Konya'daki o fakülte öğrencilerini yurt dışı dil eğitimine gönderdi

2023 yaz döneminde Ürdün’de Arapça dil eğitimi alacak öğrenciler İslami İlimler fakültesi önünden dualarla uğurlandı. Uğurlama programına fakülte hocaları ve öğrencilerin yanı sıra veliler de katıldı.
Konya'daki o fakülte öğrencilerini yurt dışı dil eğitimine gönderdi

Uğurlama programında konuşan fakülte dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, bu gibi programların önemli fırsatlar olduğunu belirterek programa dahil olan öğrencileri tebrik etti. Onların, bu fırsatı iyi değerlendirerek gerek Arapça noktasında gerekse farklı bir kültürü tanıma noktasında büyük kazanımlar elde edeceklerini vurgulayan Altıntaş, birer emanet olarak kabul edilen öğrencilerin velilerinin gönüllerinin rahat olması temennilerini dile getirdi.

Dekanlığın, Selçuk İslami İlimler Derneğinin destekleriyle organize ettiği Ürdün programını bu yıl da devam ettiriyor olmanın mutluluk ve gururunu yaşadıklarını belirten Altıntaş, başta İslami İlimler derneği ve rektörlüğümüz olmak üzere maddi manevi katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Kafileye mihmandarlık yapacak olan fakülte Arap Dili ve Belağatı Bölümü başkanı Doç. Dr. Hasan Uçar'da programın mahiyeti ve planlanması hakkında kısa bilgiler paylaştı. Uğurlama programı Fakülte Hadis Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Acar'ın yaptığı dua ve hatıra fotoğrafı çekimiyle nihayete erdi.

Ürdün kafilesi, 04.08.2023 Cuma günü saat 17:00'de fakülte önünden hareket etti.

Bahar döneminde yapılan seviye tespit sınavları ile seçilen öğrenciler, Ürdün'ün başkenti Amman’da 6 Haftalık Arapça dil eğitimi programına katılacaklar.

Etiketler :