Konya’dan Hatay’a 42 bin fidan bağışı

Hatay'da çıkan orman yangınları sonrası Türkiye'nin dört bir yanından bölgeye fidan bağışları yapılmaya devam ediyor. Belediyeler, Twitter’da başlatılan kampanya ile birbirlerini etiketleyerek bağış açıklarken, kampanyaya Konya Büyükşehir Belediyesi de 42 bin fidan bağışıyla katıldı.
Konya’dan Hatay’a 42 bin fidan bağışı

Hatay'da çıkan orman yangını sonrasında fidan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar adeta sıraya girdi. Geleceğe nefes kampanyası aracılığıyla internet üzerinden Hatay’a hem fidan bağışı yapan vatandaşlar, bölgenin yeniden yeşillenmesi için kenetlendiler. Kampanyaya birçok belediye de destek verdi. Belediyeler, Twitter’da başlatılan kampanya ile birbirlerini etiketleyerek bağış açıklarken, kampanyaya Konya Büyükşehir Belediyesi de katıldı. Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Konya Büyükşehir Belediyesi resmi hesabı ve Başkan Uğur İbrahim Altay’ın hesabını etiketleyerek yaptığı paylaşımda, “Haince yakılan Hatay, Kahramanmaraş ve Trabzon'daki ormanları yeşertmek için bir olduk. 25 bin fidan bağışında bulunduk. Ben de Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a sesleniyorum. Güzel vatanımızı daha da yeşertmeye var mısınız?” çağrısında bulundu.

BAŞKAN ALTAY’DAN FATMA ŞAHİN’İN ÇAĞRISINA CEVAP

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in bu çağrısına cevap veren Başkan Uğur İbrahim Altay, tweetinde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ni ve Başkan Memduh Büyükkılıç’ı etiketleyerek, “Biz birlikte güçlüyüz. Haince yakılan Hatay, Kahramanmaraş ve Trabzon'daki ormanları yeşertmek için bir olduk. Konya olarak 42 bin fidan bağışında bulunuyoruz. Ben de Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanımıza sesleniyorum; Cennet vatanımızı yeşertmeye var mısınız?” ifadelerini kullandı.

ugur-ibrahim-altay-twitter-tweet.JPG

MACİT ULUÇAMLIBEL / YENİ HABER GAZETESİ