Konya’daki buzdolabı tamircisi cinayetinde şüphelilerden biri polisle çatışmaya girdi

Konya’da bugün buzdolabı tamircisi Kamil Başaralı’nın aracında silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili aranan zanlılardan biri polise ateş açtı. O şüpheli, ekiplerin başarılı operasyonuyla kimsenin burnu bile kanamadan etkisiz hale getirildi.
Konya’daki buzdolabı tamircisi cinayetinde şüphelilerden biri polisle çatışmaya girdi

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bugün başarılı bir operasyonun altına imza attı.

Öğle saatlerinde, Meram İlçesinde, buzdolabı tamircisi Kamil Başaralı (46) aracında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Olay yeri ve çevresinde geniş çaplı araştırma yapan cinayet polisi, şüphelilerin izini kısa sürede buldu. Onlardan biri; Uğur Ç. (18), kent merkezinde gözaltına alındı.

SERAYA GİZLENMİŞLER  

Polis ekipleri, olaya karışan diğer zanlılar Mustafa K. (25) ve Bahattin Y’nin Meram İlçesi Hatunsaray Mahallesi yolu üzerindeki seralarda saklandığını tespit etti.

POLİSE ATEŞ AÇTI

Cinayet Büro Amiri koordinesinde söz konusu bölgeyi abluka altına alan ekipler, operasyon için düğmeye bastı. Baskın sırasında zanlılardan Mustafa K, polise ateş açtı.

KİMSENİN BURNU BİLE KANAMADI

Dedektifler, çatışma sonrasında Mustafa K’yi konteyner içinde etkisiz hale getirdi ve gözaltına aldı. Dağlık araziye kaçan Bahattin Y. ise kovalamaca sonrası yine aynı ekiplerce yakalandı.

“POLİS ADAMI YAKALAMIŞTI”

Sera çalışanı Mehmet Çeçen, yaptığı açıklamada, silah sesini duyduğunu ve koşarak geldiğini belirterek, “Şahıs cinayet işlemiş. Onun için buraya gelmiş, tanımıyorum kendisini. Çatışmaya ben denk gelmedim ama koştuğum sırada adamı yakalamışlardı.” diye konuştu.

ASAYİŞ ŞUBEDE SORGULANIYORLAR

Gözaltına alınan 3 zanlı, ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.