Konya’daki hastaneden müjdeli haber! Koronavirüslü hasta kalmadı

Pandemi dönemi boyunca Covid-19 tanısı konulan yüzlerce hastaya sağlık hizmeti sunan, bir dönem sadece pandemi hastanesi olarak kullanılan Konya Numune Hastanesi yoğun bakım servislerinde Covid-19 tanısı ile tedavi gören hasta kalmadı.
Konya’daki hastaneden müjdeli haber! Koronavirüslü hasta kalmadı

Pandemi dönemi boyunca Covid-19 tanısı konulan yüzlerce hastaya sağlık hizmeti sunan, bir dönem sadece pandemi hastanesi olarak kullanılan Konya Numune Hastanesi yoğun bakım servislerinde Covid-19 tanısı ile tedavi gören hasta kalmadı. Yoğun bakım servisinde Covid-19 hastasını sıfırlayan Konya merkezdeki ilk kamu hastanesi olan Numune Hastanesi’ni ziyaret ederek yoğun bakım servislerinde görev yapan doktor, hemşire ve sağlık çalışanları ile görüşen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, salgın dönemi boyunca özverili bir şekilde görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti ve zor günlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

konyada-ilk-mujdeli-haber-numune-hastanesinden-geldi-2.jpg

‘PANDEMİNİN ETKİLERİNDEN HIZLA KURTULUYORUZ’

Pandeminin etkilerinden hızla kurtulmaya başladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “İlimiz genelinde serviste yatan hasta sayımızda, yoğun bakımlarımızda ve günlük çıkan vaka sayılarında çok iyi bir noktadayız. Konya Numune Hastanemizde de serviste yatan hasta sayımız 5’e kadar düşmüş durumda. Aşı ve vatandaş duyarlılığı sayesinde pandeminin etkisinden hızla kurtuluyoruz. Umarım bundan sonraki günlerde yoğun bakımlarımızı tekrardan Covid-19 hastası yatıracak şekilde planlama yapma durumunda kalmayız“ dedi. Polikliniklerde görev yapan uzman hekimleri de mesai başında ziyaret ederek istişarelerde bulunan Prof. Dr. Koç, vatandaş mağduriyetine izin vermeme adına fedakâr bir şekilde hasta muayenesi gerçekleştirdikleri için hekimlere teşekkür etti. Muayene olmaya gelen hasta ve yakınları ile de sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Prof.Dr. Koç, hastane de yenilenen Kan Transfüzyon Merkezi’nde de incelemelerde bulunarak hastaneden ayrıldı. Hastane ziyareti sırasında İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’a, Başhekim Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt, başhekim yardımcıları ve hastane yöneticileri de eşlik ettiler.