Konya'da yeni sosyal yardım projesi: 'KONbakkal'

Konya Bakkallar ve Kuruyemişçiler Odası tarafından hayata geçirilen 'KONbakkal' sosyal kart projesiyle artık zekat, sadaka ve infaklarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecekler.
Konya'da yeni sosyal yardım projesi: 'KONbakkal'

Hayırseverlerin yardımlarını rahatça ulaştırılması ve yerel esnafın desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen 'KONbakkal' Sosyal Kart projesi sayesinde, ihtiyaç sahipleri Konya Bakkallar Odası'na kayıtlı tüm bakkal ve marketlerden alışverişlerini rahatlıkla yapabilecekler. Konya Bakkallar Bayiler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Feridun Göner, kısa sürede hayata geçirilen KON bakkal projesi hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. İşte, detaylar...

konyada-yeni-sosyal-yardim-projesi-konbakkal.jpg

Konya'da yardımı yeniden tanımlayacak olan 'KONbakkal' projesi hakkında detaylı bilgi veren Bakkallar Bayiler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Feridun Göner, “Odamız tarafından hayata geçirilen 'KON Bakkal' sosyal yardım kartı üzerindeki çalışmalarımızı kısa sürede tamamladık. Tüm zekat, sadaka ve infak yardımı yapan vatandaşlarımızın, ihtiyaç sahiplerine rahatça ulaştırabilmesi için alışveriş kartı olarak tabir ettiğimiz sosyal kartlarımızla, tüm bakkal ve marketlerimizde alışveriş yapma imkanı sunduk.

Projemiz kapsamında odamız bünyesinde kurulan iktisadi işletme şirketini kurduk. Hayır sahiplerimiz, buraya müracaat ederek, şirketin hesabına yardım kartlarının bedelini yatıracak ve bu sosyal kartları alıp dilediği kadar limit belirleyebilecek. Kartları ihtiyaç sahiplerine, personellerine, akrabalarına veya yardım dernekleri aracılığıyla ulaştırılabilecek. Dağıtılan yardım kartlarını alan ihtiyaç sahibi kardeşlerimizde Selçuklu, Meram ve Karatay ilçelerimize bağlı köylerde dahil olmak üzere “zincir marketler hariç” fiyat araştırmasını yaparak dilediği bakkal ve marketten alışveriş yapabilecekler. Ayrıca bakkallara olan veresiye borçlarını da rahatlıkla ödeyebilecekler.

Bakkal arkadaşlarımız uygulamamız üzerinden bu kartların karşılığında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza alışveriş yaptırarak, parasını o kartlarla birlikte odamızdan tahsil edecekler. Projemiz, hem ihtiyaç sahiplerimizi memnun etmek, hem de ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olan mahalle bakkallarımızı da destekleme adına oldukça önemli bir adım olacaktır. Veren el ile alan el arasında bir köprü vazifesi kuracağımız projemizin, başta Şehrimize ve Esnaflarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başta sayın Valimiz olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımızın, Esnaf odalarımız, Ticaret ve Sanayi Odalarımız ve tüm Konyalı hemşerilerimizin projemize destek olmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :