Konya'da yeni neslin yeni adresi: Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi

Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesine kazandırılan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi, öğrencilere nezih bir ortam sunuyor.
Konya'da yeni neslin yeni adresi: Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi

Selçuklu Belediyesi Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi sağladığı imkânlarla öğrencileri geleceğe hazırlıyor.

kazandirilan-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-1.jpg

Kütüphaneye genellikle ders çalışmak için geldiğini ifade eden ve üniversite sınavına hazırlanan Ömer Berk Atılgan, “Bu kütüphanenin açılması büyük bir açığı kapattı. Çünkü biliyorsunuz ki Konya İl Halk Kütüphanesi biraz kalabalık. Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi o kalabalığı azaltıp hem yoldan hem de zamandan vakit kazandırıyor. Teknolojik olarak da her şey çok ileri seviyede. Kendi enerjisini kendisi üretmesi gerçekten çok güzel. Tam bir yeni nesil kütüphane olmuş. Ayrıca ortam da gördüğümüz kadarıyla çok sessiz. Sabah 8 buçuktan akşama kadar burada vakit geçirdim ancak hiç dikkatim dağılmadı. Ders çalışmak ve kaliteli zaman geçirmek için güzel bir yer. Bu kütüphaneyi Konya’ya kazandıran Selçuklu Belediyesine teşekkür ederim” dedi.

kazandirilan-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-2.jpg

‘İYİ Kİ YAPMIŞLAR DEDİĞİMİZ BİR YER’

Subaylığa hazırlandığını ve kütüphaneye de bu nedenle geldiğini belirten Şadi Boztürk, “Kütüphane ilk açıldığı günden bu yana geliyorum. Arkadaş tavsiyesi üzerine bu kütüphaneye geldim. Görevlilerden çok memnum 7/24 hizmet sağlıyorlar. Çatısına güneş paneli kurulmuş. Doğaya hiçbir zararı yok.

kazandirilan-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-6.jpg

Tek isteğim eğitim alanının, çalışma ortamının biraz daha artırılması. Çünkü bulunduğumuz yer üniversite öğrencilerinin ağırlıkta olduğu bir yer. Bizler de üniversite sınavına çalışıyoruz. O nedenle çalışma ortamları biraz daha artırılırsa çok iyi olur. Burada ücretsiz internet hizmetinden yararlanıyoruz. İnternetimizin olmadığı zamanlarda böyle bir hizmet çok iyi oluyor. Ders kitapları, okuma kitapları var. Burada vakit geçirmeyi seviyoruz. Müsait olduğumuz her vakit bu kütüphaneye geliyoruz. Çalışma alanları biraz daha artırıldığında kütüphanenin gece de açık olacağına dair bilgiler aldık. Yani 7/24 çalışma imkanımız olacak. Selçuklu Belediyesi öğrencilere bütün imkanları sağlamış. İyi ki de yapmışlar dediğimiz bir yer. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

kazandirilan-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-3.jpg

‘BÜYÜK BİR KÜTÜPHANE OLMASINA RAĞMEN YER BULAMIYORUZ’

Şehir kütüphanesinin büyük bir kütüphane olmasına rağmen oturacak yer bulamadıklarının altını çizen Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi bölümü öğrencisi Sefa İsker, ”Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine Yeni Nesil Şehir Kütüphanesine üye oldum. Bosna’ya yeni yapıldığını biliyordum. Ben de kütüphaneye yeni kayıt oldum. Bu kadar kalabalık olmasını beklemiyordum. Gördüğüm kadarıyla yoğun bir talep var. Ve çok büyük bir kütüphane olmasına rağmen oturacak yer bulamıyoruz. Diğer kütüphanelere göre modern bir kütüphane olmuş.

kazandirilan-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-5.jpg

Şu anda talep çok fazla olduğu için daha fazla alan açılması gerekiyor. Burada biz gençlere yönelik faaliyetler de yapılabilir. Özellikle toplumsal konularda konferanslar düzenlenebilir. Bazı alanlar boşaltılarak yeni alanlar açılabilir. Buradan Selçuklu Belediyemize ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya çok teşekkür ederiz. Kullandıkça minnettar kalacağız” ifadelerini kullandı.

kazandirilan-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-1-001.jpg

‘KALİTELİ BİR MEKAN OLMUŞ’

Kütüphaneye yoğun talep olduğuna dikkat çeken Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi Berk Ali Uçar, “Yeni Nesil Şehir Kütüphanesine arkadaşımın vesilesiyle geldim. Beni arayarak Bosna Hersek Mahallesinde güzel bir yerin açıldığını söyledi ben de merak ettim ve hemen uğramak istedim. Burada olmaktan dolayı çok memnunum. Çatısının güneş panelinden yapılması da güzel bir çalışma olmuş. Kendi elektriğini kendisi üreterek ekonomiye de bir katkısı olur. Ben herkese bu kütüphaneye gelmelerini tavsiye ederim. Gerçekten kaliteli bir yer olmuş” ifadelerine yer verdi.

kazandirilan-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-2-001.jpg

‘BİRÇOK HİZMET ÜCRETSİZ VERİLİYOR’

Kütüphaneye gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi Selim Er, “Kütüphaneyle bir arkadaşımın vasıtasıyla tanıştım. Yaklaşık bir haftadır geliyorum ve çok memnum. Zemin katta ücretsiz çay veriyorlar, onlardan faydalanıyoruz, renkli oturma minderleri oluyor onlardan faydalanıyoruz, yukarda ders çalışma alanlarından faydalanıyoruz. Kütüphanenin çatısının yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan GES ile yapmaları da çok güzel bir düşünce olmuş. Genel olarak kütüphaneyi gerçekten çok beğendim. Gerçekten başarılı bulduğum bir çalışma olmuş. Emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyorum” diye aktardı.

•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

kazandirilan-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-4.jpg

 Muhabir
Etiketler :