Konya'daki belediye bu proje ile bir ilki gerçekleştirecek

Konya’nın Seydişehir ilçesinde geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan GES Projesi için çalışmalar başladı.
Konya'daki belediye bu proje ile bir ilki gerçekleştirecek

Konya’da Seydişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan GES Projesi kapsamında 1 MW’lık Güneş Enerji Sistemi Projesi kurulacak.

Yenilebilir enerji kaynaklarıyla tasarruf sağlayacaklarını ifade eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Belediyemizin ihtiyacı olan elektrik tüketiminin yarıya yakınını yenilebilir enerji kaynaklarıyla karşılayacağız. Bölgemizde kendi elektriğini üreterek katma değer sağlayan ilk belediye olacağız” dedi.

Bölgede bir ilk olacak

Çalışma sahasında incelemelerde bulunan Başkan Tutal, “Seydişehir için her zaman ilkleri gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Daha önce termal tesislerimizin çatısına kurduğumuz GES çalışmasıyla birlikte, tesisimizin elektrik ihtiyacını bu tesisle karşılıyorduk. Bu çalışmamıza ek olarak Seydişehir-Beyşehir yolu üzerinde Bahçelievler bölgesinde bulunan 172,173, 174 ve 328 ada 202 parsellerde kurulumuna başladığımız bu tesisimiz, bölgemizde kendi elektriğini üreten ilk kurum olacağız.

konyanin-ilce-belediyesi-bu-proje-ile-bir-ilki-gerceklestirecek.jpg

26 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak

Konya Büyükşehir Belediyemizden arsa tahsisini yaptığımız ve geçtiğimiz ay ihalesini gerçekleştirdiğimiz 26 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak Güneş Enerji Sistemi’nin inşası için hafriyat ve saha düzenleme çalışmaları başladı.1 Megawatt gücünde hayata geçireceğimiz bu tesisimizin yaklaşık maliyeti 30 milyon lira. Tesisimiz 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak ve enerjiden tasarruf sağlamaya başlayacağız. Belediyemizin yenilenebilir enerji sistemleri alanındaki çalışmalarını devam edecek. Belediye tesislerimizde kullandığımız enerjinin üretimi ve ekonomik anlamda kazanç sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :