Konya'dan belediye haberleri

Konya'nın Ereğli, Hüyük, Ilgın, Çumra, Cihanbeyli ve Akşehir belediyelerinden haberler...
Konya'dan belediye haberleri

Sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyacı karşılanıyor

Ereğli Belediyesi, kurulan Sokak Hayvanlarını Besleme Odakları'na ve muhtelif noktalara hayvanların mama ve su ihtiyaçlarını bırakıyor.

sokak-hayvanlarinin-mama-ve-su-ihtiyaci-karsilaniyor-2.jpg

Ereğli Belediyesi tarafından birçok noktada kurulan Sokak Hayvanlarını Besleme Odakları; hem hayvanlarda alışkanlık oluşturması hem de bu konuda duyarlı vatandaşların kullanabilecekleri alanlara bırakıldı. Soğuk havalarda yiyecek bulma noktasında zorlanan sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını giderme açısından duyarlı davranan Ereğli Belediyesi, bu anlamda sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmıyorlar. Sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamaya özen gösterdiklerine dikkat çeken Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Belediye hizmetleri çerçevesinde rutin hizmetlerimizi eksiksiz ve aksatmadan gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bunun yanında sosyal belediyeciliğin gerektirdiği ölçüde de hizmet etmeye özen gösteriyoruz. Ekiplerimiz özveri ile gece gündüz demeden emeklerini esirgemiyorlar. Tabi sokak hayvanlarını korumak da bizim hem asli hem de vicdani görevlerimiz arasındadır. Hayvanlar, bizim dostumuzdur” dedi.

Başkan Çiğdem sosyal marketi ziyaret etti

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, sosyal marketi ziyaret etti. Çiğdem, martın başında ilçede misafir edilen depremzedeler için açtıkları sosyal marketi ihtiyaç sahibi ailelere de açtıklarını söyledi.

baskan-cigdem-sosyal-marketi-ziyaret-etti-1.jpg

Sosyal marketin raflarının hiç boş kalmadığını belirten Çiğdem, "23 mahallemizde ihtiyaç sahibi tüm ailelerimize sosyal marketimizin kapısı açıktır. Bir markette olması gereken her şey marketimizde mevcuttur. Ramazan ayı münasebetiyle ihtiyaç sahibi tüm hemşerilerimize açık kapı uygulamamızı başlattık." diye konuştu.

Deprem bölgesine belediyelerden destek

Ilgın ve Akşehir Belediyesi’nin deprem bölgesi Hatay için hazırladığı gıda kolileri yola çıktı.

deprem-bolgesine-belediyelerden-destek-1.jpg

Konu ile ilgili açıklama yapan Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, “Akşehir Belediyemiz ile birlikte depremzedelerimiz için gıda kolisi hazırladık. Depremin yaralarını hep birlikte saracağız. Depremin yaşandığı ilk günden bu yana depremzedelerimize yardımlarımız devam ediyor” dedi. Başkan Ertaş, ilçedeki depremzedeleri de yalnız bırakmadıklarını ifade ederek, “Deprem bölgesinden gelen ailelerimizle bir araya gelip iftar sofralarında buluşmaya devam ediyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” diye konuştu.

Akşehir’de Ramazan dolu dolu geçiyor

Akşehir ilçesinde Ramazan ayı dolu dolu geçiyor. Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçede bulunan depremzedelerle birlikte iftar yaptı. Başkan Akkaya, “Bugün iftarı KYK’da kalan şeref misafirlerimizle yaptım. Onları ağırlamaktan, birlikte olmaktan Akşehir halkı olarak çok memnunuz. İftar sonrası evlatlarımız eğlenceli zamanlar geçirdi. Gözlerindeki sevinç Ramazan’ımızı ekstra kıymetlendirdi. Biriz, beraberiz” dedi.

aksehirde-ramazan-dolu-dolu-geciyor-2.jpg

İlçede Ramazan etkinlikleri de devam ediyor. Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Belediyemiz organizasyonuyla düzenlenen Sihirbaz-İllüzyon Gösterisi, Palyaço, Yüz Boyama Etkinlikleri, Maskot Kostüm Etkinlikleri, Animasyon Ekibi Eşliğinde Yarışmalar, Pamuk Şeker ve Patlamış Mısır İkramının olduğu Ramazan etkinliklerine tüm halkımız davetlidir” denildi. Başka Akkaya, “Bu mübarek ayı ilçemizde sevinçle karşıladık. Bu Ramazan yaşanan depremden dolayı biraz buruk geçiyor. Bizlerde vatandaşlarımızın ve depremzedelerimizin biraz da olsun moral bulması için etkinlikler düzenlemeye karar verdik” dedi.

Kale, depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçedeki depremzedeler ile iftar sofrasında bir araya geldi.

kale-depremzedelerle-iftar-sofrasinda-bulustu-1.jpg

Başkan Kale, “Bu Ramazan’ı buruk karşıladık. Depremin yaşandığı ilk günden bu yana bölgeye yardımlarımız devam ediyor. Hayırseverlerimize bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. İlçemizdeki depremzedelerimiz içinde çalışmalarımız devam ediyor. Kaymakamımız Fatih Uzun ve Cumhuriyet Savcılarımızla birlikte ilçemiz KYK yurdunda misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimizle iftar sofrasında bir araya geldik. Rabbim kardeşliğimizi ve dayanışmamızı daim kılsın. Depremzedelerimiz hiçbir zaman yalnız değiller. Bu acı hepimizin ortak acısıdır. Yaralarımızı el ele vererek birlikte saracağız” dedi.

Çumra’da belediye ekipleri sahada

Çumra Belediyesi ekipleri saha çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Havaların ısınması ile birlikte belediye ekipleri saha çalışmalarını artırdı.

cumrada-belediye-ekipleri-sahada-1.jpg

Belediye Başkanı Recep Candan, “İlçemizde göreve geldiğimiz günden bu yana gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemizde tüm mahallelerimize eşit hizmet götürme gayretindeyiz. İlçemizde yatırımlarımız artarak devam edecek. Hayata geçen yatırımlarla Çumra’nın çehresi değişiyor. Ekiplerimiz 53 mahallemizde çalışmalarına devam ediyor. Doğanlı ve Alibeyhüyüğü Mahallerimizde stabilize yol çalışması, Gökhüyük Mahallesi parkında ağaçlandırma ve bakım çalışması, deforme olan yollarımızda ve kaldırımlarımızda kilitli parke bakım onarım çalışması devam ediyor. Hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluğu içindeyiz” dedi.

Etiketler :