Konya'daki okullar peş peşe yurt dışına gidiyor! Ücretsiz dil eğitimi

Meram Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 52, toplam 94 öğrenci, dil eğitimi almak için Ürdün’ün Amman şehrine dualarla uğurlandı. Geçtiğimiz gün Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de Bosna Hersek'teki Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde İngilizce Dil Kampına katılmıştı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Konya’ya geldi. İlk olarak Meram Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen “2023 Yılı 7. Karakter ve Dil Eğitimi Ürdün Programı” öğrenci uğurlama törenine katılan Yılmaz, daha sonra yapımı tamamlanan Meram Rukiye Mehmet Akış Anadolu İmam Hatip Lisesini (Proje Okulu) ziyaret etti.

ogrenciler-urdunde-dil-egitimi-alacak-4.jpg

Kur’an tilavetiyle başlayan “7. Karakter ve Dil Eğitimi Ürdün Programı” öğrenci uğurlama töreninin açılış konuşmasını Meram Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Avcı yaptı. Okul olarak dil eğitimine çok önem verdiklerini ifade eden Avcı, okul bünyesinde yürütülen akademik ve sanatsal faaliyetler hakkında bilgi verdi.

KONYALI ÖĞRENCİLER ÜRDÜN’E GİTTİ

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de burada yaptığı konuşmada, “İlim Çin’de de olsa gidip alınız” diyen Peygamber Efendimiz’in (sav) işaret ettiği üzere, dil ve eğitimi için öğrencilerin Ürdün’e doğru, ilim yolculuğuna çıkacaklarını söyledi. Yiğit, günümüz dünyasında yeni bir dili öğrenmenin adeta zorunluluk olduğunu da ifade ederek bu programın önemine vurgu yaptı.

ogrenciler-urdunde-dil-egitimi-alacak-1.jpg

MERAM TAHİR BÜYÜKKÖRÜKÇÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MARKA OLDU

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz da konuşmasında, Meram Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ismine yaraşan bir şekilde yoluna devam ettiğini ifade ederek dil eğitimi konusunda bu okulun ülkemizde bir marka haline geldiğini ifade etti. Okulda yetişen öğrencilerin yabancı dil sınavlarında da çok önemli başarılar elde ettiklerini söyleyen Yılmaz, ülkemiz genelindeki imam hatip liselerinde yürütülen programlar ve yabancı dil hazırlık sınıfları hakkında bilgi verdi.

ogrenciler-urdunde-dil-egitimi-alacak-2.jpg

Uğurlama duasının yapılmasının ardından toplam 94 öğrenci ve öğretmen, Ürdün’ün Amman şehrine doğru yola çıktı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz daha sonra yapımı tamamlanan Meram Rukiye Mehmet Akış Anadolu İmam Hatip Lisesini (Proje Okulu) ziyaret etti; okulla aynı bahçede eğitim veren Seyrantepe Kur’an Kursu öğrencileri ile bir araya geldi. Yılmaz, okuldaki derslik ve diğer eğitim alanlarını tek tek gezerek görevlilerden bilgi aldı.

'ÖĞRENCİLERİMİZİN GELİŞİMİNE ÖNEM VERİYORUZ'

Öğrencilere çok yönlü eğitim verildiğini ifade eden okul müdürü Mehmet Avcı ise, “Okulumuzun dil eğitimine verdiği önem ve başarıları akademik başarılar ile de devam etmektedir. Akademik olarak en büyük başarı hikâyemiz ise %14 lük dilimle aldığı öğrencilerini okul dışında herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan sadece okulun eğitim kadrosunun ve yönetiminin sunduğu imkân ve desteklerle, Türkiye dereceleri alarak mezun edebilmesidir. Akademik başarılarının yanında öğrencilerimizin sanatsal ve bilimsel faaliyetlerde; Tiyatro Etkinlikleri, Diriliş Nesli Okumaları, Geleneksel Okçuluk, ERASMUS İspanya Endülüs teknoloji hareketliliği, TEKNOFEST dereceleri gibi birçok alanda öğrencilerimizi çok yönlü yetişmelerine önem vermekteyiz. Konya'nın ilk ve tek 'Arapça Hazırlıklı Proje Okulu' olan Tahir Büyükkörükçü AİHL açıldığı ilk seneden itibaren her yıl düzenli olarak dil eğitimi için yurtdışına öğrenci göndermektedir. Pandemi döneminde verilen aradan sonra 2022 yılında 53 öğrenci ile kaldığı yerden devam ederken bu yıl da Yedinci kez 52 öğrenci ile yurtdışı programı devam etmektedir.” dedi.

YILMAZ’DAN VALİ ÖZKAN’A ZİYARET

Nazif Yılmaz son olarak Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, programları sırasında Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz’a eşlik etti.

Etiketler :