Konya'daki öğrencilere 3 bin lira destekte bulunulacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 12. sınıfta okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik sağlayacakları nakdi destek başvurularının başladığını söyledi. Başkan Altay, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Başvurular 5 Kasım’a kadar devam edecek.
Konya'daki öğrencilere 3 bin lira destekte bulunulacak

Eğitime desteğini sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde örgün ve yaygın eğitim alan 12. sınıf öğrencilerine 3.000 bin lira nakdi destekte bulunacak.

'3 BİN LİRA DESTEK SAĞLAYACAĞIZ'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın bir öğrenci şehri olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimin her kademesine destek olmanın “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışının önemli başlıklarından biri olduğunu söyledi. Eğitim konusunda yürüttükleri önemli çalışmalardan birinin de üniversiteye hazırlanan 12. sınıfta okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için nakdi destek sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Altay, “İlk defa geçen yıl başlattığımız uygulamadan öğrencilerimiz ve aileleri çok memnun kaldı. Bu doğrultuda öğrencilerimize Kasım ayında 1.500, Şubat ayında da 1.500 olmak üzere toplamda 3.000 bin lira nakdi destek sağlayacağız. Amacımız yarınlarımızı inşa edecek kıymetli gençlerimizin üniversite yolunda motivasyonlarını yükseltmek. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Eğitim desteğinden faydalanacak tüm gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

epxiq0jjhumequfeh6wtkqrodpqjcib0gmj962zh.jpg

Konya il sınırları içinde ikamet eden, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün eğitim ve yaygın eğitim (Açık Öğretim Lisesi) veren liselerde 12. Sınıfta okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere verilecek 3.000 bin lira nakdi destek başvuruları 5 Kasım’a kadar devam edecek. Konuyla ilgili başvurular www.konya.bel.tr adresinin “Eğitim Destekleri” bölümünden yapılabiliyor.

Etiketler :