Konya’daki çeşme can çekişiyor!

Konya’daki sokak çeşmesi bakımsızlıktan dolayı yıkılmak üzere. Araştırmacı Yazar Ömer Tokgöz, çeşme detaylarından bahsederek tamir çağrısında bulundu.
Konya’daki çeşme can çekişiyor!

Konya’nın Sedirler Caddesi Melekgazi Sokağında bulunan çeşme bakımsızlıktan dolayı yıkılmak üzere. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Araştırmacı Yazar Ömer Tokgöz, çeşmenin son durumundan bahsederek acil tamir çağrısında bulundu.

whatsapp-gorsel-2023-11-15-saat-12-44-20-0dde6938.jpg

‘CAN ÇEKİŞİYOR’

Tokgöz, şu ifadelere yer verdi; “Sedirler Caddesi Melekgazi Sokağı çeşmesi can çekişiyor. Üstelik hem yıkılmak üzere hem de kurnasının iptal edildiği ve gül bezek kurna süslemesinin yarı yarıya ve kısmen zemin altında kaldığı görülüyor.

whatsapp-gorsel-2023-11-15-saat-12-44-19-6bda3ac1.jpg

‘SİSTEM İHLALİ YAPILMIŞ’

Sistem ihlali yapıldığının altını çizen Tokgöz, “İki ayrı fecaat işlenmiş: Birincisi orijinal olarak çeşme kurnasına gelen su borusu iptal edilmiş. Yan tarafından plastik boru ile su verilip bir acayip yapı ve sistem ihlali yapılmış. İkinci olarak ise gübezek süslemesi önüne orijinal çeşme havuzu kapatılıp, onun yerine beton bir yuva kısmı dökülüp plastik borulu ikinci çeşmenin su aktığı yer ve gider yapılmış. Orijinal gülbezek önü etrafı ise toprak ve çamur ile doldurulmuş, gülbezek etrafını ben biraz taş parçası ile açtım, küçük solucanların fink attığını görünce onlara zarar vermemek için bıraktım.” şeklinde konuştu.

whatsapp-gorsel-2023-11-15-saat-12-44-19-6dc70fe8.jpg

‘YIKILMAYA BAŞLARSA ŞAŞIRMAM’

Çeşmenin yıkılmaya başlayacağını ifade eden Tokgöz, “Üçüncü fecaat ise çeşmenin sağ tarafı yıkılmış ve tamir edilmemiş, bir iki ay sonra çeşmenin önüne yapılan çakma su gideri ve gülbezek kısmından çeşmenin kaidesi sürekli su aldığı ve nemlendiği için her iki tarafından yıkılmaya başlarsa hiç şaşırmam.” diye aktardı.

whatsapp-gorsel-2023-11-15-saat-12-44-19-259f61cb.jpg

‘TAMİR GEREKİYOR’

Tokgöz, çeşmenin tamir edilmesi gerektiğini söyleyerek şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı; “Yapılması gereken çeşmeyi kaidesi üzerinde 50 cm veya 1 metre kaldırıp yeniden inşa etmek, orijinal musluk ve gülbezek kısmından çeşmesini akar vaziyete getirip yandan çarklı plastik borulu korsan çeşme garabetini kaldırıp yeniden inşa, tamir ve ihya etmek olmalıdır.”

 Muhabir
Etiketler :