Konya'dan kısa kısa...

Konya'dan kısa kısa haberler...
Konya'dan kısa kısa...

Baro’ya ziyaretler devam ediyor

Türk Hukuk Enstitüsü Konya Şubesi Başkanı Av. Mehmet Kürşat Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri Av. İbrahim Öksüzoğlu, Av. Halil Naci Kılıçarslan, Av. Mustafa Harun Küçük, Av. Orkun Dülger, Av. Şamil Kılıçarslan, Av. Tuğrul Patlak, Av. Atiye Sürücü, Av. Mehmet Kozan, Av. Zeynep Dülger ve Stj. Av. Uğur Şipal, Konya Baro Başkanı Av. Oktay Unkur’u ziyaret etti.

baroya-ziyaretler-devam-ediyor.jpg

Ziyaret esnasında Baro Başkan Yardımcısı Av. Kutalmış Ceylan ile Baro Saymanı Av. Caner Çoban da hazır bulundu.

Kaymakam Tortop, Özalkent Karakolunu ziyaret etti

Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İlçe Yazı İşleri Müdürü Vendikar Kurşun, İlçe Emniyet Müdürü Ersan Aydın ve İlçe Jandarma Komutanı Üstğ. Muhammed Kavak ile birlikte Özalkent Polis Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

kaymakam-tortop-ozalkent-karakolunu-ziyaret-etti.jpg

Minik kaşifler Konya’yı gezdi

Mimarlar Odası Konya Şubesi Konya Mimarlık Festivali 2022’ye tarihi şehir merkezinde hem minikler hem de büyüklerle yaptığı etkinliklerle devam etti. 24 Ekim Pazartesi Geleceğin Bilimi Platformu yürütücülüğünde bir grup 4. Sınıf ilköğretim öğrencisi ile yapılan “Şehrin Minik Kaşifleri” atölyesi gerçekleşti.

minik-kasifler-konyayi-2.jpeg

Atölyeye katılan minik kaşifler öğleden önce şehir merkezinde yer alan İplikçi Camii, Bedesten Çarşısı, Kapu Camii, Aziziye Camii gibi anıt eserleri atölye yürütücüsü mimarlar ve öğretmenleri eşliğinde gezdiler. Öğleden sonra Mimar Evi No15’ geçen minik kaşifler, gezdikleri tarihi yapılar hakkındaki izlenimlerini aktardılar. KMF 22’ kapsamında Ekim ayının son söyleşisi olarak 28 Ekim Cuma akşamı düzenlenen, Doç. Dr. Deniz Dokgöz’ün konuk olduğu “Mimarlıkta Yarışmalar” başlıklı söyleşi özellikle Konya’daki mimarlık bölümü öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Bugüne kadar hem yarışmacı hem de jüri üyesi olarak katıldığı mimari proje yarışmaları hakkında bilgi veren Dokgöz 29 Ekim Cumartesi günü ise atölye katılımcıları ile birlikte eskiz atölyesi düzenledi. İnce Minareli Medrese ve Sanayi Mektebi’nin eskizlerini öğrencileriyle birlikte yerinde yapan Doç. Dr. Deniz Dokgöz Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını da sanatla taçlandırmış oldu.

Aday memurlar yemin etti

Karapınar Belediyesinde aday memurluk sürecinde temel ve hazırlayıcı eğitim sınavlarında başarı göstererek 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 2670 Sayılı kanunla değişik 6. maddesine göre asil memur olarak atanması ile ilgili yemin merasimi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

aday-memurlar-yemin.jpg

Yemin merasimin de konuşan Belediye Başkanı Mehmet Yaka, "Ulvi bir göreve asaleten başlamış olan sizler için, adaylık sürecinde göstermiş olduğunuz gayretli çalışmalarınızın devamını ve bundan sonraki görevinizin hepinize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. •EROL ÇİMEN

Etiketler :