Konya’daki başkanlar Srebrenitsa soykırımını unutmadı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca Srebrenitsa soykırımının 28'inci yılında, vefat edenleri rahmetle andı.
Konya’daki başkanlar Srebrenitsa soykırımını unutmadı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tarihe bir kutsal kitabı oluşturması olarak yer edinen Srebrenitsa Soykırımını unutmadık. Aradan 28 yıl önce yaşanan vahşetin acıları hala taze. Bu acı günün 28’inci yıl dönümünde hayatlarını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da sosyal medya hesabından, "11 Temmuz 1995’te Srebrenitsa’ da yaşanan soykırımın üzerinden 28 yıl geçti. Yüreğimizde dinmeyen bu tarifsiz acıyı asla unutmayacağız. Tüm şehitlerimize rahmet olsun." dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise "Srebrenista Soykırımı’nı unutmadık." başlığıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Göz yumanları, görmezden gelenleri ve unutturmaya çalışanları da unutmadık. Yüreğimizin en derin acılarından biridir Bosna. Her mücadelesinde Bosnalı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da "Unutmadık, Unutturmayacağız! Soykırımın 28. yılında hayatını kaybeden Boşnak kardeşlerimizi rahmetle anıyorum." notunu paylaştı.

Etiketler :