Konya'daki üniversitenin hidromobil aracı Kürşat'a büyük ilgi

Bilimsel çalışmaları ve hayata geçirdiği projeleri ile örnek olan Selçuk Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna da önemli katkılar sunuyor. Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı "Kürşat" isimli hidromobil araç, TEKNOFEST İzmir’de büyük ilgi görüyor.
Konya'daki üniversitenin hidromobil aracı Kürşat'a büyük ilgi

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Hakan Terzioğlu, günümüzde hidrojen teknolojisinin büyük önem taşıdığını, geliştirdikleri aracın maksimum 70 kilometre hıza ulaşıp mevcut batarya sistemiyle 1 saatlik sürüş gerçekleştirebildiğini söyledi. “Kürşat” isimli aracın TEKNOFEST’te Elektrikli Araçlar Hidromobil kategorisinde yarıştığını hatırlatan Terzioğlu, “Bu aracımız motoruyla, batarya denetim sistemiyle, enerji yönetim sistemiyle, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesindeki Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümündeki 15 öğrencinin gayretleriyle ortaya çıktı.” dedi.

selcuk-universitesinin-hidromobil-araci-kursat-buyuk-ilgi-goruyor.jpg

Milli Teknoloji Hamlesi’ne destek vermek amacıyla çalıştıklarını vurgulayan Terzioğlu, “Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’un desteğiyle çıkmış olduğumuz bu yolda öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştirmek için gayret ediyoruz. Kürşat, yazılım ve tasarım boyutunda milli ve yerli bir araç. Aracımız, sıkıştırılmış hidrojenin elektrik enerjisine dönüştürülmesi ve batarya ile çalışan bir sistem üzerine kurulu. Kullanılan motor 3 kW gücünde olup tasarımıyla, analiziyle tamamen yerli ve milli bir özelliğe sahip.” diye konuştu.

Öğrencilerin, aracı hazırlamak için gece gündüz demeden Otomotiv Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezinde çalıştığını aktaran Terzioğlu, “Selçuk Üniversitesi olarak Türkiye Yüzyılı’nda aktif olarak yer alacak, özgüvenli, takım ruhuna sahip, teknik donanımı üst seviyede mühendislerin yetişmesine gayret ediyoruz. Ülkesine, vatanına, milletine hizmet eden bir nesil yetiştirme noktasında aldığımız sorumluluğu sonuna kadar yerine getirmek için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :