Konya’daki taksiciler zam bekliyor

Konya'da taksicilerin zam beklediğini belirten Hüseyin Renklibay, “Akaryakıt fiyatları anormal derecede yükseldi. Sanayide de parça değişimi fiyatlarına da müthiş zam geldi. O yüzden biz de Konya’daki taksiciler olarak zam istiyoruz.” dedi.
Konya’daki taksiciler zam bekliyor

Geçen günlerde İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, taksi ve taksi dolmuş esnafının zam beklediklerini ve indi-bindinin en az 120 olması gerektiğini söylemişti. Ancak İstanbul’daki sarı taksilere indi-bindi ücretlerine zam gelerek 90 TL’ye çıktı. İndi-bindi 60 TL olan Konya’daki sarı taksi şoförleri ise son dönemlerde artan maliyetten kaynaklı olarak indi-bindi ücretinin yetmediğini ve zam beklediklerini duyurdu.

konyadaki-taksiciler-zam-bekliyor-besyol-taksi.jpg

EN AZ 120 TL OLMALI

İndi-bindi ücretinin 60 TL olmasının uygun olmadığını ifade eden taksi şoförü Hüseyin Renklibay, “Beşyol’dan Kule Site’ye müşteri götürdüğümüzde 60 lira tutuyor. Zaten dönüşümüzle beraber 120 lira tutuyor. Her türlü zarar yapıyoruz. 60 lira Konya’daki tüm taksiciler için uygun değildir. İndi-bindi ücreti, en az 100 TL olmalı. Ancak öyle kurtarır. Yoksa diğer türlü olmuyor. Geçen sene bir ay içerisinde 2 sefer zam gelmişti. Motorine gelen zamlardan dolayı, taksilerdeki indi-bindi ücretlerine 2 sefer zam gelmişti. Bence bu sene de olur ama olacaksa da bir an önce olmalı. Malum akaryakıt fiyatları, sanayi masrafları masrafları cep yakıyor.” ifadelerini kullandı.

konyadaki-taksiciler-zam-bekliyor-besyol-taksi-001.jpg

“KONYA’DA SURİYELİLER OLMASAYDI KONTAK KAPATIRDIK”

Sarı taksi şoförlüğünü 45 senedir baba mesleği olarak yaptığına değinen Renklibay, “Konya’da en eski taksi şoförü benim. 45 senedir baba mesleği olarak yapıyorum bu işi. Birçok müşteriye hizmet ettim. Aralarında çok kaliteli insanlar da vardı, içip sarhoş olan da vardı. O kadar işin içerisinde olmama dayanarak şunu söyleyebilirim, Konya’da Suriyeliler olmasaydı biz kontak kapatırdık. Genelde yabancılar biniyor. Konyalılar taksi kullanmıyor. Genellikle yabancı uyruklu müşteriler biniyor. Suriyeli, Somali, Arabistanlı gibi müşteriler kullanıyor taksileri.” şeklinde konuştu.

konyadaki-taksiciler-zam-bekliyor-besyol-taksi-002.jpg

“TRAFİKTE KONYA’NIN NOTU SIFIR”

Konya trafiğindeki sürücüler hakkında da konuşan taksi şoförü Renklibay, “Bizim Konya’daki sürücülerin hepsinde ayrı sorunlar bulunuyor. Kimisi kırmızı ışıkta beklemeyip geçiyor direkt. Kimisi de ileri gidiyorken sağa dönüş yolunda bekliyor. Herkes kendini düşünmemeli. Başka insanların hakkını ihlal etmeyip onları da düşünmeliler. Hatta kadınların sürücülüğüne laf ediyorlar. Bence kadınlar daha iyi sürüyor. Çünkü onlar erkeklerden daha çok kurallara önem veriyorlar. O yüzden trafik konusunda Konya’nın notu sıfır.” diyerek trafikte her zaman bilinçli olmanın önemini vurguladı. Konya’da hangi günler ve hangi saatler arasında trafiğin yoğun olduğuna değinen Renklibay, Konya’da trafiğin en yoğun olduğu günün Cumartesi olduğunu ve en yoğun saatlerin ise saat 13.00’ten sonra merkez tarafında trafiğin kilitlendiğini söyledi. Renklibay, hafta içi trafiğinin de sabah 07.00-09.00 saatleri arasında, akşamları da 17.00-19.30 saatleri arasında yoğun olduğunu ifade etti.

konyadaki-taksiciler-zam-bekliyor-besyol-taksi-003.jpg

Etiketler :