Konya’dan 845 sağlıkçı deprem bölgesinde

‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırılan depremlerden sonra Konya, tüm imkanlarıyla çeşitli alanlarda deprem bölgesinde yer almaya devam ediyor. Sağlık alanında da Konya, bugüne kadar kamu, üniversite ve özel hastaneleriyle birlikte büyük bir seferberlik ilan etti.
Konya’dan 845 sağlıkçı deprem bölgesinde

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve beraberinde 10 ili etkileyen depremlerden sonra Konya, tüm imkanlarıyla seferber oldu. Gönüllü sağlık çalışanları da deprem bölgesinde çalışmalarını ilk günden bu yana sürdürmeye devam ediyor.

konyadan-845-saglikci-deprem-bolgesinde-2.jpg

Kamu, üniversite ve özel hastanelerde bugüne kadar toplam 6 bin 875 depremzedenin tedavileri gerçekleştirildi. Bu hastalardan 406’sının ise halen çeşitli hastanelerde tedavisi sürüyor. Tedavisi devam eden hastaların 72’si yoğun bakımda iken, diğer depremzedelerin tedavileri de servislerde gerçekleşiyor. İlk günden bu yana sadece Şehir hastanesinde 1250’ye yakın depremzedenin tedavi edildiği bilgisine de yer verildi.

konyadan-845-saglikci-deprem-bolgesinde-6.jpg

ÇOK SAYIDA SAĞLIK ÇALIŞANI BULUNUYOR

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafında deprem bölgesinde 51 ambulans, 10 UMKE ve 8 hizmet aracı ile halen bölgede çalışmalara devam ediliyor. Bölgede toplam 845 sağlık çalışanı gönüllü olarak çalışmalarını sürdürüyor. Bunun içerisinde 92’si uzman doktor, 37’si pratisyen hekim, diğerleri ise hemşire, ebe, sağlık memuru gibi sağlık alanında görev yapan farklı meslek gruplarından oluşuyor. Özellikle Kahramanmaraş ve Adıyaman’da çok sayıda Konya’dan gönüllü olarak giden sağlık çalışanı bulunuyor. Bölgeden sürekli olarak hasta transferi de yapılıyor. Gemiler ile Mersin’e gelen yaralılar alınarak Konya’ya getiriliyor. Hatay deprem bölgesinden de yaralılar Konya Hastanelerine ulaştırılmaya devam ediliyor.

konyadan-845-saglikci-deprem-bolgesinde-17.jpg

KYK YURTLARINDA SAĞLIK KABİNİ AÇILDI

KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedeler için de tüm yurtlarda sağlık kabinleri hizmete açıldı. Her türlü sağlık hizmeti kabinlerde verilmeye devam ediyor. Konya Şehir Hastanesi bünyesinde sağlık çalışanlarının, yardımsever vatandaşların ve belediyelerin desteği ile açılan ve çalışanlar tarafından ‘İyilik Marketi’ adı verilen markette depremzedeler ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

konyadan-845-saglikci-deprem-bolgesinde-13.jpg

‘ELE ELE AŞACAĞIZ’

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, deprem bölgesinden Konya’ya getirilerek tedavi altına alınan yaralı depremzedeleri ve yakınlarını Konya Şehir Hastanesi’nde ziyaretinde “Asrın felaketini hep birlikte el ele vererek aşacağız. Bu alan, birlik ve beraberliğimizin hangi boyutlarda olduğunun güzel bir göstergesi. Depremzede kardeşlerimizin yaşam ve giyim malzemeleri buradan karşılanıyor. Sadece hastanede yattıkları süre zarfında değil, taburculuk aşamasında da dış giyim malzemeleri verilerek hastalarımız uğurlanıyor.” şeklinde konuşarak emeği geçen herkese teşekkür etti. Prof. Dr. Koç, yaralılara acil şifa, hayatını kaybeden vatandaşlara da Allah’tan rahmet dileyerek sözlerini sonlandırdı.

konyadan-845-saglikci-deprem-bolgesinde-7.jpg

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :