Konya’da yılların ayakkabıcısından ezber bozan teşhis! Ayağı kokanlara iyi haber

Konya'nın en eski kundura tamircilerinden biri olan Ali Karasu, 1965 yılından beri kundura tamircisi olarak her türlü ayakkabıya hayat veriyor.
Konya’da yılların ayakkabıcısından ezber bozan teşhis! Ayağı kokanlara iyi haber

Konya Bedesten Çarşısı esnaflarından kundura tamiri yapan Eskici Dede lakaplı Ali Karasu, müşterilerini memnun etmek için 58 senedir işini titizlikle yapıyor.

Her çeşit ayakkabının tamirini yaptığını belirten Karasu, "Köseli ayakkabıların hep altları yıpranır. Tamire geldiklerinde pençe yapıyorum. Hazır ayakkabıların genelde kenarları kalkar. Tamire getirdiklerinde yapıştırmasını ve dikmesini yapıyorum. Bayan ayakkabıların ise genellikle topukları yıpranır. Onun ise lastiklerini değiştiririm." ifadelerini kullandı.

konyada-yillarin-ayakkabicisindan-ezber-bozan-teshis-ayagi-kokanlara-iyi-haber.jpg

Çekecek kullanmanın önemi

Çekecek kullanmanın önemine değinen Kundura tamircisi Karasu, "Ayakkabıyı giyerken mutlaka çekecek kullanılmalı. Çünkü parmakla yardım alınca ayakkabının arkası yıpranır." diyerek ayakkabı bakımında kaliteli boya cila kullanılması tavsiyesini verdi.

konyada-yillarin-ayakkabicisindan-ezber-bozan-teshis-ayagi-kokanlara-iyi-haber-002.jpg

"Ayağı kokan insanlar, bol bol terler ve diz ağrısı olmaz"

Ayağı kokan kişinin diz ağrısı olmaz diyen Eskici Amca lakaplı Karasu, "Ayak kokusu yapan şey ayakkabıda kullanılan kimyasal maddeler sebep olur. Kimisinin ayakkabısında kimyasal madde kullanıldığından koku olur. Kimisinin ayağı da kendiliğinden kokar. Hatta ayağı kokan insanlar, bol bol terler ve diz ağrısı olmaz." diye konuştu.

konyada-yillarin-ayakkabicisindan-ezber-bozan-teshis-ayagi-kokanlara-iyi-haber-001.jpg

Etiketler :