Konya'daki bu merkezde yeni cevherler yetişecek

Konya'nın Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Karatay Kültür ve Sanat Akademisi'nde eğitimler başladı. Konya'nın yeni cevherleri kendilerine verilen eğitimlerden son derece memnun olduklarını ifade ettiler.
Konya'daki bu merkezde yeni cevherler yetişecek

Karatay Belediyesinin Doğuş Mahallesine kazandırdığı Karatay Kültür ve Sanat Akademisi'ne yapılan kayıtların ardından 8 hafta sürecek eğitimler başladı.

İlçede eğitim çağındaki çocukların ve gençlerin öğrenme, üretme ile uygulama çabalarının yeni mekanı olma hedefiyle çocuklarda yeni beceriler ve araç kullanma kazandırmak amacıyla kurulan akademide 7-14 yaş aralığındaki 655 kursiyer, 25 Ağustos'a kadar teorik ve uygulamalı olarak eğitim alıyor. Ahşap, çini, müzik, resim, drama, akıl ve zeka, yabancı dil ile bilişim atölyesi gibi 11 farklı atölyenin yanı sıra Çocuk Okuma ve Oyun Salonları da bulunan akademide uzman isimler; öğrencilerin sanata ve kültüre olan ilgi ile yeteneklerinin daha da gelişmesine katkı sunuyor. Karatay Kültür ve Sanat Akademisi, çocukların hayal dünyalarını kolayca sergileyip görsel, duygusal ve bilişsel becerilerini daha da geliştirirken içlerindeki yeteneklerinin de farkına varmasına destek oluyor.

Konya'daki bu merkezde yeni cevherler yetişecek

Karatay'ın yeni cevherleri akademiden memnun

Karatay Kültür ve Sanat Akademisi sayesinde yeni sanat dallarıyla tanışan kursiyerler de yepyeni hobi edindikleri için mutlu ve kendilerine verilen eğitimlerden son derece memnun.

Kursiyerler; "Burayı ve buradaki yeni arkadaşlarımı çok sevdik. Öğretmenlerimiz de çok iyiler. Hem ilgi duyduğumuz konularda kendimizi daha da geliştirip el becerimizi artırıyoruz hem de hem de çok eğleniyoruz. Burayı yapan Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca'ya ve tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Konya'daki bu merkezde yeni cevherler yetişecek

"Çocuk ve gençlerimizin sanatsal ve kültürel gelişimine katkı sunuyoruz"

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise yeni dönemin hayırlı olmasını dileyerek, eğitimlere katılan tüm çocuklara ve gençlere başarılar diledi. Başkan Kılca, "Gelecek nesillere daha güçlü ve daha yaşanabilir bir Karatay bırakmak için yoğun gayret ve çaba sarf ediyoruz. Bu çerçevede geleceğimizin teminatı yavrularımıza yönelik sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle ilgili her alanda eğitimler de vererek, onların sosyalleşmesine, fiziksel ve zihinsel yönden gelişmelerine katkı sağlıyoruz. Kayıtlarını tamamlayıp artık eğitim vermeye başladığımız Karatay Kültür ve Sanat Akademisi sayesinde çocuklarımız ve gençlerimiz; tatil boyunca hem eğlenerek öğreniyor hem de sosyalleşerek keyifli zaman geçiriyorlar. Burası, çocuklarımızı yetenek ve ilgi alanlarına göre yönlendirerek sosyal yaşama ve geleceğe hazırlıyor" ifadelerini kullandı.

Konya'daki bu merkezde yeni cevherler yetişecek

Etiketler :