Konya'daki bu firmanın tarihi 1. Dünya Savaşına dayanıyor! Üretimlerini 60 farklı ülkeye gönderiyorlar

Konya'nın en köklü firmaları arasında yer alan Huğlu, üretimlerini dünyanın dört bir yanına gönderiyor. Av tüfeğinde en geniş ürün yelpazesine sahip olan firmanın hikayesi 1. Dünya Savaşına dayanıyor.
Konya'daki bu firmanın tarihi 1. Dünya Savaşına dayanıyor! Üretimlerini 60 farklı ülkeye gönderiyorlar

100 yılı aşan bir tecrübeyle üretim yaptıklarını söyleyen Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Yurtiçi Satış Sorumlusu Selçuk Demirel, "I. Dünya savaşında başlayan hikayemiz bugün okyanusları aşarak Huğlu'nun gerçek bir marka olmasını sağlamıştır. Tüm dünyada ustalıkla birlikte anılan markamız bugün yüz binlerce kişi tarafından güven ve bağlılıkla kullanılmaktadır." ifadelerini kullandı.

selcuk-demirel.jpg

GEÇMİŞİ 1. DÜNYA SAVAŞINA DAYANIYOR

Huğlu'nun Hikayesini anlatan Selçuk Demirel, "I. Dünya Savaşı sırasında Mustafa isimli bir büyüğümüzün askere alınmasından sonra ordudaki görevi itibariyle silahlarla tanışması, av tüfeği sanatımızın doğmasına öncü olmuştur. Huğlu insanının sanata ve sanayiye ve gelişime yatkın olması, bu büyüğümüzün silah tamirciliğini yaygınlaştırmasına, eski dolma tüfek ve silahların onarımını yaparak zaman içerisinde de imalatına başlamasına sebep olmuştur. Bölgenin coğrafi konumu sebebiyle zamanla bütün kasaba halkının tüfek imalatına olan ilgisi artmıştır. Bu artış kurumsal bir çatı altında toplanmayı kaçınılmaz hale getirmiştir." dedi.

huglu-av-tufekleri-2.jpg

1962 YILINDAN BU YANA KURUMSAL YAPI

165 üye ile birlikte 1965 yılı itibariyle firmalarının kurumsal bir yapıya döndüğünü kaydeden Selçuk Demirel, "1962 yılına kadar bireysel imalatçılık devam etmiş ve 13 Ekim 1962 yılında 165 üyesi ile kurumsal bir kimliğe bürünmüş ve bugün itabariyle dünyada bilinen ilk 10 üretici firma arasına giren, kalitesiyle ünlü Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi kurulmuştur. Kendine güvenen sanatkar insanlar, yükseklerin ve gücün simgesi olan çift başlı kartalı kendilerine sembol seçmişlerdir. Kooperatifin kurulmasından sonra daha düzenli ve sistematik bir yapı olmuştur. Bu oluşum ürün yelpazesini genişletmekte, kalitenin daha yüksek seviyelere taşınmasında büyük rol oynamıştır." şeklinde konuştu.

huglu-av-tufekleri-3.jpg

huglu-av-tufekleri-3.jpg

SEKTÖRDE EN GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİNE SAHİP

Selçuk Demirel, "Tek kırma tüfek imalatı ile başlayan bu serüven, 1962 yılından sonra çifte, seksenli yıllara doğru süperpoze, doksanlı yılların başlarında da yarı otomatik ve pompalı tüfek imalatıyla devam etmiş olup edindiği bilgi ve tecrübesi ile kullanıcının isteği doğrultusunda zengin opsiyonlarıyla sektöründe en geniş ürün yelpazesine sahip bir konuma gelmiştir. Firmamız, yeni çıkardığı ürünler hakkında kolluk kuvvetlerimizle iletişime geçmiştir. Onların ellerinde görmekten de mutluluk duyarız." dedi.

huglu-av-tufekleri-1.jpg

TEDARİKÇİ BULUŞMALARINDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Konya'da 23-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarına katıldıklarını ve stantlarının yoğun ilgi gördüğünü belirten Selçuk Demirel, "Fuarımız bu sene gayet başarılı oldu. Tedarikçilerimizle görüştük. Yurt dışından da katılımcılar geldi, o da ayrıca mutlu etti. Bu organizasyonda şu anda yivli yivsiz av tüfeği gruplarımızı ve yeni çıkacak olan tabanca ve makineli tabancalı gruplarımızı sergiledik. Geri dönüşler gayet iyi oldu. İnsanlar burada kendileri dokunarak silahlarımızı inceledi. Fuardan gayet memnun kaldık." diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER

huglu-av-tufekleri-5.jpg

huglu-av-tufekleri-6.jpg

Etiketler :