Konya’daki bu devlet okulunu kolej sanacaksınız! Herkes burada okumak istiyor

Konya Meram ilçesinde bulunan bu devlet okulu, kolej standartlarında. Gören özel okul sanıyor! İşte o okul…
Konya’daki bu devlet okulunu kolej sanacaksınız! Herkes burada okumak istiyor

Konya’nın Meram ilçesinden bulunan Emlak Konut Temaşehir Ortaokulu, fiziki yapısı ve imkanlarıyla şehirde ön plana çıkıyor. Okulda yapılan çalışmalar, faaliyetler, güvenlik önlemleri ve eğitim anlayışlarından bahseden Emlak Konut Temaşehir Ortaokulu Müdürü İsmail Uygun, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

ismail-u.jpg

‘KONYA’NIN EN GÜZEL OKULLARINDAN BİRİ’

Fiziki yapısından dolayı okulun, Konya’da ön plana çıktığını dile getiren Uygun, “Ortaokulun yanında bir de bünyemizde anaokulumuz var. Normal zamanlı eğitim yapılmakta.

temasehir-okul-8.jpg

Okulumuzda toplam 2 bin 300 öğrencimiz var. Kalabalık bir okul. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında açıldık. Yeni bir bina. Fiziki olarak okulumuz Konya’da en güzel devlet okullarından bir tanesi. 45 tane sınıfımız var. Konferans salonumuz, spor salonumuz, laboratuvarlarımız mevcut. Bunlar da okulumuza ayrı bir değer katıyor.” dedi.

temasehir-okul-1.jpg

‘KOLEJ SANIYORLAR’

Vatandaşların dışarıdan okulu kolej olarak düşündüklerini söyleyen Uygun, “Meram’da ön plana çıkmış bir okuluz. Yeni yerleşim alanlarının bulunduğu bir bölgede yer alıyoruz. Fiziki olarak çok güzel. Dışardan gelen vatandaşlarımız burayı kolej sanıyorlar. Güzel bir firma tarafından yapılmış. Asansör, ısıtma ve elektrik sistemleri doğru ve düzgün şekilde ayarlanmış. Birçok özel okuldan çok daha güzel.” sözlerin yer verdi.

temasehir-okul-3.jpg

‘BAŞARIMIZ İLGİYİ ARTTIRIYOR’

Okula vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi geldiğini belirten Uygun, “Yabancı dil ağırlıklı sınıflarımız var. Okul başarımız gelen ilgiyi de arttırmaktadır. Sosyal ve kültürel etkinliklere oldukça önem veriyoruz. Ara tatilde bir Kapadokya gezisi düzenleyeceğiz. Yoğun bir başvuru geldi. Velilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Öğretmenlerimizle ve velilerimizle toplantılar yapıyoruz. Öğretmenlerimizin disiplini, heyecanı ve başarısı da beni gururlandırıyor.” diye aktardı.

temasehir-okul-4.jpg

‘TÜM GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ALDIK’

Okulu her alanda güvenli bir hale getirdiklerin vurgusunu yapan Uygun, “Okul güvenliği her şeyin başında gelir. Çocuklarımız sağlıklı bir şekilde alıp, sağlıklı bir şekilde ailelerine teslim etmek bizim görevimiz. Bunun için görevli güvenliklerimiz, kameralarımız var.

temasehir-okul-12.jpg

Polis ekiplerimiz de sürekli okul etrafındalar. Önemlerimizi aldık. Giriş, çıkış saatlerimizde oldukça dikkatliyiz. Bisikletle gelen öğrencilerimiz için bisiklet alanlı oluşturduk. Onlar arka kapıdan çıkıyor ve kesinlikle çıkış trafiğiyle karşılaşmıyorlar.” şeklinde konuştu.

temasehir-okul-6.jpg

‘SERVİSLER İÇİN ÖZEL KAPI VE ALAN VAR’

Öğrenci servislerinde oluşabilecek tüm tehlikelere karşı önlem aldıklarını ifade eden Uygun, “18 tane öğrenci servisimiz var. Dubalarla çevrili alandan öğrencilerimizi alıyor ve bırakıyorlar. Belirli giriş saatleri ve ayrı bir kapıları mevcut. Servisler kapılarına gelip öğrenciler çıkmadan yerlerini alıyorlar. Tüm öğrencilerimize emniyet kemerlerini taktırıyoruz. Sırasıyla da evlerine bırakıyoruz. Önceliğimiz güvenlik ve tedbir.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

temasehir-okul-9.jpg

 Muhabir
Etiketler :