Konya'da eski cezaevinin kütüphaneye dönüşümü tamamlanıyor

Konya'da Ilgın Belediyesi 2023 yılının son çeyreğine, yapımı tamamlanan projelerin açılış programları için hazırlık yaparak giriyor. Yürüttüğü projelerle ismini ön planda tutan Ilgın Belediyesi, Cezaevi Kitap Kafe Projesinin yapımını tamamlıyor.
Konya'da eski cezaevinin kütüphaneye dönüşümü tamamlanıyor

Konya'nın Ilgın ilçesinde bulunan eski cezaevinin kütüphaneye dönüşüm çalışmalarında sona gelindi. Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, Cezaevi Kitap Kafe Projesi olarak yeniden projelendirilen eski cezaevinin bulunduğu taş binanın ilçeye değer katacağını belirterek bu yapının gençlere kazandırılmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

aa-20230918-32180247-32180246-ilgin-eski-cezaevi-kutuphaneye-donusuyor.jpg

'TAMAMLANMAK ÜZERE'

Gazetecilere makamında açıklamalarda bulunan Başkan Ertaş, "Cezaevi restorasyon projemiz tamamlanmak üzere. 800 metrekare alanda kitap kafe, okuma ve çalışma alanı, sessiz kütüphane, çocuk sinema salonu, çocuk okuma salonu ve yetişkin kütüphane çalışmamız tamamlandı. Peyzaj ve trafik parkı düzenlemesinden sonra değerli hemşerilerimizin hizmetine açmış olacağız. Ilgın'ımıza ve özellikle çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Etiketler :