Konya'dan bir çiftçi tüm birikimini "Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyası bağışladı

"Türkiye Tek Yürek" kampanyasında 115,1 milyar liralık bağış rakamına ulaşıldı, 9 milyon adedi aşkın SMS gönderildi. Yurt içi ve dışından 213 televizyon kanalı ile 562 radyoda eş zamanlı yayınlanan program 7 saat sürdü. Gecede en yüksek bağış TCMB'den geldi. TCMB Başkanı Kavcıoğlu, 30 milyar TL bağışladıklarını açıkladı. Kampanyaya Ziraat Bankası 20 milyar TL, VakıfBank 12 milyar TL, Halkbank 7 milyar TL ile katıldı. Konya'dan çiftçi Orhan Koçak ise, tüm birikimi olan 40 bin lirayı bağışladı.
Konya'dan bir çiftçi tüm birikimini "Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyası bağışladı

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda başlatılan "Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyasında 115,1 milyar liralık bağış rakamına ulaşıldı, 9 milyon adedi aşkın SMS gönderildi.

"Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını", yurt içi ve dışından ulusal ve uluslararası 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla yapıldı.

Ortak yayın 7 saat sürerken, 9 milyon adedi aşkın SMS'in gönderildiği kampanyada 115,1 milyar lira bağış toplandı.

Programın moderatörlüğünü Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Deniz Bayramoğlu, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Didem Arslan Yılmaz, Çağla Şikel ve Tümer Doğru üstlendi.

Ünlü dizi ve program yüzlerinden Barış Arduç, Berk Oktay, Burak Özçivit, Alişan, Deniz Baysal, Hande Erçel, Engin Akyürek, Esra Erol, Afra Saraçoğlu, Burak Deniz, Alp Navruz, Aslı Enver, Merve Dizdar, Barış Falay, Selahattin Paşalı, Özge Özpirinçci, Uğur Güneş, Murat Yıldırım, Mehmet Özgür, Birkan Sokullu, Cem Öğretir, Eda Ece, Melisa Aslı Pamuk, Serdar Tuncer, Hüsnü Şenlendirici, İsmail Hacıoğlu, Kadir Doğulu ve eşi Neslihan Atagül Doğulu, Seda Sayan, Sibel Can, Hasan Can Kaya, Yılmaz Erdoğan, Eser Yenenler, Aras Bulut İynemli, Demet Özdemir, Ezgi Mola, Halit Ergenç stüdyoya gelen isimler arasında yer aldı. Ekranın ünlü isimleri bağış için gelen telefonlara baktı.

Yayının devamında Kıvanç Tatlıtuğ, Murat Boz, Ebru Gündeş, Erkan Petekkaya, Sedef Avcı, Engin Altan Düzyatan, Serenay Sarıkaya, Esra Ketenci, Sümeyye Aydoğan, Hilal Anay, Mert Ramazan Demir, Mehmet Yalçınkaya, Zuhal Topal, Barış Kılıç, Feyyaz Şerifoğlu, Rojda Demirer, Kaan Urgancıoğlu, Kubilay Aka, Pınar Deniz, Canan Ergüder, Doğa Rutkay ve Binnur Kaya kampanyaya destek vermek üzere gelen telefonları yanıtladı.

İş dünyasının önde gelen şirketleri katkı sundu

Kalyon Holding 950 milyon TL, Doğuş Grubu 500 milyon TL, Limak Holding bugüne kadar sağladığı 400 milyon liralık yardıma ek olarak 100 milyon TL bağış yapıldığını açıkladı.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, depremden ve yangından zarar gören İskenderun Limanı'nın tekrar ulaşım üssü yapılması için 2 milyar TL bütçe ayıracaklarını söyledi.

İş insanı Cihan Kamer daha önce yaptığı 80 milyon liralık ayni yardımın yanı sıra 220 milyon TL'lik daha yardımda bulundu.

Konya Rixos Otel'in sahibinden 120 milyon TL

Kampanyaya LC Waikiki ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) 200'er milyon TL; Çelikler Holding 150 milyon TL; Konya Rixos Otel'in sahibi olan iş insanı Fettah Tamince 120 milyon TL; Trendyol ile Botaş International Company 100'er milyon TL; Orient World ile Türksat 60'ar milyon TL; Boyner Grup, Demirören Holding ve Kibar Holding ile iş insanı Neşet Koçkar 50'şer milyon TL katkı sundu.

Akzirve, Taşpınar Mağazacılık ve Akmercan Holding 30'ar milyon TL; Kıran Holding ve Papara 25'er milyon TL; Nadir Metal, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Özdilek, Bakyapı, Çalık Holding, Tay Grup, Sancak Golding ve Torunlar Grup 20'şer milyon TL; Metgün Grup ve Torku Grup 15'er milyon TL oldu; Mesa Holding 13 milyon TL; Başkent İnşaat 11,5 milyon TL bağışladı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Eti Gıda, Ölmez Madencilik, Dap Yapı, Kuzu Grup, Alshaya Grubu, Boğaziçi Savunma, MÜSİAD, Vitamin Gübre Tarım AŞ, Astaş Holding, Atış Yapı, Metgün Grup, Enerji Piyasaları İşletme AŞ ve Gamador İnşaat ile iş insanları Necati Çetikaya ile Ahmet Fuat Türkmen 10'ar milyon TL yardım açıkladı.

Bağış yapan diğer şirketler ve iş insanları

Yetkilileri canlı yayına telefonla bağlanarak yaptıkları yardımlara ilişkin bilgi veren şirketlerden bazıları şunlar:

"Altur Turizm, Ekşioğlu Vakfı, Birleşmiş Markalar Derneği, Sunny Atmaca Elektronik, Belbeton AŞ, Kutlu Holding, Özyurtlar Holding, Tudors Gömlek, Orkun Grup, Kaltun Madencilik, Kent Şirketler Grubu, Abay Holding, SC Grup Kozmetik, Bonna Porselen, Gülle Tekstil, Güzel Metal Sanayi, Assu, Armada İnşaat, Çelenlioğlu Gıda, Özyapıcılar Grup, Çağ Un ve Çağ Taşıt, İstanbul Spor Ayakkabıcıları Derneği, NN Grup, Dünya Ticaret Merkezi, Sancaktepe Otomer, Estetik International, Murat Holding, GKN Kargo, Yeni Çamoluk Otomotiv, KFZ Büyük Filo, Genç Demiryol Asfalt, Maher Holding Sigorta Grubu, GCM Yatırım, Tavuk Dünyası, Medine Kıymetli Madenler, Usta İnşaat, Özbek İnşaat, Yeşilyurt Çelik, Akansu Grup, Ercan Orman Ürünleri, Toprak Turizm, Astor Enerji, Socar Türkiye, Avşar Sağlık Hizmetleri, Midpoint, NZR Group, Hicri Ercili Denizcilik, Skala Medya, Smart Enerji, Mirzaoğlu Holding, GLM Grup, Mutlucan Şeker.

ASKON, Seyidoğlu Gıda, Uzmar Denizcilik, Çelikler Holding, Gürsu Grup, Tavusbay Metal, Besa İnşaat, Peynirci Baba Kahvaltılık, Akdemir Teknik Makina, Flo Mağazacılık, Can Holding, Dönerci Celal Usta, Artem Mobilya, Koton Mağazacılık, Redstone Gayrimenkul, Oses Çiğköfte, Poll Production, İpekyol, SDF Group, Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi çalışanları, MBM İnşaat, Çilek Konsept, Ece Holding, Bambi Yatak, Selvi Halıcılık, Demirkırgız International Bankası, Çevre Koleji, Dinç Şirketler Grubu, Ergünler Lojistik, Mobil İletişim Aksesuarları İş Adamları Derneği (MOBASDER), Pınar Kuruyemiş, Dilan Polat Kliniği, Roge İnşaat, Azim Grup, Topuzlar Hafriyat, Artı Değer İnşaat, Revar Otomotiv ve Şanlıtürk Grup."

İş insanları Mustafa Aktaş, Kenan Kıran, Mehmet Şerifoğlu, Aytekin Karahanlı, Cahit Öztok, Ali Salman, Erbakan Malkoç, Alaadin Massah ve avukat Rezan Epözdemir de telefonla canlı yayına bağlanarak destek açıklamasında bulundu.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, vakıf olarak 2.5 milyon lira AFAD’a, 2,5 milyon lira da Kızılay’a bağışta bulunduklarını duyurdu.

Skala Medya Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Buladı, yayına bağlanarak 1,5 milyon lira ile destek oldu.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay 20 milyon lira, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 10 milyon lira, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan 10 milyon lira ve Türkiye KAMU-SEN Genel Başkanı Önder Kahveci, 2 milyon lira bağışta bulundu.

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Mehmet Kocatepe, vakıf adına 5 milyon lira bağışladıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi'nde çalışan koruma memurları programa gönderdikleri mesajla aralarında topladıkları 3 milyon 300 bin lirayı bağışladıklarını bildirdi.

Duygulandıran bağışlar... Konyalı çiftçi tüm birikimini verdi

"Türkiye Tek Yürek" kampanyasına vatandaşlardan çok sayıda duygulandıran bağış ve dayanışma mesajları geldi.

11 yaşındaki Rumeysa İncedağ, doğduğu günden beri annesinin onun adına biriktirdiği 100 bin lirayı, depremzedelerin yaralarının sarılması için bağışladı.

Kırıkkale'den çiftçi İbrahim Karaçalı, devletten mazot ve gübre desteği olarak aldığı yaklaşık 89 bin lirayı afetzedelere bağışladığını açıkladı.

Konya'dan çiftçi Orhan Koçak, tüm birikimi olan 40 bin lirayı bağışladı.

Hurdacılar Erdal ve Mustafa Yerlikaya, 100 bin lira bağış yaptı.

Çoban Şaban Us, "Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil." diyerek, koçunu sattığını ve 5 bin lira bağışladığını bildirdi.

Necmettin Kaya, zekat parası olan 15 bin lirayı bağışladı.

Hac ve umre firması sahibi Dr. Erkan Aydın, Balıkesir'in Sındırgı ilçesine bağlı Yüreğil Mahallesi'nde yaşayan ve umre için biriktirdiği parayı depremzedelere bağışlamasıyla gündeme gelen 74 yaşındaki Mehmet Çakırhan'ı bedelsiz olarak umreye göndermeyi taahhüt etti.

Etiketler :