Konya’daki bu sergiye gelmeyen kaybeder! 7’en 70’e yoğun ilgi

Selçuklu Belediyesi ve Konya Klasik Otomobilciler Derneği iş birliğiyle düzenlenen klasik otomobil sergisi ilk günden itibaren 7’den 70’e yoğun ilgi görüyor. Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve 8 Kasım'da sona erecek sergide, farklı markalara ait 99 araç sergileniyor.
Konya’daki bu sergiye gelmeyen kaybeder! 7’en 70’e yoğun ilgi

Konya Klasik Otomobilciler Derneği Başkan Vekili Ahmet Keleş, serginin Türkiye'deki kapalı alanda düzenlenen en büyük klasik araç sergisi olduğunu söyledi. Ahmet Keleş Türkiye Cumhuriyeti'nin 99'uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla sergide 99 aracın bulunduğunu ifade etti.

ahmet-keles.jpg

‘İLK GÜNDEN İTİBAREN YOĞUN İLGİ GÖRÜYORUZ’

Konyalı vatandaşların klasik otomobil sergisine yoğun ilgi gösterdiklerini ifade eden Ahmet Keleş,Konya Klasik Otomobiller Derneğimizi kuralı tam bir yıl oldu. Şu anda 100’ün üzerinde gerçek manada üyelerimiz var. Klasik araçların Konya’ya tanıtımını sağlamak amacıyla ilk olarak alışveriş merkezine 40 tane araç çıkardık. Daha sonra ilgi alaka çok yoğun olduğu için Selçuklu Kongre Merkezine de getirelim ve vatandaşlarımıza orijinallerimizi, klasiklerimizi, güzelliklerimizi tanıtalım diye araçlarımızı buraya çıkardık. Sergimizin ilk gününde 8 bin 700 tane ziyaretçimiz oldu. İlk gün olmasına rağmen bu kadar çok yoğunluğun olması bizi çok mutlu etti. Bugün yarın ve pazartesi gününe kadar ne kadar olur artık biz bunu tahayyül bile edemiyoruz. Halkımızın ilgisi ve alakası çok yoğun. Bilhassa gençlerimizin ilgisi çok yoğun. Vatandaşlar araçların öncelikle motor durumunu soruyorlar. Sonra rengi, arabanın modeli ve sonra arabanın restore olup olmadığını soruyorlar. Konyalı vatandaşlarımız gelsin güzel ve orijinal araçlarımızı görsünler. Derneğimize üye olmak isteyen gençlerimize de her zaman kapımız açık. Kadınlar da klasik otomobillere yoğun ilgi gösteriyorlar. Kahverengi, yeşil, kırmızı araçlara kadınların bakış açısı gerçekten çok farklı. Tüm vatandaşlarımızı sergimize bekliyoruz” diye aktardı.

zeynep-beyza-deveci-akkaya.jpg

‘HEPSİ AYRI BİR EMEĞİ İFADE EDİYOR’

Klasik otomobillerin o zamanın teknolojisiyle üretilmiş kaliteli arabalar olduğuna değinen Klasik Otomobiller Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gençlik Kolları Başkanı Zeynep Beyza Deveci Akkaya, “Her şeyin makineleştiği çağın çocuğuyum ben. Şu teknolojiyle bile kolay kolay yapamayacağımız şeyler 58-60 model arabalarda var. Ben buna öncelikle çok saygı duyuyorum. Bunun için hepsi benim için ayrı bir emeği ifade ediyor. Hepimiz farklı farklı arabaları başka başka sebeplerden seviyoruz. Derneğimizde erkek üyelerimiz olduğu gibi kadın üyelerimiz de var. Aktif, bu işin içinde olan, hâlâ kendi arabalarını restore eden yapan, aktif kullanan erkek kadar kadın üyemiz de var. Dernek olarak böyle bir ayrımımız kesinlikle yok. Özellikle ama ben şunu daha çok fark ediyorum: Özellikle burada böyle durdukları zaman hem renklerden hem arabaların hatasız orijinali gibi olmasından dolayı herkes tarafından çok ilgi çekiyor” ifadelerine yer verdi.

SERGİDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

konya-klasik-otomobil-sergisi-1.jpg

‘BİZ BU DÖNEMLERE DENK GELEMEDİK’

Konyalı vatandaşların sergiye gelmelerini tavsiye ederek sözlerine devam eden Zeynep Beyza Deveci Akkaya şöyle konuştu: “Çünkü bu Türkiye’nin kapalı alanda yapılan en büyük klasik otomobil sergisidir. Bunu Konya’ya kazandırmak bence çok önemli. Konyalı vatandaşların da gelip buraya katılması, bunu bu şekilde bu haliyle görmesi çok güzel bir şey bence. Yaşça bizden çok büyük insanlar geliyor. ‘Bu benim gençliğimdeki arabamdı, vay be bu benim düğün arabamdı’ diye çok güzel anıları canlanıyor. Bizim yaş grubumuz için de kesinlikle gelinmesi görünmesi gereken bir şey. Çünkü biz bu dönemlere denk gelemedik. Yaş olarak bu araçları göremedik. Bu etkinlik dışında kolay kolay trafikte görebileceğimiz araçlar değil. O yüzden gençlerin mutlaka gelip görmeleri adına yaşça büyük insanlara da anılarını canlandırma adına kesinlikle tavsiye ediyoruz. Herkesi 8 Kasım’a kadar davet ediyoruz.”

SERGİDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

huseyin-kucuk-sayacigil.jpg

‘ŞİMDİ BÖYLE ARABALARI BULAMIYORUZ’

Sergiye geldiğinde nostalji yaşadığını ifade eden Hüseyin Küçüksayacıgil, “Eskiden ben oto tamirciliği yapıyordum ve buradaki araba modellerinin birçoğunu zamanında ben tamir ettim. Eski arabalar daha kaliteliydi. 1964 model Chevrolet Klasik Otomobiller benim bildiğim kadarıyla kavlan izi sacdan yapılma ve asla çürümez. Buradaki arabalar şimdiki arabalara nazaran çok kaliteli ve sağlam. Şimdi böyle araba bulamıyoruz. 58-59-60 model araçları zamanında tamir etmişliğim var. Bu sergiye geldiğimde bir nostaji yaşadım. Çoğu anımı hatırladım, gezdim ve çok mutlu oldum. Ben bu arabaların çoğunu bilsem de eskiyi hatırlamak güzeldi. Konyalı vatandaşlara da burayı gelip görmelerini ve bu heyecanı tatmalarını tavsiye ederim. Aynı zamanda serginin ücretsiz olması da büyük bir avantaj. Sergiyi düzenleyen ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

SERGİDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

mustafa-erkmen.jpg

‘BENİM GENÇLİĞİMİN ARABALARI’

Gençliğinde olan arabaları sergide görmenin mutluluğunu ifade eden Mustafa Erkmen, “Klasik otomobil sergisine gezmek için geldim. Bunların çoğu benim gençliğimin arabaları. O nedenle bu arabalara ilgimiz var ancak şu anda bu arabalar antika değerinde olduğu için çok pahalı. Geziyorum, bakıyorum, hoşuma gidenlerin fotoğraflarını çekiyorum. Bu çektiğim fotoğrafları arkadaşlarıma ve eşe dosta göstereceğim. Benim en çok dikkatimi çekenler Chevrolet ve Ford arabaları oldu. Hacı murat gibi otomobiller benim gençliğimin otomobilleridir. Bunlara çok binmişliğimiz var. Burada toplamda 99 tane klasik otomobil varmış. Hiç bu kadar araç olacağını tahmin etmiyordum. Selçuklu Belediyesine ve Klasik Otomobiller Derneğine çok teşekkür ederim. Çok güzel olmuş. Serginin ücretsiz bir şekilde düzenlenmesi çok güzel bir şey. Herkes gelip baktığı zaman merakını gideriyor. Nostalji havasını yaşıyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

SERGİDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

ahmet-demir.jpg

‘BU SERGİYE GELMEYEN KAYBEDER’

Klasik otomobil sergisinin kendisini çok etkilediğini ifade eden Ahmet Demir Aslan, “Konya’da yaşıyorum. Klasik Otomobil Sergisini gezmeye geldik. Her şey mükemmel. Tam sevdiğim gibi. Ben böyle arabaları çok seviyorum ama maalesef bu zamanda böyle iyi arabalar çıkmıyor ve sadece günümüzde fuarlarda görebiliyoruz. Buradaki arabalar beni çok etkiledi. Özellikle de zemin katlardaki arabalar çok güzeldi. Buradakiler eski ve çok güzel ben daha çok böyle arabaları seviyorum. Araba meraklısı olanlar, arabayı sevenler bu sergiye gelebilir. Sevmeyenler de kendileri bilir, gelmeyerek çok şey kaybederler bence. Günümüzde böyle arabalar çok fazla yok. Ben de o dönemlerde yaşamak isterdim. Böyle arabalara binmek büyük bir mutluluk olsa gerek. Eskiden insanlar bu tür arabalara bindiği için gerçekten çok şanslılarmış. Günümüzdeki arabalar artık kendi bile gidebiliyor. Bu tür arabalar bence daha güzelmiş” diye konuştu.

mehmet-alp-inceli.jpg

‘O DÖNEMDE YAŞAMAK İSTERDİM’

Eski arabaların olduğu dönemde yaşamak istediğini dile getiren Mehmet Alp İnceli, “Bu sergiye arabaları görmek için geldim. Arabaların hepsi çok güzel. Bizim zamanımızda trafikte bu tür arabaları görmüyoruz. Ben de bu arabaların olduğu zamanlarda yaşamak isterdim. Arabaların hepsi ayrı güzel. Konyalı vatandaşların hepsi Selçuklu Kongre Merkezine gelsinler bu güzel arabaları görsünler” diyerek sözlerini tamamladı.

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

konya-klasik-otomobil-sergisi-2.jpgkonya-klasik-otomobil-sergisi-9.jpg

konya-klasik-otomobil-sergisi-12.jpg

Konya’daki klasik otomobil sergisi 7’en 70’e ilgi çekiyor

Konya’daki klasik otomobil sergisi 7’en 70’e ilgi çekiyor

İlgili Haberler
 Muhabir
Etiketler :