenmesi,

 Ambalajlı gıdalarda dahil olmak üzere işletme ortamının uygun dezenfektanlar ile günlük olarak de-zenfekte edilmesi,

 Gıda maddelerinin zemin ile direkt temasının önleyecek tedbirlerinin alınması,

 Market arabaları ve sepetlerin en az günde bir kez olacak şekilde temizlik ve dezenfeksiyonlarının yapılması,

 Kasalarda yürüyen bantların periyodik temizlik ve dezenfeksiyonlarının yapılması,

 Pos cihazlarında temassız özellikte olanların önerilmesi ya da her müşteriden sonra pos cihazının dezenfekte edilmesinin sağlanması

 Özellikle eller ile sık dokunulan yüzeyler; kapı kolları, bataryalar, tırabzanlar, sık dokunulan düğmeler, telefon ahizesi, ortak kullanım alanlarındaki tuvalet ve lavabo temizliğine özen gösterilmesi, bu alanların temizliği için su ve deterjan ile temizlik yapıldıktan sonra 1:100 oranında sulandırılmış çamaşır suyu (Sodyumhipoklorit Cas No: 7681-52-9) veya klor tablet (ürün tarifine göre) kullanılması,

 Herhangi bir solunum yolu enfeksiyonu (ateş, öksürük, solunum sıkıntısı vb.) bulguları olan personel bu belirtiler kaybolana dek çalıştırılmaması,

 Kapalı alanların temizlik sonrası en az 1 saat havalandırılması, gerekmektedir.

Bu hususlara uyulduğu ve kişisel hijyene uygun davranıldığı zaman hem kendi sağlığımızı hem de toplum sağlığını korumuş olacağız."

KONYA'DA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNE DAİR TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN