Konya'dan kısa kısa haber

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa haberler...
Konya'dan kısa kısa haber

Derelerde temizlik çalışmaları sürüyor

Konya’da dereler temizleniyor.

derelerde-temizlik-calismalari-suruyor-1.jpg

DSİ 4. Bölge Müdürlüğü yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Meram ilçesi Sadıklar, Çomaklar ve Çatören mahalleleri arasında bulunan derede idari imkânlarımızla yürütülen makinalı temizlik ve tanzim çalışmaları devam etmektedir. Yaklaşık 10 km’lik uzunluktaki dere yatağının 4 km’lik kısmı yapılmış olup 6 km’lik kısmının temizlik çalışmaları devam etmektedir. Mevcut çalışmalar bittiğinde 3 mahalle ve 600 hektarlık tarım arazisi taşkınlara karşı korumuş olacak” denildi.

Eğitim yatırımları istişare edildi

Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak, Emrulgazi Orta Okulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürü Süleyman Yaman'la bir süre baş başa sohbet eden Başkan Koçak daha sonra Öğretmenler Odası’na giderek öğretmenlerle sohbet etti.

egitim-yatirimlari-istisare-edildi-2.jpg

Eğitimle alakalı istişarelerde bulunan Başkan Koçak, günün anısına öğretmenlere Emirgazi Belediyesi logolu saat hediye etti. Öğretmenlerde Başkan Koçak’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Başkan Koçak’tan Ereğli Telekom’a ziyaret

Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak, Emirgazi de hizmet veren Ereğli Telekom Müdürlüğü’nden Saha Operasyonları Yöneticisi Bilge Kaan Özsarı, Saha Operasyonları Yöneticisi Ethem Karadirek ve Ticari Faaliyetler Yöneticisi Selden Altun Aladağ'ı makamında ziyaret etti.

baskan-kocaktan-eregli-telekoma-ziyaret.jpg

Ziyarette bölgede Telekom tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Başkanlar istişarede bulundu

Kütahya Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'yı ziyaret etti. Ziyarette ilçede ve Gediz'de yapılan yatırımlar hakkında bilgi alışverişinde bulunulurken, Başkan Dr. Salih Akkaya, nazik ziyaretleri dolayısıyla Başkan Muharrem Akçadurak'a teşekkürlerini iletti.

baskanlar-istisarede-bulundu-1.jpg

Başkan Akkaya, “İlçemizde göreve geldiğimiz günden bu yana gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemizin her alanına yeni yatırımları kazandırmak uğraşıyoruz. Hemşehrilerimiz hizmetlerin en iyisine layık. Bu yüzden bizde onlara verdiğimiz sözleri yerine getirmek için sahadayız” diye konuştu. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

MMO’da tiyatro geleneği devam ediyor

Makina Mühendisleri Odası (MMO), teknik çalışmaların yanında üyelerin ve ailelerinin katlımı ile sosyal etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

mmoda-tiyatro-gelenegi-devam-ediyor2.jpg

Etkinliklerin amacı; Oda üyelerinin aileleri ile birlikte güzel vakit geçirebilmeleri, üyeler arasındaki dostluk ve birlikteliğin arttırılması ve mühendis camiasının Oda çatısı altında bir araya getirilmesi olarak ifade edildi. Bu amaç doğrultusunda düzenlenen sosyal etkinliklerden biriside Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Memet Baydur’un kaleme aldığı ve yönetmenliğini Oktay Gürsoy’un yaptığı 2 perdelik “Kamyon” isimli oyunu oda üyeleri ve aileleri için Selçuklu Kongre Merkezi’nde sahnelendi.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Etkinliklerin devam edeceğini ifade eden Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. Aziz Hakan Altun, “Yaşamın bir parçası olan tiyatro sahnelerinde insanlığa ait tüm değerler bulunmaktadır. Bu nedenle makina mühendisleri odası olarak düzenlenen bu tür sosyal etkinliklerle üyelerimizin ve ailelerin birbirine bağlı olarak güzel vakit geçirmeleri sağlanmaktadır. Odamız mesleğimizle ilgili konuların yanında toplumumuzu ilgilendiren her türlü konuda etkinlikler düzenlemeye bundan sonrada devam edecektir” dedi.

Kur'an-ı Kerim sevgisi camileri doldurdu

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e karşı yaşanan provokatif eyleme karşı 90 bin camide eller semaya açıldı.

kuran-i-kerim-sevgisi-camileri-doldurdu-2.jpg

Konya’da tüm camilerde Sabah Namazı buluşması düzenlendi. İsveç'te İslam düşmanı Paludan'a Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim’i yakma izninin verilmesine karşı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın talimatıyla yurt genelinde 90 bin camide Sabah Namazı buluşması düzenledi.

Etiketler :