Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa haberler...
Konya'dan kısa kısa haberler

Hayıroğlu Mahallesi’nde yağmur duası yapıldı

Karatay Hayıroğlu Mahallesi Muhtarlığı ve Derneği tarafından organize edilen yağmur duası, mahalle sakinleri ve civar mahallelerinde katılımıyla gerçekleşti. Sultan Selim Camii Baş İmam Hatibi Durmuş Ali Uçar’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Şerafettin Camii Müezzin Kayyımı Adem Toz, Marifet Camii İmam Hatibi Abdullah Tok ve din görevlileri tarafından Aşr-ı Şerfi ve ilahiler okundu. Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu’da sabır, şükür, kanaat ve istiğfar konusunda bilgilendirici bir vaaz yaptıktan sonra açık alanda öğle namazını kıldırdı. Eda edilen namazın ardından İmamoğlu, yüzlerce kişinin katılımıyla yağmur duasını yaptı.

hayiroglu-mahallesinde-yagmur-duasi-yapildi-2.jpg

YEMEK İKRAM EDİLDİ

Yağmur Duası’na: Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Hayıroğlu Mahallesi Muhtarı Nafi Çobilir, Dernek Başkanı Ahmet Göroğlu, din görevlileri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. Programının ardından mahalle muhtarlığı organizasyonuyla katılımcılara Konya usulü yemek ikramı yapıldı.

Rektör Erol Turan’dan Başkan Altay’a ziyaret

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret etti.

rektor-erol-turandan-baskan-altaya-ziyaret.jpg

Ziyarette Rektör Turan, üniversitedeki eğitim faaliyetleri hakkında Başkan Altay’a bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Altay’da, “Eğitim bizim için her zaman ilk sırada yer alır. Belediye olarak her zaman eğitme destek olmaya devam edeceğiz. İlimizde de eğitime olan yatırımlarımız artarak devam ediyor” diyerek Rektör Turan’a çalışmalarında başarı diledi. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Karatay’da Sabah Namazı buluşmaları devam ediyor

Konya İl Müftülüğü ve Karatay İlçe Müftülüğü işbirliğiyle Akali Efendi Camiinde Sabah Namazı buluşması düzenlendi.

karatayda-sabah-namazi-bulusmalari-devam-ediyor-2.jpg

Karatay Müftülüğü Akali Efendi Camiinde, Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Hüseyin Akıncı, Sultan Selim Camii Baş İmam Hatibi Durmuş Ali Uçar, Din Görevlileri ve cami cemaatinin katılımıyla Sabah Namazı buluşması gerçekleştirildi. Sultan Selim Camii Baş İmam Hatibi Durmuş Ali Uçar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti, Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Hüseyin Akıncı’nın cemaate sohbeti, tesbihat ve dua ile devam eden program cemaate yapılan ikram ile sona erdi.

Başkan Bora, TÜMSİAD üyeleri ile görüştü

Konya Vergi Dairesi Başkanı Recep Bora, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Konya Şubesi Başkanı Ahmet Serçe ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

baskan-bora-tumsiad-uyeleri-ile-gorustu.jpg

Ziyaret kapsamında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Serçe, Bora’ya yeni görevinde başarılar diledi. Başkan Bora da, misafirperverliğinden dolayı Serçe’ye teşekkür ederek; TÜMSİAD’ın çalışmalarını yakından takip edeceğini ifade etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

KONYA HABER

Etiketler :