• Haberler
  • Konya
  • Konya'dan dünyada ses getirecek eylem! Binlerce kişi el ele verdi

Konya'dan dünyada ses getirecek eylem! Binlerce kişi el ele verdi

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen program dahilinde Konya'da vatandaşlar el ele tutuşarak Gazze şeridi oluşturdu. Mevlana Meydanı'ndan başlayan Gazze şeridi, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne kadar uzandı.

İsrail Gazze'ye olan katliamlarına devam ederken Konya'da İsrail karşıtı protestolar sürüyor. Konya'da el ele tutuşarak soykırıma karşı dev etkinlik düzenlendi.

Konya'daki eylemin başlangıç noktası Mevlana Meydanı olarak belirlendi. Mevlana Meydanı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi arasında el ele tutuşarak soykırıma karşı protesto başladı.

gazze-seridi-5.jpg

Vatandaşları Gazze için oluşturulan zincire davet eden Başkan Altay, düzenlenen programa ailecek katıldı. Konyalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Filistin bayrakları ve Türk bayraklarıyla Gazze halkına destek mesajlarının olduğu pankartlara yer verildi. Zaman zaman tekbir getiren vatandaşlar, Gazze halkına yönelik destek sloganları yağdırdı.

KONYA GAZZE’DİR, GAZZE KONYA!

Zalim İsrail’in, tüm dünyanın gözleri önünde mülteci kamplarını, okulları, fırınları, yaralı taşıyan ambulansları ve hastaneleri vurmaya devam ettiğini söyleyen Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Adem Ceylan, “İsrail, uluslararası yardım konvoylarına dahi saldırıyor. Refah sınır kapısı da fiili olarak devre dışı bırakılmaya devam ediyor.

Bizler insanlığını kaybetmemiş, kalbini henüz taşlaştırmamış insanlar olarak Gazze'deki soykırıma hep beraber güçlü bir şekilde dur diyebilmek için Filistin insiyatifi adıyla Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak tavır alıyoruz, ses çıkarmaya devam ediyoruz. Zulmü aslı kanıksamayacağız. İşlenen cinayetlere asla seyirci kalmayacağız.

gazze-seridi-2.jpg

Biz sadece herkes gibi gördükleri nedeniyle yüreği yanan insanlarız. Anneleriz, babalarız, işçileriz, memurlarız, öğrencileriz, öğretmenleriz. Toplumun her kesiminden kalbi kararmamış vicdan sahibi insanlarız. Gazze şeridi içerisine hapsedilerek yok edilmek istenen kardeşlerimize desteğimizi göstermek için şimdi biraraya geldik.

İşte bugün Mevlana Meydanından Necmettin Erbakan İlahiyat Fakültesine kadar el ele tutuşacak, sessizce Gazze şeridinin Konya'da olduğunu, Türkiye'de olduğunu ve Gazze şeridinin asla ve asla terk edilemeyeceğini tüm dünyaya ilan etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme