Konya’da yılan hikayesine dönen tapu sorunu çözüme kavuştu

Konya'nın Sarayönü ilçesi Kayıören Mahallesi'nde yıllar önce birçok sorundan dolayı çözülemeyen tarımsal ve konut arazileri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının el atmasıyla çözüme kavuştu.
Konya’da yılan hikayesine dönen tapu sorunu çözüme kavuştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. İl Müdürü Hülya Şevik ve yetkililer çözüme kavuşan arazilerin tapularını hak sahiplerine dağıttı.

yilan-hikayesine-2.jpg

35 YILLIK TAPU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Çankırı İli, Ortaca İlçesinde yapılan Güldürcek Barajı nedeniyle 1987 yılında Mülga 2510 Sayılı İskan kanununca, Sarayönü Kayıören Mahallesinde devlet eliyle tarımsal iskân edilen hak sahipler için konut ve tarım arazisi verilmesi planlandı. Devam eden süreçte tarım arazilerini kullanan Sarayönü Kuyulusebil Mahallesi sakinlerinin Sarayönü Kadastro Mahkemesi ve Sarayönü Asliye Hukuk Mahkemesine açılan davalar neticesinde hak sahibi ailelere verilen tarım arazileri el değiştirdi.

yilan-hikayesine-3.jpg

Mahkeme Kararları nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişik Bakanlığına verilmesi gereken 150 bin metrekare tarım arazilerin de eksilmeler söz konusu oldu. Sarayönü’deki yerleşim yerinde Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan toplulaştırma nedeniyle eksik istihkakı tamamlama çalışması yarım kaldı. 2022 yılında tamamlanan toplulaştırma ile birlikte mahkeme kararı nedeniyle taşınmazları ellerinden alınan ailelerin tespiti ile çalışmalara başlandı. Sarayönü Kaymakamlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordineli çalışması ile belirlenen Hazine parselleri Hak sahiplerinin rızası gözetilerek kendilerine verilmek üzere tapuları çıkartıldı. Vatandaşlar 35 yıllık sorunun çözüldüğü ve tapularına kavuştukları için sevindiklerini söylediler. •SELÇUK ÖZKAN

Etiketler :