Konya’daki lise öğrencileri Ramazan’ı doya doya yaşıyor

Konya’nın Meram İlçesinde yer alan ve “İlahiyat Odaklı Hafızlık Projesi” uygulanan Mustafa İlboğa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Ramazan ayı hatimlerle, mukabelelerle, hatimli teravih namazlarıyla dolu dolu geçiyor.
Konya’daki lise öğrencileri Ramazan’ı doya doya yaşıyor

Türkiye’nin pek çok ilinden 245 hafızın eğitim öğretim gördüğü Mustafa İlboğa Anadolu İmam Hatip Lisesi, sadece hafızların kabul edildiği ve ilahiyat fakültelerine nitelikli eleman yetiştirme amacıyla İlahiyat Odaklı Hafızlık Projesi”nin uygulandığı bir okul olarak benzerlerinden öne çıkıyor. Hafızlık Yetenek Sınavıyla öğrenci alan okula her yıl kapasitesinin çok üzerinde başvuru oluyor.

foto-29.jpg

Okul binasının Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından hayırsever Mustafa İlboğa’nın katkılarıyla yaptırılıp Milli Eğitime devredildiğini söyleyen Vakıf Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi İdris Bilgi, hafızlara hizmet eden Türkiye çapında böyle bir hayır müessesesini Konya’ya kazandırmış olmaktan vakıf olarak büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

foto-36.jpg

Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulun hafız öğrencileri Konya’nın çeşitli camilerinde okudukları mukabelelerle, kıldırdıkları hatimli teravih namazlarıyla göz dolduruyor. Başta Konya’nın tarihi camileri olan Kapı Camii, Aziziye Camii, Sultan Selim Camii, Konevi Camii, Şems-i Tebrizi Camii olmak üzere 40’a yakın camide 100’ün üzerinde öğrenci mukabele okuyup, teravih namazı kıldırıyor.

foto-6.jpg

Sultan Selim Camii’nde mukabele okuyup müezzinlik yapan okulun öğrencilerinden İlyas Çetinkaya; Hakkari’li olduğunu, hafızlığını memleketinde bitirdikten sonra hocalarının da teşvikiyle Konya’yı ve Mustafa İlboğa Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni tercih ettiğini belirterek “Ramazan ayında Konya’nın en büyük ve tarihi camilerinden biri olan Sultan Selim Camii’nde mukabele okumak, müezzinlik yapmak benim için çok büyük bir onur, hem mesleki anlamda kendimi geliştirmiş, hem de Ramazan ayını en iyi şekilde Kur’anla değerlendirmiş oluyorum, bu durum aileme de gurur veriyor, dedi.

foto-40.jpg

Kapı Camii’nde ikindi namazlarından önce mukabele okuyan Melih Demiröz ise; Sadreddin Konevi Camiinde de Bekir ve Mustafa Sivrikaya Hocalarla birlikte hatimle teravih kıldırdığını, mukabelede ve teravihte okuyacağı sayfaları sağlamlaştırmak için günde birkaç saat ezber çalıştığını, bunun da hafızlığına çok büyük katkı sağladığını söyledi.

foto-44.jpg

Okul bahçesinde bulunan ve mesleki tatbikat camii olarak kullanılan Hüseyin Günhan Camiinde hatimle teravih namazı kıldıran öğrenci Mehmet Etyemez ise; cami imamının Ramazan dolayısıyla yurtdışında görevlendirildiğini, beş arkadaşıyla birlikte tüm cami hizmetlerini yerine getirdiklerini, hatimle teravih kıldırdıklarını, Ramazan dolayısıyla böyle bir hizmet içinde yer almaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

150 kadar öğrencinin pansiyonda yatılı kaldığı okulda, başta devlet ve Fatih Vakfı olmak üzere hayırseverlerin katkılarıyla en iyi barınma imkânları sunuluyor.

 Muhabir