Konya'dan Çin'e kadar uzanan lezzet: Enka

40 yıl önce temelleri atılan Enka Süt, Konya'da yaptığı süt ve süt ürünleri üretimini, dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor. Çin'e kadar ürün gönderdiklerini vurgulayan Enka Süt Ankara Bölge Müdürü Bülent Demirel, " Ortadoğu, Orta Afrika ve Arap Cumhuriyetlerinin tamamıyla çalışıyoruz. Uzak Doğu bölgelerinde Çin'e kadar hizmet veriyoruz" dedi.
Konya'dan Çin'e kadar uzanan lezzet: Enka

Tazelik ve doğallık mottosuyla üretim yapan Enka Süt, katkı maddesi kullanmadan ürünlerini dünyanın dört bir yanına gönderiyor. Süt, peynir, yoğurt & ayran, tereyağı & krema, meyve nektarı, kahvaltılık ürünler ve endüstriyel ürünler üreten Enka Süt, ayrıca Türkiye’de peyniraltısuyu tozu ihtiyacının yüzde 70’ini karşılıyor.

1-bulent-demirel.jpg

ENDÜSTRİYEL GRUPTA İLK 500'DE

Bayilik kanalıyla ürünlerini birçok yere ulaştırdıklarını dile getiren Enka Süt Ankara Bölge Müdürü Bülent Demirel, "Enka, sektörde 40 yıldır süt ürünleri üretiyor. Konya'da bilindiği üzere, süt tozuna geçen ilk firmalardan biriyiz. Endüstriyel grupta Türkiye'nin ilk 500'ünde yer alıyoruz. Endüstriyel olarak bütün lider firmalarla çalışıyoruz. Aynı zamanda taze grubu da üretiyoruz. Halkımızın beğeniyle tükettiği ürünleri, bayilik kanalıyla satışa sunuyoruz. Onun için fuarlara önem veriyoruz. Bayilik kanalına ulaşmamız için fuarlar öncelikli tercihimiz oluyor. MÜSİAD da bunlardan birisi. Hem MÜSİAD üyesi olmamız, hem de MÜSİAD'a özen gösteren firmaların buraya gelmesiyle beraber yeni bayilikler oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

1.jpg

AVRUPA'Y AÇILIYOR

Enka'nın Avrupa'ya açıldığını vurgulayan Bülent Demirel, "Süt ve süt grubu ürünlerimizi dünyanın dört bir yanına gönderiyoruz. Ağırlıklı olarak Ortadoğu ile çalışıyoruz. Ortadoğu, Orta Afrika ve Arap Cumhuriyetlerinin tamamıyla çalışıyoruz. Uzak Doğu bölgelerinde Çin'e kadar hizmet veriyoruz.Yeni fabrikamızla aldığımız belgelerle Avrupa'ya da açılıyoruz. Yeni bir başlangıç oluyor. Türkiye'nin doğusuyla çalışıyoruz, batısı ile de çalışmalara başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

2.jpg

'FARKLILIKLARDAN KAZANIM SAĞLIYORUZ'

Bülent Demirel, "MÜSİAD EXPO 2022'ye katılım sağladık. Gayet güzel bir fuar ve dolu dolu geçti. Fuarda farkı sektörlerden firmalar bulundu. Bizler de farklılıklardan kazanım sağlamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda burada yüzde yüz ticari amaç gütmüyoruz. Sonuçta MÜSİAD üyesi olduğumuz için burada MÜSİAD'ın Konya'daki bir üyesi olduğumuz için gövde gösterisine geldik" dedi.

3.jpg

'MARKA BİLİNİRLİĞİ İÇİN FUARLAR ÖNEMLİ'

Marka bilinirliğini artırmak için fuarlara katılımın önemli olduğunu kaydeden Bülent Demirel, "Bizim gibi Anadolu firmalarının marka bilinci oluşturabilmesi ve nihai tüketiciye ulaşabilmesi için fuarlara katılması lazım. Sonuçta Anadolu firmalarının en büyük sıkıntısı marka bilinirliğinin olmamasıdır. Bunları sağlamak için bayilik kanalı veya ulusal satış noktalarına girmek için mutlaka fuarlara katılıp ürünü yaygınlaştırmak lazım. Halkın talebiyle ürünlerin gelişmesi de artıyor. Yaygınlaşmak için de iş ortakları lazım. Bu da bayilik kanalıyla oluyor. Her bölgeye bölge müdürlüğü açamazsınız. Bu sebeple de fuarları sağlıklı buluyoruz. Ulaşamadığımız noktalarda doğru iş ortakları bulmak için yapabileceğimiz en güzel yatırım fuarlara katılıp orada da doğru firmalarla kontak kurmaktır. Bu doğrultuda da fuarlara katılmayı tüm firmalara tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

4.jpg

'HER FUARDA MUTLAKA KAZANIMLARIMIZ OLUYOR'

Firma olarak katıldıkları tüm fuarlarda kazanımlar sağladıklarını söyleyen Bülent Demirel, "Her fuardan dolu dolu ayrılıyoruz. En verimsiz diyebileceğimiz fuardan bile mutlaka kazanımlarımız oluyor. MÜSİAD'a başarılar diliyorum. İnşallah emekler boşa gitmez. Birlik, beraberlik içerisinde MÜSİAD üyelerinin birbiriyle ticaret önceliği sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Alışveriş olacağında MÜSİAD üyelerinin önce birbirlerinden teklif almaları gerektiği, ondan sonra da pazardan diğer firmalardan almaları gerektiği kanaatindeyim" diyerek sözlerini tamamladı.

•HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

5.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Etiketler :