Konya’daki bu fuar Türkiye’de bir ilk! İstihdam sağlayacak

Konya’da Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’nın açılışı, düzenlenen programla gerçekleştirildi.
Konya’daki bu fuar Türkiye’de bir ilk! İstihdam sağlayacak

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Sanayi Odası, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Türkiye’nin mesleki eğitim odaklı Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’nın açılışı yapıldı.

konyadaki-bu-fuar-turkiyede-bir-ilk-istihdam-saglayacak.jpg

‘KONYA GÜÇLÜ BİR SANAYİ ŞEHRİ’

Programın açılış konuşmalarını yapan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, şu ifadelere yer verdi; “Sanayicilerimizle, üretmeye ihtiyaç duyulan insan kaynağını buluşturmak amacıyla bir istihdam köprüsü olan Mesleki Eğitim Fuarı’mızın hayırlı olmasını diliyorum. Bu fuara katılan tüm sanayicilerimize, öğrenci kardeşlerimize ve protokol üyelerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Artık Konya güçlü bir sanayi ve üretim şehri haline geldi. Organize Sanayi bölgesi, Türkiye’nin ikinci büyük organize sanayi bölgesidir. Bu kadim şehirden 195 ülkeye yıllık 3.3 milyar dolarlık ihracat yapmaktayız.”

konyadaki-bu-fuar-turkiyede-bir-ilk-istihdam-saglayacak-001.jpg

‘BU FUARDA İSTİHDAM VAR’

Büyükeğen, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Konyamız geleceğini sanayi üretim üzerine kurmuştur. Ancak geleceğini sanayi ile kurgulayan Konya’nın bugün en büyük problemlerinden bir tanesi de insan kaynağı problemidir. Sanayicilerin üretime değer katacak, üretimin sürdürülebilirliğini sağlayacak insan kaynağı bulmakta zorlanmaktadır. Öbür yandan da gençlerimiz maalesef ya işsizlikle mücadele ediyor ya da kendi niteleyen uygun iş bulamamaktadır. İşte bu fuar doğru insanı, doğru işletmeleri eşleştirecektir. İki gün boyunca devam edecek fuarımız sanayi işletmelerimizle, meslek liseleri ile milli eğitim eğitim merkezlerinde okuyan veya mezun olan gençlerimiz de bir araya getirecektir. Ayrıca staj yapmak isteyen meslek lisesi öğrencilerimiz de staj yapma imkanı bulmuş olacaklardır. Dolayısıyla bu fuarda iş var istihdam var. Bu fuar gelecek kariyerlerine çok büyük katkılar sunacak bir potansiyele sahiptir.”

konyadaki-bu-fuar-turkiyede-bir-ilk-istihdam-saglayacak-002.jpg

 Muhabir