Konya’daki bu kursta dünya dilleri yabancı olmaktan çıkıyor!

Konya’da 2014’ten bu yana yabancı dil konusunda eğitim veren Akın Dil Eğitim Konya, hem İngilizce, Almanca ve Arapça’da dil eğitimi veriyor hem de YDS, YÖKDİL gibi dil sınavlarına öğrencileri hazırlıyor. Hedef odaklı çalışmalar yaptıklarını söyleyen Akın Dil Eğitim Konya Şirket Kurucularından Ramazan Yılmaz, “Öğrencinin parasının ve zamanın boşa gitmesini istemiyoruz. Nokta atışı eğitim veriyoruz.” dedi.
Konya’daki bu kursta dünya dilleri yabancı olmaktan çıkıyor!

Konya’da 30 yılı aşkın süredir ailecek kurs hizmeti verdiklerini dile getiren Akın Dil Eğitim Konya Şirket Kurucularından Ramazan Yılmaz, “1990 yılında kurs sektörüne giriş yaptık. İlk bilgisayar kursu eğitimi ile başladık. Bu noktada Konya’daki ilk kurslardan bizdik. Sonrasında ise amcam Tahir Yılmaz İngilizce öğretmeni olduğu için 2004 yılında da İngilizce eğitimlerine başladık. Ben de daha sonrasında lisede dil sınıfını seçmemle beraber dil alanına giriş yaptım. Buradaki etken unsur hem kurs sektörü hem de İngilizce öğretmeni olan amcam Tahir Yılmaz'dı. Lisede İngilizceye yoğun bir şekilde başladık. Sınava hazırlandığım yılda da stajyerlik yapmaya başladım. Sınıf arkadaşlarım ya da okuldaki diğer arkadaşlarıma ders çalıştırıyordum. Lisansta da İngilizce öğretmenliği mezunu oldum.” ifadelerini kullandı.

ramazan-yilmaz-akin-dil-egitim-konya-1.jpg

‘AKIN DİL AİLESİYLE 2014’TE TANIŞTIK’

Bilgisayar kursu hizmeti verirken 2014’te Akın Dil ile tanıştıklarını ve bu süreçten sonra dil kursu hizmeti vermeye başladıklarını kaydeden Ramazan Yılmaz, “Aile işimiz olan kurs sektörüne çekirdekten giriş yaptım diyebilirim. Kantinde de çalıştım, yıllarca broşür de dağıttım. Bir kursta yapılabilecek ne kadar iş varsa kendi işimiz olduğu için yaptım. O yüzden 14-15 yaşımdan itibaren işimize aktif gidip gelmeye başladım. Bu süreçte bilgisayar kursu yoğunken donanım ve yazılımla ben ilgileniyordum. 100’e yakın bilgisayarla bizzat ilgilendim. Sonrasında İngilizce eğitimine döndük. 2014 yılında Akın Dil markasıyla tanıştık ve Akın ailesine katıldık. Bilgisayarı bırakarak tamamen dil kursu hizmeti vermeye başladık. Hem İngilizce, hem Almanca hem de Arapça dillerinde hizmet veriyoruz.” dedi.

HEM DİL ÖĞRENİMİ HEM DE SINAVLARA HAZIRLIK

Akın Dil bünyesinde hem yabancı dil öğrenimi hizmeti verdiklerini hem de YDS, YÖKDİL gibi sınavlara da hazırladıklarını vurgulayan Ramazan Yılmaz, “Dil öğrenmek isteyen öğrenciler için her seviyeye uygun şekilde genel gruplarımız bulunuyor. Bunların yanı sıra sınavlara da öğrencileri hazırlıyoruz. YDS, YÖKDİL, yurt dışı görevleri, akademisyenlik ya da belli kadrolar için hazırlanan öğrencilere eğitim veriyoruz. Ayrıca üniversite sınavına dilden girecek öğrencilere eğitimleri veriyoruz. İngilizce, Almanca ve Arapça üç ana dil hizmetimizin dışında diğer dillerden de talep geldiğinde özel ders vererek yardımcı oluyoruz.” şeklinde konuştu.

akin-dil-egitim-konya-1.jpg

ÖĞRENCİNİN İHTİYACINA GÖRE HİZMET

Yabancı dil konusunda öğrencinin ihtiyacına göre nokta atışı hizmet sağladıklarını belirten Ramazan Yılmaz, “Dil öğrenimiyle sınava hazırlık öğrencilerinin kayıt süreçleri de farklı oluyor. Öğrenci kayda geldiğinde öğrencinin bazı sorularımız oluyor. Öğrencinin hedefini Sınava mı hazırlanacaklar yoksa dil mi öğrenecekler onun için gerekli olan eğitimi uzmanlarımız tarafından değerlendiriyor öğrenci sınava mı girecek yoksa sadece yabancı dil mi öğrenecek bunu öğreniyoruz ve buna göre sistemimizi hazırlıyoruz. Eğer dil öğrenecekse mülakatlar ile dildeki yeterlilik seviyesini tespit ediyoruz. Ona uygun saatler, günler ve grupları öneriyoruz. Dil öğrenim eğitimlerimizde yabancı kaynaklar kullanıyoruz. O seviyenin öğretmeniyle ve kitabıyla öğrencimizle derslere başlıyoruz. Öğrencilerimiz kur bitirme sınava tabi tutuyoruz. Eğer öğrenci o sınavda başarılı olamazsa bir üst kura geçişine izin vermiyoruz. Çünkü sınıflar arasındaki homojenliği bozacağını biliyoruz. Üst kuru hak ettiğinde öğrencinin geçişini sağlıyoruz.” dedi.

DİSİPLİNLİ ÇALIŞMA PRENSİBİ

Akın Dil ailesi olarak disiplinli çalışma prensibiyle hareket ettiklerini vurgulayan Ramazan Yılmaz, “Dil öğrenimi sürecinde de öğrencinin disiplinli şekilde çalışmasını sağlıyoruz. Sınava hazırlık için gelen öğrencinin de yine daha önce sınava girip girmediğini ve girdiyse sınav puanını soruyoruz. Eğer sınava hiç girmediyse ama alt yapısına güveniyorsa çıkmış sorulardan onu sınava tabi tutuyoruz. Belli bir barajı geçerse onu daha kısa süreli soru çözüm gruplarına yönlendiriyoruz. Ama sıfırsa temelden eğitim veriyoruz. Dil öğreniminde yazma, konuşma, dinleme kısımları var. YDS YÖKDİL’de bu kısımlar olmadığı için öğrencinin vaktini almadan tamamen sınav odaklı eğitim veriyoruz ve öğrenci belli bir seviyeye geldikten sonra artık sınav formatında derslerimiz başlıyoruz. Kelimeye yoğunlaşmamız artıyor. Soru tiplerini anlatıyoruz. Temeli hallettikten sonra sınav sistemine hazırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ramazan-yilmaz-akin-dil-egitim-konya-2.jpg

‘DİL BİLMEKLE DİL SINAVINDAN BAŞARILI OLMAK BİRBİRİNDEN FARKLI’

Ramazan Yılmaz, “Dili bilmekle dil sınavlarında başarılı olmak birbirinden çok çok farklı. Öğrencilere temel olarak bunu söylüyoruz ve bu doğrultuda eğitimler veriyoruz. Türkçe konuşmakla ALES’ten başarılı olmak arasında nasıl bir fark varsa, burada da aynı fark mevcut. Dil hocalarımızla sınav hocalarımız da farklı oluyor. Öğrencinin parasının ve zamanının boşa gitmesini istemiyoruz. Nokta atışı eğitim veriyoruz. Ortaya karışık eğitim asla vermiyoruz. Öğrenciyi ne için geldiyse ona göre eğitim veriyoruz. Dolmuş, otobüs gibi değil de taksi gibi hizmet sağlıyoruz. Gideceği yere ulaştırıyoruz.” dedi.

‘YABANCI DİL ÖĞRENMEK SABIR İSTER’

Yabancı dil öğrenmenin sabır gerektirdiğini dile getiren Ramazan Yılmaz, “Her insan 3 şeyi ister. Enstrüman çalma, spor yapma ve yabancı dil öğrenme. Fakat bu üçünde de altını doldurmazsa, sabırlı olmazsa amacına ulaşamaz. Dil öğrenecek öğrenciye de soruyoruz. Zorlandığında pes etmek ile devam etmek arasında kaldığında devam edebilecek sabrı var mı bunu öğrenmek istiyoruz. Eğer sabırlıysa başarıya giden yolda adım adım ilerliyor ve onu hedefine ulaştırıyoruz.” diye konuştu.

akin-dil-egitim-konya-2.jpg

‘HEDEF VE SONUÇ ODAKLI GİDİYORUZ’

Neden Akın Dil tercih edilmeli? sorusunu yanıtlayan Ramazan Yılmaz, “Hedef ve sonuç odaklı gideriz. Öğrenciyi yormayız. Parasının ve zamanının boşa gitmesine izin vermeyiz. Kadromuz asla bu işe mesleki açıdan 40 dakikalık ders gibi bakmaz. Ekibimizde böyle hoca yok. Öğrenci odaklı çalışırlar.” dedi.

KONYA’DA İKİ ŞUBEYLE HİZMET VERİYORLAR

Akın Dil’in Ankara merkezli bir kuruluş olduğunu, Konya’da da iki şubeyle hizmet verdiklerini vurgulayan Ramazan Yılmaz, “Şu anda iki şubemiz bulunuyor. 2014 yılında Zafer Şubemizde hizmete başlamıştık. 2020 yılında ise Yazır Şubemizle hizmet ağımızı büyüttük. Akın Dil Ankara merkezli bir marka olur. Şirketimizin kurucusu Ahmet Akın. Türkiye genelinde de 2024 başı itibariyle 28 şubesi bulunuyor. Merkezimizde de şubelerimizde de reklam konusunda ortak bir gayemiz var. Öğrenciler üzerinden reklam yapıyoruz. Yani kulaktan kulağa reklam en etkin ve en hızlısı oluyor. Reklama harcayacağımız enerjimizi, süremizi öğrencilerimize harcıyoruz. Ek ders, ek kaynak, öğrenci memnuniyeti gibi faktörlerimiz bizim reklamımız oluyor.” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler :