Konya’daki bu mahalle dağın eteğine kuruldu! Havası herkesi mest ediyor

Konya’daki bu mahalle temiz havası ve suyuyla ön plana çıkıyor. Hafta sonları ve yaz döneminde vatandaşlar hobi amaçlı geliyor.
Konya’daki bu mahalle dağın eteğine kuruldu! Havası herkesi mest ediyor

Konya’nın Meram ilçesine bağlı Gödene Mahallesi, temiz havasıyla ön plana çıkıyor. Konu hakkında detaylı bilgi veren Gödene Mahalle Muhtarı Salih Sert, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

82580.jpg

‘KENTSELLEŞİYOR’

Mahalle hakkında genel bilgiler veren Sert, “Gödene Mahallemizin güncel nüfusu 18 bin civarında. Hem tarım yapılıyor hem de kentselleşiyor. Bulunan Gödene TOKİ ile de ön plana çıkıyor. Osmanlının son dönemlerinde yapılmış eski bir camimiz bulunuyor. Ulaşım noktasında önceden sıkıntılarımız vardı. Şu anda ise Konya’daki en sık otobüsü olan güzergahlardan biri.” şeklinde konuştu.

konya-godene-804-konut-teslim-tarihi-ne-zaman-h1560492188-e75a6c-001.jpg

‘HAFTA SONU VE YAZLARI GELİYORLAR’

Vatandaşların hobi amaçlı bahçeleri olduğunu dile getiren Sert, “Eskisi gibi tarım yapılmıyor. Daha çok hobi amaçlı ekiliyor. Merkezde yaşayıp, burada bağı, bahçesi, evi olan vatandaşlarımız var. Daha çok hafta sonları ve yaz döneminde geliyorlar. Bu dönemlerde burada kalıyorlar. Bu yüzden hafta sonları ve yazları mahallemiz daha kalabalık oluyor.” sözlerine yer verdi.

134374.jpg

‘DAĞIN ETEĞİNDE VE TEMİZ’

Mahallenin temiz havası olduğunu vurgulayan Sert, “Gödene yeni gelişen bir mahalle. Havası, suyu çok temizdir. Gelenler havasını çok seviyor. Yeni yerleşim yeri olduğu için temiz bir havası var. Konya’dan 100-200 metre yüksekte. Çok yüksek bir dağ olmasa da dağın eteğine kurulmuş bir mahalle. Engebeli bir arazisi var.” diye aktardı.

salih-sert.jpg

‘GÜDENE GİDERİM, GÜNDENDEN GELİRİM’

Mahallenin ismini nereden aldığını anlatan Sert, “Selçuklu Döneminde burası yaylakmış. Hayvan otlatılıyormuş. Ve şu sözlerden dolayı isminin Gödene olduğu söyleniyor. ‘Nereye giden? Nerden gelin? Güdene giderim. Gündenden gelirim.’ Çobana güden deniyor. Bu yüzden Gödene olarak adı kalmış. Daha donra Dikmeli olarak adı değişse de tekrar Gödene olarak devam etmiş.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Diğer Konya Mahalleleri için tıklayınız!

İlgili Haberler
 Muhabir
Etiketler :