Konya'daki liseden örnek proje

Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kariyer Danışmanlığı Pratik Yaklaşım Projesi’nin ortağı oldu.
Konya'daki liseden örnek proje

Konya’da başarılarıyla adından söz ettiren Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, bir projeye daha imza attı. Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, kariyer danışmanlığının sunulduğu, meslek seçimlerine yardımcı olacak Kariyer Danışmanlığı Pratik Yaklaşım Projesi’ne ortak oldu.

mahmut-sami-1.jpg

KARİYER DANIŞMANLIĞI PRATİK YAKLAŞIM PROJESİ NEDİR?

Kariyer Danışmanlığı Pratik Yaklaşım Projesi, çağdaş kariyer danışmanlığını daha iyi anlamayı ve tüm kariyer geliştirme süreci boyunca kariyer danışmanlığında yer alan tüm kuruluşlara yeni araçlar ve materyaller sağlamayı amaçlıyor. Proje sonuçlarının alıcıları ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenleri, öğrencileri, işverenler ve ebeveynlerdir. Proje uygulayıcıları, kariyer danışmanlığının yalnızca kariyer danışmanlarına bırakılmayacak kadar önemli olduğuna inanmaktadır. Proje aynı zamanda ilk, orta ve lise düzeyindeki çeşitli okul derslerindeki öğretmenlerin, öğrencilerinin kariyer danışmanlığı sürecine aktif olarak katılmalarını sağlayacak bilgi, beceri ve yeteneklerle donatılmasını da sağlamaktadır.

mahmut-sami-3.jpg

BİRÇOK KONUYU KAPSIYOR

Projenin ilk ürünü, ders üniteleri kapsamında yürütülen kariyer danışmanlığı konularının sade bir şekilde sunulduğu, eğitim araç ve materyallerinin yer aldığı çevrimiçi bir platformdan oluşuyor. Öğretmenler, gençlerin eğitimsel ve mesleki yolları seçmelerine yardımcı olacak yüksek kaliteli materyallere ulaşabilecek. Proje ortakları tarafından hazırlanan materyaller, erken çocukluk eğitiminde kariyer danışmanlığı, dezavantajlı gruplara yönelik danışmanlık, Kovid-19'un etkileri bağlamında kariyer danışmanlığı, işveren ihtiyaçları açısından kariyer danışmanlığı ve kariyer danışmanlığına ekolojik ve çok kanallı bir yaklaşım gibi konuları kapsıyor. Platformun kaynakları eğitimcilere, çeşitli konulardaki öğretmenlere yönelik ve dersler sırasında, derslerin bir parçası olarak veya ders dışı etkinlikler olarak kullanılabilir. Projenin ikinci ürünü ise bir araç seti. Ebeveynler için, erken çocukluktan lise sonuna kadar çocuklarının koçu ve müttefiki rolünü keşfetmelerine yardımcı olacak kariyer rehberliğidir.

mahmut-sami-4.jpg

20 KISA EĞİTİCİ FİLM YER ALACAK

Projenin üçüncü ürünü, oyunlardan iş görüşmelerine kadar kariyer danışmanlığı ile ilgili konularda 20 kısa eğitici filmin yer aldığı bir video portalından oluşuyor. Videolar öğretmenlerin, ebeveynlerin ve işverenlerin kullanabileceği bir eğitim aracı olarak hizmet edebilecek. Proje ürünlerinin her biri İngilizce, Lehçe, Rumence, Slovence, Macarca ve Türkçe dillerinde. Projenin ürünleri açık eğitim kaynaklarına örnektir ve ilgili tüm tarafların kullanımına sunulacak. Proje uygulayıcıları öğrencileri, öğretmenleri, velileri ve işverenleri proje platformunu kullanmaya teşvik ediyor.

mahmut-sami-5.jpg

 Muhabir
Etiketler :