Konya’daki bu işletme etliekmeği 20 lira daha ucuza satıyor!

Konya mutfağının meşhur damak lezzeti etliekmek, yıllardır sofralarda yerini alıyor. Davetlerin gözdesi olan etliekmek tadını içindeki malzemelerden ve ustanın el lezzetinden alıyor. Bu işletme ise zamlara inat etliekmeği 20 lira daha ucuza satıyor.
Konya’daki bu işletme etliekmeği 20 lira daha ucuza satıyor!

Şehir içi ve şehir dışından gelenlerin vazgeçilmezi oluyor. Yapılırken kullanılan unu, eti ve sebzesi en önemli etkenler arasında. Konya’nın gurur kaynağı olarak belirtilen etliekmek özenle hazırlanarak özgün ve benzersiz tadıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor, Yaklaşık üç dört dakikada pişen etliekmek müşterilerin beğenisine sunuluyor.

556f0d80-a43a-4d6d-8e6f-a0775f949b90.jpg

‘BIKMADAN YAPIYORUZ’

Mustafa Gökbaba, “Etliekmek işi sabır ve özen isteyen bir iş. Üç kuşaktır etliekmekciyiz, babamla birlikte yaklaşık 40 yıldır etliekmek işini yapıyoruz. Yıllardır bıkmadan usanmadan işimizi zevkle yapıyorum. Sabah erken saatlerde dükkânı açarız. Dükkânı açtıktan sonra temizliği yapıyoruz. Eksiklere bakar sonra hamuru yoğurur dinlenmeye bırakırız. Sonra etliekmeğin içine koyulacak malzemeleri hazırlıyoruz. İçine sadece kıyma, bıçak arası et, domates, biber, tuz kullanıyoruz. İsteğe bağlı olarak acılı, kekikli isteyen müşteriler olursa sonradan ekliyoruz. “ifadelerini kullandı.

b4552dcc-b10c-4856-a2cb-cbb2c6c449d4.jpg

‘TAŞLAR BELİRLİ BİR SICAĞA ULAŞIYOR’

Hazırlık aşamasından bahseden Gökbaba, “Fırını 9.30 gibi yakıyoruz, tabandaki taşların belirli bir sıcaklığa ulaşması lazım. Bu yaklaşık bir saat kadar sürüyor, ondan sonra fırını süpürüyor ve siliyoruz, hazırlıkları tamamlamış oluyoruz. Hijyen çok önemli hem çalışan arkadaşlarımız dikkat ediyor hem de ortamın temizliğine dikkat ediyoruz. Gıdayla uğraştığımız için her şeyin göz önünde olduğu ve temiz bir ortamda çalışmaya özen gösteriyoruz. Herkes çalıştığımız yere bakabilir, güvenle etliekmeklerini yiyebilirler. “dedi

b4f979b9-f6a0-40e6-ab70-51d23a1b5206.jpg

‘120 LİRAYA SATIYORUZ’

Gökbaba, “ Asgari ücrete zam gelmesiyle birlikte illaki bütün sektörlere zam geleceği gibi etliekmeğe de zam gelecektir. Biz üç aydır aynı fiyatı kullanıyoruz. Bunu birkaç ay daha devam ettirmek istiyoruz. Tek etliekmek ve tereyağlı börek 120 TL, bıçak arası ve kekikli börek 140 TL. Fiyatlar şuan gayet normal, eski bir işletme olduğumuz için fiyatlarda fazla oynama yapmıyoruz. Aslında etliekmeğin liste fiyatı 140 TL. Biz biraz daha uyguna satıyoruz. Gelen müşterilerimiz için güven, lezzet, istikrar önemli. Babacan etliekmek olarak Konyalılara, yaptığımız etliekmeği tatmalarını ve etliekmeğe sahip çıkmalarını öneriyorum. Deneyen bir daha bırakamıyor. “diyerek 1964’ten beri Konya’nın markası olduklarını belirtti.

88430e7d-1de4-4ab6-b0e5-5380a83343ae.jpg

Etiketler :