Konya'daki kazada 89 metre fren izi ölçülmüştü! Sürücülere hayati uyarı

Konya'da otomobilin, yolun karşısına geçen yayalara çarpması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği kaza yerinde yapılan incelemede, 89 metre fren izine rastlanmış, 82 kilometre hız limitinin olduğu yolda aracın süratinin 117 kilometre olduğu değerlendirilmişti. Sürücülere hayati uyarı geldi.
Konya'daki kazada 89 metre fren izi ölçülmüştü! Sürücülere hayati uyarı

Kış lastiğinin özellikle fren mesafesinin kısaltması özelliğiyle büyük önem taşıdığının altını çizen Ercan Okur, “Kış lastiği, aracın fren mesafesini kısalttığı için, yol tutuşunu yaz lastiklerine göre daha fazla sağladığı için ve kışın sürüş güvenliği için çok önemlidir. Kış lastiğini kullanmayan insanlar, bir kere de olsa kullandıklarında, artık her kış kullanmaya başlamıştır” ifadelerini kullandı. Okur, güvenilir yolculuk sağlayan kış lastiklerinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

konyadaki-kazada-89-metre-fren-izi-olculmustu-suruculere-hayati-uyari.jpg

1 ARALIK'TA ZORUNLULUK BAŞLIYOR

1 Aralık’ta başlayacak olan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması öncesi, Konya’da lastikçilerde yoğun mesainin devam ettiğini belirten Okur, soğuk havalar tam düşmeden kış lastiklerinin taktırılmasının önemine değindi. Kış lastiği denilince karda ve buzda araç sürebilmek anlamına gelmediğinin altını çizen Okur, vatandaşların genellikle 'Kar yağmadı, daha lastiği değiştirmeyelim' dediklerini ifade ederek, bu düşüncelerle vakit kaybetmeyip bir an önce yaz lastiklerinin kış lastiklerle değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

konyadaki-kazada-89-metre-fren-izi-olculmustu-suruculere-hayati-uyari-001.jpg

LASTİKLERİN DİŞLERİ KAÇ MİLİMETRE OLMALI?

Kış lastiğini herkesin kendi can güvenliği için taktırması gerektiğini belirten Okur, “En kötü lastik bile 2-3 sene götürür” diyerek kış lastiğinin dişlerinin 4 milimetrenin altında olmaması gerektiğini, lastiğin tarihinin önemli olduğunu ve eski lastik olmamasına dikkat etmek gerektiğini söyledi.

konyadaki-kazada-89-metre-fren-izi-olculmustu-suruculere-hayati-uyari-002.jpg

KIŞ LASTİĞİNİN AŞINMA DURUMU

Kış lastiklerinin fazla kullanıldıktan sonraki ısınmadan dolayı hamurunda aşınma olduğunu ve daha çabuk yıprandığını, bunun da lastiğin özelliklerini azalttığını söyleyen Okur, fazla kullanımın aylarca kullanmak anlamına gelmediğini, kış lastiği ile uzun süre sürüş halinde olunduğunda lastiğin ısındığını ve daha sonrasında hamurunda aşınma olduğunu belirtti.

konyadaki-kazada-89-metre-fren-izi-olculmustu-suruculere-hayati-uyari-003.jpg

KIŞ LASTİĞİ İLE YAZ LASTİĞİ ARASINDAKİ FARK

Kış lastiği ile yaz lastiği arasındaki farkları anlatan Okur, “Kış lastiğinin yaz lastiğine göre hamuru farklıdır. 7 derecenin altında fren mesafesini kısaltır. Normalde yaz lastiği 7 derecenin altında sertleşir ama kış lastiği hamurundan dolayı sertleşmez. Kış lastiğinin üzerinde mikro pençeler vardır. Bu pençelerden dolayı da kışın yol tutuşu daha fazla olur.” diye konuştu.

konyadaki-kazada-89-metre-fren-izi-olculmustu-suruculere-hayati-uyari-004.jpg